Cześć!!
Postanowiłem to napisać ze względu na Wasz "czas" i na to żebyście mieli mniej problemów.
Na pewno dużo kierowców wie że odcinek DK12 w Lesznie (ul. Unii Europejskiej) jest zamknieta z powodu budowy ronda na skrzyżowaniu ul. Kąkolewskiej i ul. Unii Europejskiej.
Dość duzo kierowców wjeżdża na tę ulicę poprzez złe oznakowanie i mają kłopot z nawracaniem.
Jezeli już wjedziecie w ul. Unii Europejskiej, to możecie jak większośc kierowców podjechać do znaku (zakaz wjazdu) i wycofać do ul. Holenderskiej, i nawrócić. Możecie zrobić też tak samo jak kierowca Volva FH12 z niskopodwoziówką i kombajnem John Deer'a na naczepie. Podjechał dlaej i nawrócił, cofając w ul. Francuską.
Lecz wg Mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby wjechanie za zakaz wjazdu (:P )i skręcenie w ul. Francuską i jechanie prosto, aż do ul. Belgijskiej. Jest tam troszkę wąsko, ale myśle że wy doświadczeni dacie radę

Skręćcie w razie czego w ul. Belgijską i jedźcie cały czas prosto. Wyjedziecie na ul. Estkowskiego. Która juz prowadzi na Pawłowice (skręcając z Belgijskiej w lewo). Następnie możecie albo skręcić w polna drogę [ul. Kameruńska (w lewo, bedzie widoczna tabliczka, więc raczej powinniście jechac powoli aby sie nie wkopać w osiedle domków jednorodzinnych)], lub jechać przez wieś Nowy Świat , aż do Pawłowic tam na rodznie chyba są juz znaki na DK12 (na Gostyń bądź Kąkolewo) .
Ostatnim rozwiązaniem może być zadzwonienie domofonem po Mnie jeśli będę w domu

Zejdę, byc może z Ojcem i powiemy co i jak.
Kiedy wjedziecie na ul. Unii Europejskiej to zobaczycie blado żółty blok. Klatka 13 mieszkanie 6
Jeśli napisałem to w złym dziale, przepraszam.
Proszę o pozostawienie tematu. POnieważ chciałem ostrzec driverów przed tym miejscem, znak który jest postawiony na ul. Estkowskiego, jest tak "narysowany" że pokazuje jakbyśmy mieli skręcić w ul. UE, lecz tak nie jest.
Za wszelkie błędy przepraszam.
73.