[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 3113 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 3113 z 3544 [ Posty: 70874 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13111 3112 3113 3114 31153544 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 lut 2021, 9:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

No patrząc na to co się tu akurat dzieje w obie strony od wczoraj to tam faktycznie szybciej i bezpieczniej na nartach by było

Post Wysłano: 09 lut 2021, 10:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

dwa pytania, też macie problem z podwiewającym śniegiem do firanki? U mnie jak pizga to zawsze nawieje do środka pod ta czarna plachta z boku, ponoć inne marki nie maja problemu chyba za duży prześwit między szyną a plandeką jest :/

drugie ciekawsze, wkłady katallizatora ceramiczne ktoś too produkuje wie gdzie są dostępne, takie jak do kamiona np :>

Post Wysłano: 09 lut 2021, 10:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Cytuj:
Kermiter, jak w Austrii na A12 od Kufstein do Innsbrucka w 2 dni nawaliło 50 - 60cm śniegu, to mimo wszystko autostrady były przejezdne więc naprawdę nie mówmy o tym, że się nie da kiedy u nas spadło raptem kilka bądź kilkanaście centymetrów. Ja wiem, że decyzję wydaje dyspozytor a nie wy kierowcy ale co to nie ma modeli pogodowych albo dyżuru nocnego? W Niemczech od niedzieli waliło śniegiem i z kilku relacji znajomych to nie uświadczyli, żadnego pługa. U nas już w niedzielę zaczęło sypać, następnie w nocy i nad ranem i nie można było wyjechać i chociaż odśnieżyć drogi? Dopiero jak, już poranny ruch aut do pracy oraz ciężarówek rozjezdził śnieg i dało się jako tako jechać, a część z aut poszła do rowu i jak dyspozytor kawę pospijał to magicznie po godzinie 9 pługów od z@jeb@nia, że tylko komplikowali ruch.

Druga sprawa to jaki sens jest stosowanie soli drogowej, skoro temperatura oscylowała w okolicach -7 stopni, z każdą godzina na wieczór spadała, a przewidywania takiej temperatury są na cały tydzień. Przecież ten śnieg zamieni się w breję lodu bo sól drogowa poniżej -7 traci swoje właściwości to nie wiem jaki jest sens sypania.

PS. Ja wiem, że jest zima. Wozi się łańcuchy i inne przedmioty wspomagające jazdę w śniegu ale nie mówmy, że nie robienie niczego przez pół dnia to coś normalnego. Nie oczekuje czarnej i suchej drogi. Wystarczy mi, żeby zepchnąć nadmiar śniegu. Wczoraj puściłem się z Krzepic do Strzelc Opolskich samym koniem. Nie ukrywam, że decyzja co najmniej średnia ale udało się. Jednak czas reakcji służb naprawdę mizerny.
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami. Ojciec na przełomie lat 70/80 tych jeździł z pługiem. Na odcinku dzisiejszej DK35 pomiędzy Wałbrzychem a Świebodzicami jeździły non stop trzy pługi razem. Wczoraj ul. Wrocławska w Wałbrzychu została zablokowana przez ciężarówki i policja zamknęła DK35 od Świebodzic do Wałbrzycha z powodu braku przejazdu. Nie mówiąc o tym że nie pierwszy raz tej zimy służby miejskie w Wałbrzychu nie zrobiły z drogami absolutnie nic, wtedy gdy mogły.

Post Wysłano: 09 lut 2021, 10:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

1. W Schmitz takiego problemu nie mam, w starym Krone też nie miałem
2. Fizycznie to BASF jest jednym z producentów tych wkładów. W Polsce to w Środzie Śląskiej robią. Jednak jako gotowy produkt to już inaczej będzie brandowane.

Post Wysłano: 09 lut 2021, 11:24

Użytkownik

Użytkownik

U mnie w Schmitz zawiewa do środka snieg , 2016 rok .

Post Wysłano: 09 lut 2021, 11:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jaki masz profil, kwadrat czy odwrócone "L"?

Post Wysłano: 09 lut 2021, 11:44

18h z Prudnika do ringu Berlina, zimo trwaj.

Post Wysłano: 09 lut 2021, 11:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mój zimowy rekord to jak jeszcze A2 nie było to od Nowego Tomyśla do Świecka 12h.
No i we Francji raz nie kazali jechać, bo na polu leżał śnieg...

Post Wysłano: 09 lut 2021, 12:23

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Dopowiem tylko że znalazłem coś takiego https://archiwum.allegro.pl/oferta/wkla ... 03894.html ale już nie akt. a gość nie chciał powiedzieć ska to :D może komuś się rzuciło kiedyś w oczy przypadkiem

Post Wysłano: 09 lut 2021, 13:30

3 godziny od wyjazdu z Volva Słubice i już prawie wjechał na A2, sukces.

Post Wysłano: 09 lut 2021, 15:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

U mnie w Kaśboherce też pełno śniegu po wczorajszej zamieci . 2018 r prod.

Post Wysłano: 09 lut 2021, 15:22
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Myślę, że przy mocniejszym bocznym wietrze to do każdej firanki śnieg wciśnie bez względu na producenta.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 09 lut 2021, 16:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Myślę, że możesz mieć rację :wink:

Post Wysłano: 09 lut 2021, 17:15

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5995409
Samochód: E220 Coupe

Cytuj:
dyspozytor kawę pospijał
Raczej zarządca drogi, zleceniodawca, ten kto rozpisał przetarg na utrzymanie drogi itd.. Nikt sprzętu nie puści jak nie dostanie zlecenia, bo zrobi to za darmo... Przy wczorajszej skali opadów nawet jadąc bezpośrednio za parą pługów nie było zbytnio widać różnicy czy pług był w górze czy w dole.

Post Wysłano: 09 lut 2021, 17:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Myślę, że przy mocniejszym bocznym wietrze to do każdej firanki śnieg wciśnie bez względu na producenta.
Jak dobrze zrobione to jak może nasypać, z tego co pamiętam to guma na profilu dociska do plandeki i jest spora zakładka, ja tam nigdy nie miałem z tym problemu tyle że te gumy pilnowałem i były jak nowe. Czasem się widzi pourywane odkształcone itp...

Post Wysłano: 09 lut 2021, 18:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jeszcze napisz, że Ci nigdy wiatr jej do góry nie podwiał...

Post Wysłano: 09 lut 2021, 18:09
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

A jak wytłumaczysz fakt, że w zamkniętej szczelnie naczepie, możesz mieć wodę w środku mimo, że nie padał deszcz? Fizyka.

To, że zakładka nie oznacza, że woda/śnieg nie może zostać wtłoczone do środka. Woda sama z siebie do góry nie poleci, jednak dzięki powietrzu/ciśnieniu może się przmieszczać w dowolnych kierunkach.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 09 lut 2021, 18:49
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Nie ma siły na firankę, znajomemu w dwu tygodniowej wieltonie zalało towar, wiatr wcisnął wodę, mi też raz zamoczyło, ale to cegła była...

Więc serio obawiam się, za bałero może mieć rację :)

Post Wysłano: 09 lut 2021, 19:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Z dachu to jedynie kapie od różnicy temperatur jak się skropli... Są różne te gumy na profilu, u mojego brata była taka sztywna plastikoguma, a u mnie była miękka gruba guma bardziej elastyczna, było to zakrzywione że dociskało do plandeki aż, tamta plastikoguma nie napierała na plandekę. Kurde woziłem 12 lat bez palet towar w kartonach do Ikei prosto na podłodze i nigdy mi nie zamokło, tak samo jak bele papieru, nawet nigdy nie myślałem o tym. Mi tam w tym antyku wszystko pasowało...

Post Wysłano: 09 lut 2021, 22:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Kiedyś to bylo... z tymi plandekami spokój, żadnego zawiewania sniegu, zrywania dachów na wietrze, tylko te rozładunki tylem :D i burty jakby wiecej ładunku zatrzymywały

Strona 3113 z 3544 [ Posty: 70874 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13111 3112 3113 3114 31153544 Następna