Cytuj:
1. ON/OFF pilota, sygnalizuje to zielona dioda na nim.
2. Poziomowanie pojazdu.
3. Podnoszenie pojazdu w górę, w tym przypadku trzeba przytrzymać, w innych np, Actros po naciśnięciu tego przycisku by zatrzymać podnoszenie należy nacisnąć przycisk 5. gdy tego nie zrobimy pojazd podniesie się na maxa w górę.
4. Opuszczanie pojazdu, takie same działanie (opuszczanie) jak w przypadku 3.
5. Po skończonej operacji też wyłącza pilota, i tak jak mówiłem zatrzymuje podnoszenie / opuszczanie pojazdu.
Mam nadzieje, że to jakoś jasno wytłumaczyłem ;]
Ponadto należy zauważyć, że w Actrosie wciśnięcie i przytrzymanie przycisku "5" - STOP z chwilą wyłączania zapłonu/silnika powoduje przejście w tryb "Utrzymywanie stałej wysokości ramy przy załadunku/rozładunku" co powoduje samoczynne zmniejszanie ciśnienia w poduszkach, napełnianie poduszek zawieszenia (tylnego, przedniego-jeśli są poduchy) z chwilą załadunku, rozładunku.
W innych markach nie wiem, jak się tego dokonuje. W Volvie trzeba było (proszę mnie poprawić, jeśli się mylę) przytrzymać lub tylko wcisnąć przycisk umożliwiający zmianę wysokości ramy i wyłączyć zapłon. Wówczas funkcjonowała możliwość zmiany wysokości i samoczynne utrzymywanie poziomu ramy, jeśli istniała konieczność opuszczenia pojazdu i utrzymanie stałego poziomu. Ponadto jednoczesne wciśnięcie przycisku "STOP" i strzałki w górę/dół powodowało podniesienie/opuszczenie maksymalnie ramy.