[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Pytanie o prace dla kierowców C, D - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 lip 2011, 16:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: VW Passat

Witajcie.
Być może że takich tematów było wiele, ale próbuje się zorientować w aktualnej sytuacji na rynku pracy dlatego zakładam ten nowy temat. Postanowiłem zrobić prawo jazdy wagi ciężkiej. Do tej pory mam tylko kat. B mam odkąd tylko mogę czyli od 18 roku życia (teraz mam 21 lat). Rocznie robię około 50 tysięcy km.... Więc nie mało jak na nie zawodowego kierowce. Zawsze interesowały mnie autobusy, ale przeglądając oferty pracy w internecie stwierdzam że mało jest ofert pracy dla kierowców autobusów, a przynajmniej zdecydowanie mniej niż dla kierowców C+E, stąd moje pytanie.... Jaka jest naprawdę sytuacja na rynku pracy?? Czy po zrobieniu prawa jazdy na autobus znajdę prace bez doświadczenia?? Region Polski nie jest ważny. Czy może lepiej robić C i następnie C+E bo będzie dużo łatwiej o prace. Proszę o odpowiedź....

Post Wysłano: 23 lip 2011, 21:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...Jaka jest naprawdę sytuacja na rynku pracy??....
kierowców zawodowych brakuje, natomiast posiadaczy uprawnień do wykonywania zawodu jest pod dostatkiem.

Post Wysłano: 23 lip 2011, 23:38

Użytkownik

Użytkownik

Jak zrobisz prawko kat. D to najłatwiej i najszybciej znajdziesz pracę na busach potem w prywatnych miejskich i podmiejskich liniach autobusowych, mpk i chyba najtrudniej złapać prace bez doświadczenia w liniach miedzy narodowych.

Ogłoszeń mało bo szukanie pracy odbywa się zazwyczaj na zasadzie składania aplikacji i oczekiwania na rotację pracowników, ewentualnie przez rekomendacje innych kierowców.

Post Wysłano: 24 lip 2011, 9:06

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VW Passat

Rozumiem. A czy zakładanie własnej firmy przewozowej wiąże się z masą czasu, dokumentów, pieniędzy i papierków?? Pytam bo mam pewne znajomości które zapewniłyby mi niezły obrót na trasach.

Kierowców zawodowych brakuje ale mam nadzieje że w związku z tym iż trzeba na to wydać trochę kasy to będzie coraz mniej ludzi z uprawnieniami, a coraz więcej pasjonatów zawodowców :)

Ja od zawsze miałem hopla na punkcie jeżdżenia, latałem po podwórku z kierownicą od dużego fiata, na wagary chodziłem na pks, wsiadałem w autobus dalekobieżny, jechałem do celu, tam około godzinka- dwie przerwy i powrót tym samym autobusem z tym samym kierowcą :)

Post Wysłano: 24 lip 2011, 9:26

Cytuj:
...A czy zakładanie własnej firmy przewozowej wiąże się z masą czasu, dokumentów, pieniędzy i papierków?? Pytam bo mam pewne znajomości które zapewniłyby mi niezły obrót na trasach...
Nie raz ten temat był poruszany na łamach Forum. Odrobina wysiłku (w porównaniu z założeniem i prowadzeniem własnej firmy transportowej) w celu poszukania tematu na Forum i wszystko będzie jasne.

Post Wysłano: 24 lip 2011, 9:49

Cytuj:
Jak zrobisz prawko kat. D to najłatwiej i najszybciej znajdziesz pracę na busach potem w prywatnych miejskich i podmiejskich liniach autobusowych, mpk i chyba najtrudniej złapać prace bez doświadczenia w liniach miedzy narodowych.
Jeśli chodzi o kat. D, to w zasadzie kolega wyczerpał temat.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]