Cytuj:
trochę mnie to dziwi, bo ja jeżdżę samochodami osobowymi z różnymi rozkładami biegów, kamperem gdzie lewarek jest przy kierownicy, samochodem ciężarowym ze zwykłą skrzynią 6-biegową, MAN-em z dolną i górną skrzynią, autobusem, autem z automatyczną skrzynią i bywa, że w ciągu dnia zmieniam 4 auta i jakoś rzadko mi się mylą biegi, pedały, lusterka, gabaryty pojazdów, kręcenie przy jeździe do tyłu czy z przyczepą, czy bez.
jakoś człowiek wsiada do auta i staje się jakby jego częścią.
Cytuj:
Cytuj:
Bo jak w sklepie miałes kupić chleb i masło, a neistety zapomniałes o maśle, to jest to efekt błędów wychowawczych, jakie popełnili twoi rodzice.
oczywiście, tylko czy Ty byś się zgodził na skuteczniejsze metody?
do dzisiaj w Azji kobiet w sporcie nie trenuje się, ale tresuje. i do dzisiaj ich trenerzy nie mogą pojąć europejskich metod treningowych. zawodniczka gdy na treniengu wykona źle jakiś element idzie do kąta sali przynosi skakankę, dostaje od trenera 10 razy na tyłek, kłania się odnosi skakankę i powtarza poprawnie ten element.
kiedyś gdy kursant nie pamiętał znaków, instruktor zatrzymywał auto i dawał szmatę, a kursant czyścił znak, najlepiej na jakieś ulicy w szczycie. efekt - od tej pory gość pamiętał do 10 znaków wstecz.
gdy uczący się trzymał rękę na lewarku dostawał szczotką stalową po łapie.
skuteczność tych metod była rewelacyjna.
wierz mi gdybyś tak był uczony, nie zapomniałbyś o tym maśle.
jeżeli zapomniałbyś o tak prostej rzeczy to jak można byłoby Ci powierzyć jakieś poważniejszą sprawę, poza tym nie kupiłeś żywności - nie jesz.
Sorry za OT, z tego co wywnioskowalem to jestes kierowcom zawodowym, tak ?? Powiem Ci ze marnujesz sie w tym zawodzie, powinienes zostac jakims Profesorem czy tez Filozofem - zrobilbys napewno kariere !!! Madrzysz sie strasznie, uwazasz siebie za ideal.
Mr.X podal Ci jakis tam przyklad z tym chlebem i maslem a Ty od razu jakis glupi pocisk do niego !!! ... Wgl bardzo fascynuja Cie metody nauczania ludzi metoda jakiejs kary cielesnej. Zle wspomnienia z dziecinstwa czy co ?? W zyciu trzeba isc z jakims postepem a nie cofac sie do metod sredniowiecznych.
Wracajac do tematu to jestesmy tylko ludzmi i czasami zdarzaja sie jakies dziwne akcje. Po prostu zycie ma na to wplyw ze czlowiek odstawi jakis nr a nie to czy jest mlodszy/starszy stazem pracy czy go lepiej ktos nauczyl czy gorzej itp. Temat chyba odnosi sie do jakis przypadkow a nie notorycznych bledow ludzi gdzie moglby miec wplyw sposob w jaki nas uczono jezdzic.
Po przesiadnieciu sie do osobowki chcialem 6tke zalaczyc ale po wcisnieciu sprzegla doszlo do mnie ze jednak mam tylko 5 biegow ;D