[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Film o kierowcach i nie tylko dla kierowców. - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Czy chciał byś aby taki film powstał?
1). Tak. 85%  85%  [ 68 ]
2). Nie. 10%  10%  [ 8 ]
3). Nie jestem pewny. 5%  5%  [ 4 ]
Liczba głosów: 80
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 maja 2008, 16:33

Moja pasją obok prowadzenia pojazdów jest fotografia ale i ostatnimi czasy FILM. Napisałem już dwa scenariusze filmoew i choć filmu nie zrealizuję to jednak warto coś robić niż siedzieć na tej ziemi nie zostawiwszy niczego po sobie. Próbować trzeba a czas zawsze pokaże czy było warto.
W zeszłym roku wpadłem na pomysł, aby napisać scenariusz a później zrealizować film… O POLSKICH KIEROWCACH TIR-ów. Tytuł filmu to: „KIEROWCY. ”Nie wiele TIR-ami jeździłem , częściej pojazdami dostawczymi i autokarami. Jednak temat znam i wiele wiem. Wstępnie mam już szkic scenariusza jak i jego początek… Niestety chcę aby było to coś podpartego faktami a nie fikcja z życia wzięta. Żeby być bardziej zrozumianym chodzi o to żeby to były prawdziwe fakty, które miały miejsce jak w filmie ''DŁUG'' Krzysztofa Krauzego. Mam dużą wyobraźnię, ale jak użyję konkretnego bohatera lub bohaterów jak też wplotę wątki ( nawet jeżeli zmyślone choć mające poparcie w rzeczywistości) w realna akcję filmu to film będzie bardziej rzeczywisty, wymowny i lepiej odbierany. Nie lubię jak czyimś kosztem ktoś chce osiągać sukcesy czy robić karierę, dlatego wolę coś zrobić z niczego i jestem w stanie wymyślić cały film i akcje choć i tak będzie to miało pokrycie w rzeczywistości. Jednak ze względu na moje doświadczenia zawodowe ( często przykre) i wiedzę z zakresu pracy i przeżyć kierowców pewne działania w imię wyższych celów i dla dobra wszystkich kierowców i ich rodzin chciałbym aby był to film dosłownie i w przenośni z życia zerżnięty. Nie ma dostępu do akt i statystyk Policyjnych, mało ostatnio ma kontakt z kierowcami na trasach ( wyjazdy autokarami i ostatnio wstrzymanie prawa jazdy) w związku z tym zwracam się z apelem do wszystkich kierowców i na forum jak i nie witających tutaj ale za waszym pośrednictwem mogli by skontaktować się ze mną aby jeżeli chcą opisali swoje ciekawe lub mrożące krew w żyłach przeżycia związane z wykonywaniem zawodu kierowcy. Wiem że wielu chciało by aby się tymi tematami podzielić bo często na parkingach opowiada się sobie nawzajem różne historie. Szczególnie te prawdziwe. Chciał bym też nawiązać kontakt z pewnym odznaczonym kierowcą, który pracował w FIRMIE PKS w BŁONIACH. Jest już emerytem, ale podobno pracuje jako dyspozytor. Jest najbardziej doświadczonym i z bardzo dużym stażem kierowcą. Wiele widział i przeżył. Jest dla mnie autorytetem.
Co do filmu, miał by to być film fabularny z nutą dokumentalnego. Przedstawiać realia pracy Polskiego kierowcy i konsekwencji tego zawodu. Problemy rodzinne, konflikty, wyrzeczenia, dramaty ludzkie i radości… rozterki zawodowe i dylematy osobiste. Film o Was i dla Was. Poruszający wątki aby lepiej Was i nasz zawód zrozumieć przez tych co myślą że tylko sobie kierujemy, bo to taka fajna i lekka robota. W rozmowie z Panem Krzysztofem Krauze gdy prosiłem Go o pomoc w realizacji tego filmu Pan Krzysztof stwierdził, że to dobry pomysł ale na współpracę nie mogę na razie liczyć. Podpowiedział co mam zrobić… Do dziś nie miałem na to czasu… ale teraz mam i wspólnie z Wami mógłbym ten film urzeczywistnić… Tylko dzięki wam może ten film powstać, film o Was i dla Was jak też na pamiątkę o tych, co do domu nie wrócili do swoich rodzin i bliskich, zostali okaleczeni lub pozbawieni możliwości pracy jako kierowca czy też doznali innych krzywd podczas wykonywania swojego zawodu. Ku przestrodze innych jak i w nadziei na to że po tym filmie w końcu ktoś zwróci uwagę na nasz zawód i ciężką pracę, może ktoś zwróci uwagę na nie wyjaśnione do tą pewne fakty jak. Np. gdy zginęło dwóch Polskich kierowców na granicy Francusko Hiszpańskiej ( La Janguela). Jednego podobno ktoś zrzucił z dachu przygranicznego budynku a drugiego, który pewnego dnia staną w obronie swojej kobiety zabito. Jeździł w dużej Polskiej firmie… Nie wiem czy EROTRANS czy ALBATROS… lub inna. Wtedy wiedziałem ale umknęło to mojej uwadze. Jego kolega z firmy opowiedział mi o tym. Przez długi czas jak się dowiedziałem nikt tej sprawy nie wyjaśnił nie wiem jak ta sprawa wygląda dziś. Tu też mam prośbę o pomoc w nawiązaniu kontaktu z Panią tego nieżyjącego kierowcy, która patrzyła na śmierć osoby najbliższej… Jak i wszystkie osoby, które wiedzą cokolwiek o podobnych i innych dramatycznych zdarzeniach kierowców łącznie z wypadkami drogowymi. Kilka lat temu czytałem w Gazecie jak to napadający na TIR-y czynili z kierowcami. Kierowcy Ci mieli wybór… albo zginęli by od strzałów lub mogli powiesić się na lusterkach swoich samochodów. Tak to kiedyś było gdy międzynarodówka rozkwitała. To ponura i smutna ciemna strona zawodu kierowcy o czym na co dzień się nie mówi. Tylko w tragicznych chwilach zwala winę na kierowców. Oczywiście i wesołe pełne śmiechu historie też mile widziane. To ma być krótka widokówka pracy Polskiego kierowcy która nie jest tylko usłana dramaty zmami. Z uwagi na fakt, że nie sposób wszystkim zapłacić za prawa autorskie myślę że cały dochód z filmu ( jeżeli by udało się go nakręcić) po odtrąceniu kosztów realizacji poszedł by na rzecz poszkodowanych kierowców i ich rodzin. Myślę, że to szczytny cel, bo a na takim przedsięwzięciu nie chę zarobić. Jak pomysł wypali to i tak wielu zyska samoistnie. Warto coś po sobie zostawić a jeżeli to jeszcze pomoże innym to jak najbardziej warto to robić. Czy na waszą pomoc mogę liczyć? Dla zdecydowanych podaję kontakt gdzie można wysyłać wiadomości, opisy wydarzeń, ciekawe jak i śmieszne sytuacje w których się znaleźliście. Jak tez informacje o tych którzy wykonując swój zawód doznali krzywd, przykrości lub tragedii. To osobiste sprawy i będzie potrzebne oświadczenie że mogę dany temat czy historię wykorzystać do realizacji filmu. Dane będą utajnione chyba że ktoś wyraża na to zgodę aby były jawne ale też trzeba to zaznaczyć. Wszelkie inne nie podpisane i bez oświadczenia treści z uwagi na stan prawny nie będę mógł przedstawić aby mnie po sądach później nie ciągano. Dodam, że na koniec filmu chciałbym umieścić listę nazwisk lub ksyw wszystkich kierowców którzy wykonując swój zawód zginęli, zostali okaleczeni, stracili uprawnienia ( nie z własnej winy), lub w jakiś sposób zostali skrzywdzeni… Proszę o pomoc w stworzeniu takiej listy i wymienione nazwiska lub ksywy muszą być poprzedzone zgoda na ich publikację. W/w lista jest ważna ponieważ zaakcentuje ogrom i powagę sytuacji. Im więcej prawdziwych danych tym lepiej.
Wasz udział w tym przedsięwzięciu jest ważny i na Was liczę. W ten sposób udowodnicie, że solidaryzujecie się i jesteście jednością. Łączącym ogniwem nas jest wykonywany zawód i to ogniwo jest nie trwałe… i kiedyś może dzięki kierowcom będzie ono mocne i potężne. Z wyrazami szacunku/i]

Andrzej Rudakowski
andrzejrudakowski@o2.pl , andrzejrudakowski@poczta.onet.pl
ul. Kresowa 2a/8
11-100 Lidzbark Warmiński.
607201867

A oto początek filmu, reszta jest tajemnicą do chwili premiery o ile takowa będzie miałą miejsce ;)

SCENA PIERWSZA
( Dedykacja)

Czarny ekran, cisza ( kilka sekund), poczym pojawia się tekst ( białe litery na czarnym tle).

… Ku pamięci Tych, co zginęli lub doznali kalectwa i krzywd
wykonując swój zawód,
za Wasz codzienny trud i nie rzadko bezgraniczne poświęcenie,
film ten dedykuję wszystkim Polskim kierowcom zawodowym…
Niechaj zawsze każdy z Was powróci szczęśliwie do domu.

Andrzej Rudakowski.

Napis znika, czarny ekran( kilka sekund). Koniec sceny pierwszej, zaczyna się film.

SCENA DRUGA
( Wstęp)

Polska. Droga krajowa położona poza terenem zabudowanym. Prosty odcinek blisko strefy leśnej. Letnie słoneczne przed południe. Cisza. W kadrze kępka wysokiej trawy kołysana lekkim letnim wiaterkiem, w tle słychać cykanie świerszcza. Kadr przemieszcza się powoli w prawo. W kadrze pobocze drogi ( kępki przydrożnej trawy, asfaltowa czarna nawierzchnia i piasek pobocza drogi) z bardzo bliskiej odległości, widoczny na asfalcie przy krawędzi jezdni długi ślad po ślimaku winniczku a następnie sunący się powoli i leniwie ślimak winniczek. W tle migną dźwięk przejeżdżającego szybko pojazdu, pojawia się szum radia jakby ktoś szukał stacji radiowej. Pojawia się dźwięk popularnej stacji radiowej dla kierowców.

PROWADZĄCY AUDYCJĘ

… A teraz coś na przyspieszenie, muzyczny hit lata…
Ale wcześniej przypominam wszystkim kierowcom…
kochani kierowcy, noga z gazu…

Szumy w radiu. Kadr powoli unosi się nieco w górę. W tle po drugiej stronie drogi stoi Policyjny wysłużony radiowóz ( FSO Polonez) z otwartymi przednimi drzwiami i ich szybami.
W kadrze przód samochodu z widoczną rejestracją…

PROWADZĄCY AUDYCJĘ

… ostatni weekend obfity był w wypadki, kolizje oraz stłuczki…

… następnie maska samochodu, na której przy przedniej szybie od strony pasażera leży radar do pomiaru prędkości…

PROWADZĄCY AUDYCJĘ

… Jak że by inaczej, weekend w Polsce bez stłuczek...?

… w kadrze śpiący w samochodzie Policjanci widoczni od strony przedniego fotela pasażera,

PROWADZĄCY AUDYCJĘ

… dlatego spodziewajcie się większej liczby
patroli Policyjnych oraz kontroli drogowych…

W kadrze radio samochodowe ( wstęp do następnej sceny).

PROWADZĄCY AUDYCJĘ

… A teraz nasz hit lata, prosto ze stolicy kantry- Neżwill…

SCENA TRZECIA
( Zasadzka i pościg)

Polska. Droga krajowa. Wnętrze jadącego TIR-a ( RENAULT). W kadrze radio samochodowe. W tle słychać prowadzącego audycję.

PROWADZĄCY AUDYCJĘ

… A teraz nasz hit lata prosto ze stolicy kantry-Neżwill …

W kadrze dłoń kierowcy, pogłośnił radio. Pojawia się stopniowo czadowa muzyka. W kadrze droga krajowa, powoli jakby z za wzniesienia wyłania się powoli ciężarówka. RENAULT MAGNUM. W tle rozkręcająca się muzyka dla kierowców. Pojawiają się napisy tytułowe i inne na tle pędzącej po drodze w różnych ujęciach ciężarówki.
Cdn... jak Bóg da ;)
][/b][/color]

Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 16:42 przez Andrzej Rudakowski, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 22 maja 2008, 16:38

Nie wiem czy to dobry pomysł z tym filmem, jednak większość ludzi traktuje pracę kierowcy jako przymus i jako robotę niegodną wykształconego człowieka. Wśród młodych może taki film by się sprawdził ale starsze pokolenie go może wyśmiać.

Post Wysłano: 22 maja 2008, 17:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2940985

o boshe tylko nie magnumka ;-) "lokomotywa" sie nie nadaje :lol:

Post Wysłano: 22 maja 2008, 20:49

Sorrry ;) Wiem, że kierowcy nie lubią MAGNUMKI. Najlepiej by było czadowy skład amerykański jak w filmie z Markiem Kondradem. Jednak to ma być Polski film i o Polskich kierowcach... Stara lub Jelcza nie mogę choć Jelcza jeszcze rozważam ze względu na przebieg sceny która naprawdę miała miejsce i pewien kierowca na felgach wrócił do firmy. Pojawiający się Jelcz na tle czadowej muzyki może być takim zabawnym wstępem choć film na pewno nie będzie komedią... Może kiedyś o autobusiażach, bo takie mam też plany. Do MAGNUMKI mam za....isty sentyment, to pierwsza ciężarówka jaką jako świeżo upieczony kierowca pojechałem z Kolegą mojego Ojca na Hiszpanię i bardzo mi przypadła do gustu. Przestrzenna duża szyba... jak i kabina. Lubię przestrzeń jak i dobry widok z za szyby dlatego nie oklejam szyb pierdołami i maskotkami. Taki nawyk z kursu. Wysoki układ kabiny dawał mi lepszą widoczność drogi i orientację wokół auta jak i wyczucie gabarytu na wąskiej drodze. Coś w tym musi być skoro dałem sobie radę a był to jak już wspomniałem pierwszy raz. Kolega śmiał się ze mnie, bo jak stwierdził na czwartym piętrze jedziesz i jeszcze fotel podnosisz do góry ;) Dziewiczy rejs i pierwsze prawdziwe drajwerskie doswiadczenie na MGNUMCE sprawiło że mam do niej sentyment, może też to, że auto jest Francuskie... uwielbiam Francję... choć historia MAGNUMKI pochodzi z Rosji.... ;) No i na film trzeba zdobyć pieniążki... wiele inwestorów i sponsorów w filmach chce mieć udział aby robić firmom reklamę. Może RENAULT dorzuci się bo STAR i JELCZ raczej nie da rady ;)

Post Wysłano: 22 maja 2008, 21:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

wybierz się z kimś w trasę z kamerą (kamerami) najlepiej na wschód niech tam się rozbudzi twoja wyobraźnia. Pokaż poprostu prawdę, nie szukaj sensacji. Fabuła z dozą dokumentu? Nie rób z tego hollywoodzkiej produkcji, niech to będzie dokument fabularny :P

Zrób wywiad z kierowcami, poczytaj opowieści z tras na tym forum i stwórz z tego monolog jako tło. Pomoże Ci to naszkicować jak film powinien wyglądać

Post Wysłano: 22 maja 2008, 21:38

Z tym wschodem to jak najbardziej byłby dokument jakich już kilka pwstało... łatwe do nakręcenia i nie wymagające. Też dobry kierunek ale... wymaga odpowiedniego sprzęty na który mnie nie stać. Potrzebne są łatwe do ukrycia kamery i czułe zestawy mikrofonowo głosnikowe. Jak w programach typu UWAGA i INTERWENCJA... tylko lepesze. Inaczej będzie nie wypał i masa kłopotów. Pomysł słuszny i można by go wdrożyć... może kierowcy w dobie komórek z możliwością nagrywania dźwięku i obrazu nagrają co ich drażni, nurtuje lub nie pokoi... sytuacje w których się znaleźli, prześlą ją a ja to zmontyję i odpowiednio przedstawię... w internecie czy gdzie tylko się da. To będzie dokument , mnie interesuje fabuła, dramat i dokument w jednym. Nie będzie to hollyudzka produkcja bo Polaków na takie nie stać. Zwykły Polski film który ktoś zrealizuje, ja tylko napiszę scenariusz. Całością zajmą sie kompetentne osoby...

Post Wysłano: 22 maja 2008, 23:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10729981
Samochód: Bmw

wlasnie ze magnum jest najlepszy jeszcze taka czarna magnumka ach:)

Post Wysłano: 23 maja 2008, 1:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7415311
Samochód: Mercedes Benz S124

Cytuj:

Cdn... jak Bóg da ;)
Już od jakiegoś czasu w niego nie wierzę i każdego dnia zyskuję argumenty dlaczego.

Człowieku co z Tobą jest nie tak - najpierw wypłakujesz się jaka to branża jest straszna i jak to bardzo jesteś skrzywdzony a ładu i składu w tym brak jakiegokolwiek a teraz nam sprzedajesz jakieś głodne kawałki o filmie?
Czy Ty jesteś tak naiwny czy po prostu brak Ci choćby krzty samokrytycyzmu?
To co Tu serwujesz to stek bzdur na który nikt nie wyłoży złamanego grosza a sam tytuł jest tak banalny że aż boli.
"Czarny ekran, ślad po ślimaku winniczku, fikcja z życia wzięta, czadowa muzyka z Nashville, policja w FSO" - Naprawdę ciężko to nawet skomentować bo to jest tak żałosne że nawet nie śmieszne.

Myślałem, że jesteś niegroźnym sobie kimś tam który szuka jakiejś tam pomocy ale widzę, że Ty jesteś megalomańskim mitomanem/fantastą.

Zamierzasz każdy swój temat okraszać idiotyczną ankietą, pisać wszystko pogrubione i na niebiesko oraz "uszczęśliwiać" złotymi myślami w których robisz okropne błędy ortograficzne?

Żegnam ozięble :evil:

Post Wysłano: 23 maja 2008, 9:48

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
o boshe tylko nie magnumka ;-) "lokomotywa" sie nie nadaje :lol:
Masz racje, przecież Scania jest niezawodna, tak samo jak Volvo...

Obiektywizmu trochę chłopaku. Swój post potwierdzasz własnymi doświadczeniami czy treściami przeczytanymi na forum?

Post Wysłano: 23 maja 2008, 9:51

Kolego nie wystarczy tego po prostu napisać bo nikt nie wyprodukuje byle g***a , musi to mieć jakiś sens, jakby to było takie łatwe to nie było by bezrobocia bo wszyscy by filmy pisali. Co do ciężarówek to najlepsze by były scania man albo volvo :D

Jan Sawa> POPIERAM !

Post Wysłano: 23 maja 2008, 10:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

Cytuj:
Co do ciężarówek to najlepsze by były scania man albo volvo :D

....jelcz, kamaz, star... :P Jak pokazywać, to hardcore :P

Post Wysłano: 23 maja 2008, 12:52

Jednak filmy w Polsce powstają, i gdyby tak każdy zakładał, że coś nie wyjdzie to nic by nie było ;) Jeżeli ktoś pisze jak niektóre wypowiedzi to sam nie wiem z kim mam do czynienia. Najlepiej siedzieć w domu i piwo żłopać, w robocie wymęczyć się za psie grosze i dzieci klepać... Przygnębiające ;) Zresztą co będę się męczył... jak ktoś skupia się na śladzie pozostawionym po winniczku to lepiej niech robi to co do tej pory robi... a w niezrozumiałych dla niego tematach zdania nie zabiera ;)
Nie widziałem nigdzie filmu w którym nie ma scenerii, ujęć przyrody czy zaakcentowanego klimatu, przenośni i obrazowych choć pozbawionych słów i tekstu opisów sytuacji i wontków ;) Ślimak to metafora polskiej polityki transportowej, wzrostu i rozwoju infrastruktóry drogowej i samej dziedziny transportu ;) Śpiący policjanci na służbie i wypowiedź spikera radjowego też jest wymowna ale nie dla ludzi upośledzonych ;) Nie którzy wolą oglądac kaczora donalda lub smerfy czy królika baksa... są tacy co wolą Wichrowe wzgórza, Hamleta czy inną klasykę Polską lub zagraniczną. Rozbrojono mnie totalnie, chyba rzeczywiście to zły pomysł z filmem jak będą tacy odbiorcy ;) Film jednak powstanie... jak BÓG da ;) Pozdrawiam i szerokości życzę ;)

Post Wysłano: 23 maja 2008, 13:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5277389

hahah ile Ty masz lat ?!? :shock: Te sceny co napisałeś napoczątku to ŚMIECH ... Pomysł fajny napisz do mnie na gg to pogadamy 8) Bo lubie coś takiego kombinować xDDD

Post Wysłano: 23 maja 2008, 17:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7415311
Samochód: Mercedes Benz S124

Cytuj:
Jednak filmy w Polsce powstają, i gdyby tak każdy zakładał, że coś nie wyjdzie to nic by nie było ;) Jeżeli ktoś pisze jak niektóre wypowiedzi to sam nie wiem z kim mam do czynienia. Najlepiej siedzieć w domu i piwo żłopać, w robocie wymęczyć się za psie grosze i dzieci klepać... Przygnębiające ;) Zresztą co będę się męczył... jak ktoś skupia się na śladzie pozostawionym po winniczku to lepiej niech robi to co do tej pory robi... a w niezrozumiałych dla niego tematach zdania nie zabiera ;)
Nie widziałem nigdzie filmu w którym nie ma scenerii, ujęć przyrody czy zaakcentowanego klimatu, przenośni i obrazowych choć pozbawionych słów i tekstu opisów sytuacji i wontków ;) Ślimak to metafora polskiej polityki transportowej, wzrostu i rozwoju infrastruktóry drogowej i samej dziedziny transportu ;) Śpiący policjanci na służbie i wypowiedź spikera radjowego też jest wymowna ale nie dla ludzi upośledzonych ;) Nie którzy wolą oglądac kaczora donalda lub smerfy czy królika baksa... są tacy co wolą Wichrowe wzgórza, Hamleta czy inną klasykę Polską lub zagraniczną. Rozbrojono mnie totalnie, chyba rzeczywiście to zły pomysł z filmem jak będą tacy odbiorcy ;) Film jednak powstanie... jak BÓG da ;) Pozdrawiam i szerokości życzę ;)

To że powstają nie znaczy, że są dobre. Twój zapowiada się jako mega-gniot a jak na razie to Ty ciągle narzekasz na życie w Polsce.
Jedyne co jest przygnębiające to to że pokory w Tobie nie ma za grosz - wydaje Ci się że Twoje pomysły to mistrzostwo świata a moim zdanie na podobny pomysł mógłby wpaść średnio rozgarnięty gimnazjalista.
Ślimak to metafora polskiej polityki transportowej? Na taką bzdurę jednak chyba żaden gimnazjalista nie byłby się w stanie zdobyć.
Nie widziałeś filmu bez scen przyrody itd - chyba w ogóle mało widziałeś a to co widziałeś łyknąłeś jak pierwszy lepszy naiwniak. Ja z kolei nie widziałem filmu który miałby "wontek" - wątki owszem - główne, wiodące, poboczne:)
Śpiący policjanci i spiker - to jest chyba zrozumiałe tylko dla Ciebie i nikogo więcej a ludzie upośledzeni mają to do siebie, że widzą coś czego nie widzą zupełnie zdrowi - faktem jest że czasem geniuszy nazywa się ludźmi upośledzonymi ale ja wiem że pierwszym nie jesteś na pewno a drugim mam tylko nadzieję, że nie.
Wolisz Wichrowe Wzgórza i Hamleta - no nie znam prawdy ale uśmiałem się setnie jak to przeczytałem.

Pomysł na film zły nie jest ale to co "proponujesz" to jest żenada a nie żadna propozycja.

Post Wysłano: 23 maja 2008, 22:55

Użytkownik

Użytkownik

Ja to bym widził już takie coś bardziej no niewiem hmmm bardziej z humorem, a nie takie coś jak napisałeś :U

Pierwsza scena...
Świd wnętrze kabiny ciężarówki, budzik, I kierowca (coś tam mruczy pod nosem ...) No i radio w tle (normalne i CB :P )
Druga scena ...
No z tą policją dobre ale ja bym zmienił trochew tej scenie. Widok z kabiny (magnumki :D :D) i głos na CB ... "mobile uważajcie tam na ty i na tym kilometrze stoją misiaczki i suszą wszystkich. I policja suszy :lol: . (tutaj ujęcie by mogło się przenieść z kabiny wprast pod koła magnumki :P ..........

Take by mogły być pierwsze sceny ;)
Pisałem to teraz na gorące :P

Ps. sorry za błędy ort. ale takie już mam "upośledzenie" :|

Post Wysłano: 23 maja 2008, 23:59

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ja to bym widził już takie coś bardziej no niewiem hmmm bardziej z humorem, a nie takie coś jak napisałeś :U

Pierwsza scena...
Świd wnętrze kabiny ciężarówki, budzik, I kierowca (coś tam mruczy pod nosem ...) No i radio w tle (normalne i CB :P )
Druga scena ...
No z tą policją dobre ale ja bym zmienił trochew tej scenie. Widok z kabiny (magnumki :D :D) i głos na CB ... "mobile uważajcie tam na ty i na tym kilometrze stoją misiaczki i suszą wszystkich. I policja suszy :lol: . (tutaj ujęcie by mogło się przenieść z kabiny wprast pod koła magnumki :P ..........
Niezwykle ambitne kino... To ja już wolę ślimaka winniczka czy inną żabę... A jak krytykujemy idąc śladem wszechwiedzącego Sawy to "świt" a nie "świd"...
Uważam, że kto się nie zna filmach, na ich nagrywaniu niech sie nie odzywa. Sorry ludzie, ale A.R. pokazał nam raptem 3 scenki, a na ich podstawie Sawa określił i ocenił scenariusz całego filmu jako do d*** i nie do obejrzenia. Chyba coś jest nie tak?

Ale pisanie niebieskim kolorem, pogrubioną i pochyloną czcionką to mordęga dla oczu. Andrju, weź no spróbuj przeczytać to co napisałeś...

Post Wysłano: 24 maja 2008, 9:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pomijając waszą jakże ambitną dyskusję na poziomie i wracając do tematu...

Film o kierowcach jest pomysłem niezmiernie ciekawym, ale nie koniecznie łatwym do zrealizowania, ponieważ w dobie Matrixa, Spidermana i innych takich kapitalistycznych wymysłów, widz byle czego nie obejrzy, film musi ociekać krwią i być pełny erotyki, przemocy i efektów specjalnych...(prawie zawsze), więc film "Przygodowy" który miałby być jednocześnie odzwierciedleniem życia kierowcy miałby małą siłę przebicia... Więc w grę wchodzi tylko i wyłącznie film dokumentalny...

Post Wysłano: 24 maja 2008, 12:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2940985

a ja idee filmu popieram,..co do wersji w jakiej go nakrecic..to zawsze beda rozne opinie. W dobie naganiania opini publicznej ze" tiry sieja smierc na drodze" " niszcza srodowisko drogi" trzeba p[okazac ludziom jak ta praca wyglada , zycie..i ze nie wszedzie towar sam dojezdza do sklienta..czasami tzeba go zawiezc...a ze wozi sie wszystko , tez nie wszyscy wiedza....ja tam w temacie siedze dopiero pare miesiecy..a juz widze..jak malo wiedzialam o takim zyciu wczesniej.... :D Krecimy folm..bez krwi..erotyzmu...realny...pelny zwyklych ludzi..bedacych bardziej interesujacymi

Post Wysłano: 24 maja 2008, 23:40

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:

Niezwykle ambitne kino... To ja już wolę ślimaka winniczka czy inną żabę... A jak krytykujemy idąc śladem wszechwiedzącego Sawy to "świt" a nie "świd"...
Uważam, że kto się nie zna filmach, na ich nagrywaniu niech sie nie odzywa. Sorry ludzie, ale A.R. pokazał nam raptem 3 scenki, a na ich podstawie Sawa określił i ocenił scenariusz całego filmu jako do d*** i nie do obejrzenia. Chyba coś jest nie tak?

Ale pisanie niebieskim kolorem, pogrubioną i pochyloną czcionką to mordęga dla oczu. Andrju, weź no spróbuj przeczytać to co napisałeś...
Popieram.

Jakby każdy miał takie podejscie do życia jak Jan Sawa, to filmy w ogloe by nie powstawały.

A co do projektu Andrzeja Rudakowskiego to myśle, ze bez jakiegoś potęznego wsparcia sponsora bedzie trudno. Jednak gra jest warta świeczki, bo mało jest filmow i dokumentów o specyfice pracy kierowcy ciężarówki. Ja chetnie bym obejrzał sobie taki film zrealizowany przez kierowce i o kierowcach bez zbednych fajerwerkow, tylko pokazanie pracy i zycia takim jakim ono jest.
Powodzenia życzę.

Post Wysłano: 25 maja 2008, 0:04

Użytkownik

Użytkownik

ja też bym sobie obejżał taki film :)

a tamto napisałem tylko tak :) , bo kolega Andrzej Rudakowski troche przesadza ... Film był by napewnofajny ale ... pożyjemy zobaczymy :mrgreen: