Jedna z pewniejszych interpretacji nowych przepisów, ktore wejdą w życie za rok mówi iż trzeba jak najszybciej zrobić C, C+E i kurs na przewoz rzeczy...
Ja naprzykład mam C, jeśli sie troche wstrzymam i przegapie wrzesień za rok, może sie okazać że po zrobieniu C+E i pomimo że zrobilem już wcześniej kurs na przewoz rzeczy to może mnie objąć kwalifikacja wstępna...
Jeśli nic sie nie zmieni to na wiosne albo wcześniej dorobie sobie na CE i na kurs na przewóz rzeczy i problem z głowy.
Tak więc Twój dylemat sie sam rozwiązuje,chociaż z tymi przepisami to nic niewiadomo...
Wiele osób na tym forum na takie pytanie jak Twoje odpowiadalo mi żeby robić od razu C+E.
Jak zrobisz C to zobaczysz... troche sobie pojeździłes bedzieszmiałprawko w ręce a z cięzarówkami jeszcze nie jesteś "na ty"

po zrobieniu C+E dużo sie nie zmieni i tak bedziesz świeżakiem, tak więc Cyryl wg mnie to nie ma znaczenia kiedy zrobi....
Tak czy tak szkola stopniowania trudności nakazywałaby siadać na coś lżejszego, a zrobione C+E przeciez Ci w tym nie przeszkadza.
Jak zrobisz - Twój wybor.