Cytuj:
Witam. Mam zamiar kupić samochód dostawczy z plandeką .
Upatrzyłem daily 50c15 z 2007r na bliźniakach i tu pojawia się problem :
Na bliźniakach będziesz miał większe opłaty za autostrady. W dodatku pod plandekę to bez sensu.
Cytuj:
-Jak sprawa wygląda poza granicami , biorą dostawczaki na wagę ??
Zależy w jakim kraju. Niemcy i Austriacy czasem ściągają, w reszcie krajów raczej spokojnie.
Cytuj:
-Przebieg 280 000 km . Czy to nie za dużo jak na taki samochód ?
O ile ten przebieg jest oryginalny (w co wątpię, bo busy robią po 200 000km rocznie (przynajmniej w PL)) To nie jest za dużo.
Cytuj:
Samochodem chcę wozić ładunki do 1.5t po europie , prawo jazdy posiadam na osobówki więc jak bym zakupił to daily to na ładunek zostało by mi pewnie około 0.8t jeśli się go da zarejestrować do 3.5t
Dolicz jeszcze wagę kurnika, chyba że jesteś hardkorem i chcesz spać na fotelach
Cytuj:
Na koniec mam pytanie czy idzie z tego jakoś wyżyć ( nie chce willi z basenem) wystarczy ze po zapłaceniu kredytu zusu itd.zostało by mi ze 2tyś pln.
Busów zaczyna się robić strasznie dużo, ale póki firmom opłaca się brać leasingi i jeździć to i Tobie powinno wyjść na plus. Tylko weź jeszcze pod uwagę, że pierwsze dwa miesiące jeździsz za swoje pieniądze (paliwo itd.) Dopiero później zaczną spływać za to co przewiozłeś.
Cytuj:
Samochodem jeździł bym z drugim kierowcą .
A po co

Życie w busie we dwie osoby to straszna męka

Dlaczego nie chcesz jeździć sam