Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 16 lip 2008, 10:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cześć!!

Postanowiłem to napisać ze względu na Wasz "czas" i na to żebyście mieli mniej problemów.
Na pewno dużo kierowców wie że odcinek DK12 w Lesznie (ul. Unii Europejskiej) jest zamknieta z powodu budowy ronda na skrzyżowaniu ul. Kąkolewskiej i ul. Unii Europejskiej.
Dość duzo kierowców wjeżdża na tę ulicę poprzez złe oznakowanie i mają kłopot z nawracaniem.
Jezeli już wjedziecie w ul. Unii Europejskiej, to możecie jak większośc kierowców podjechać do znaku (zakaz wjazdu) i wycofać do ul. Holenderskiej, i nawrócić. Możecie zrobić też tak samo jak kierowca Volva FH12 z niskopodwoziówką i kombajnem John Deer'a na naczepie. Podjechał dlaej i nawrócił, cofając w ul. Francuską.
Lecz wg Mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby wjechanie za zakaz wjazdu (:P )i skręcenie w ul. Francuską i jechanie prosto, aż do ul. Belgijskiej. Jest tam troszkę wąsko, ale myśle że wy doświadczeni dacie radę ;) Skręćcie w razie czego w ul. Belgijską i jedźcie cały czas prosto. Wyjedziecie na ul. Estkowskiego. Która juz prowadzi na Pawłowice (skręcając z Belgijskiej w lewo). Następnie możecie albo skręcić w polna drogę [ul. Kameruńska (w lewo, bedzie widoczna tabliczka, więc raczej powinniście jechac powoli aby sie nie wkopać w osiedle domków jednorodzinnych)], lub jechać przez wieś Nowy Świat , aż do Pawłowic tam na rodznie chyba są juz znaki na DK12 (na Gostyń bądź Kąkolewo) .

Ostatnim rozwiązaniem może być zadzwonienie domofonem po Mnie jeśli będę w domu :D Zejdę, byc może z Ojcem i powiemy co i jak.
Kiedy wjedziecie na ul. Unii Europejskiej to zobaczycie blado żółty blok. Klatka 13 mieszkanie 6 :]

Jeśli napisałem to w złym dziale, przepraszam.
Proszę o pozostawienie tematu. POnieważ chciałem ostrzec driverów przed tym miejscem, znak który jest postawiony na ul. Estkowskiego, jest tak "narysowany" że pokazuje jakbyśmy mieli skręcić w ul. UE, lecz tak nie jest.
Za wszelkie błędy przepraszam.
73.

Post Wysłano: 16 lip 2008, 17:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

A nie byłoby lepiej, gdybyś poinformował zarząd tej drogi o problemie i żeby poprawili oznakowanie? Wtedy, wielkoduszni drogowcy może coś by z tym zrobili, a skorzystałoby na tym wiecej kierowców...

Post Wysłano: 16 lip 2008, 17:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6471399
Samochód: Ikarus

To ja się podepnę pod ten temat.
Kierowcy, którzy będą chcieli jechać z Łodzi na Poznań DK72 muszą pamiętać, że w Aleksandrowie Łódzkim jest remont głównego skrzyżowania, a co za tym idzie można się nieźle wpakować, bo gdy dojedziemy pod samą budowę, to jesteśmy praktycznie ugotowani. Jedyna droga w lewo, którą można objechać ten zamknięty odcinek jest niestety jednokierunkowa (drugi kierunek), a zawrócić tam jest niezwykle ciężko.
Także by uniknąć problemów, po wjeździe do Aleksandrowa, radzę skręcić w lewo w ulicę Konstantynowską (koło LIDL'a) i na pierwszym skrzyżowaniu w prawo w ulicę Pabianicką (przy kościele), dalej cały czas prosto aż nas wyrzuci do skrzyżowania z DK72 (przy salonie Mitsubishi).

Post Wysłano: 18 lip 2008, 14:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cześć.
Jakies 20min. temu wpakował się, na ten odcinek drogi (DK12 który opisywałem w 1 poście) zestaw do przewozu ładunków gabarytowych z PILOTEM. NIestety nie zdażyłem zbiec na dół i pstryknąc kilku fotek ale mam z okna :D
Na początku kierowca MANa F2000 chciał nawrócić wjeżdżając tyłem w ul. Holenderską, lecz chyba PILOT powiedział mu, żeby śmigać przez ul. Francuską i Belgijską, i tez tak zrobili.
Może rozpoznacie kto to był po zdjęciach, ale za dobrej jakości to one nie są.

O to 4 zdjęcia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A najlepsze jest to że nawet kierowca MZK wjechał i musiał nawracać :E

EDIT:

Właśnie przed chwilą przyjechała "drogówka" i zabrała znak zakazu wjazdu czyli rondo zostało raczej otworzone.

Temat można przesunąc, bądź zamknąć.

PS> Stoi jeszcze znak zakazu ale wiara juz jeździ w 2 strony. W kierunku ronda i od ronda.

Post Wysłano: 19 lip 2008, 16:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6263155
Samochód: Citroen Berlingo 2.0 HDI

Jeżeli ktoś jedzie z północy na Warszawę i chce przejechać Bydgoszcz, to raczej odradzam obwodnicę, czyli trasę nr. 5. W okolicach Solca Kujawskiego trwają remonty. Ruch odbywa się wachadłowo. Przyczyną jest modernizacja nawierzchni. Kiedyś były tam płyty. Potem polano je asfaltem ale i tak niezbyt przyjemnie się jechało tym odcinkiem. Teraz trwają prace całkowitej wymiany nawierzchni. Polecam jechać przez Bydgoszcz i drogą 80 do Torunia. Studiuję w Bydgoszczy i wiem, że korkuje sie przeważnie tylko w 2 miejscach przy rondzie Jagiellonów i Fordońskim. Potem idzie płynnie a do samego Torunia macie bardzo dobrą drogę. W Toruniu tylko czeka was lekkie zwężenie ale i tak szybciej przejedziecie niż przez 5. Także polecam opcje drogi 80.

B - 24 VIII 2004
C - 29 VIII 2009
Kurs Na Przewóz Rzeczy

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]