miałem tą rozmowe, złożyłem podanie w sumie zadowoleni, "skontaktują sie"...
cokolwiek to znaczy

potem jeszcze znalazłem kilku innych w sumie 4 podania i czekam 1 jedna odmowa z góry.
trans-x z winnipeg szukaja kierowców min 2 lata doświadczenia na podwójna osade, robisz wtedy 2x więcej kilometrów, płacą 21-28c w zależności gdzie sie jedzie, do usa musimy se załatwić wize biznesową na 10 lat daja jak sie ma taką umowe... firma jeździ cała kanada oraz usa, gadałem z samym szefem potem i ten gado, że robie se wolne kiedy chce, np mam kurs do kaliforni, to moge se tam zostać dłużej, w końcu kto nie jedzie ten nie zarabia, acha no i kierowca w tej firmie ino jedzie, nic ładowanie nic naprawianie, jedynie ewentualnie otwierasz wrota z tyłu za co dostajecie 14$...za duże miasta bonus 100$...
macdougal z edmonton szuka kieroców z 8 lat doświadczenia dostajecie własnego trucka, głównie wożą gabaryty, płacą 37c za mile, lub dla kierowców na polach naftowych 20$ na godzine, płacą za bilet do kanady do 1000$, oferują pomoc przy załatwianiu różne tam benefity
westcanbulk z edmonton, to głównie drobnica i płyny, 5 lat doświadczenia oraz 5000-7000$ miesięcznie
caliber systems z calgary to firma budowlana, szukają kierowców do wywrotek oraz do transportu maszyn, poza tym operatorów maszyn budowlanych
ogólnie z tego co mówili to szukają budowlańców do kwadratu! zarobki jakieś tam straszne nie są, przy obecnym kursie do złotówki, ale ta bańka mydlana czyli silna złotówka pewnie pęknie niczym rico...
kto ma zawód, doświadczenie oraz ważne gada po angielsku to ma droge otwartą, kontrakt 12 - 24 miesięcy, po 24 miesiącach dostaje sie pobyt stały potem obywatelstwo, to tak dla tych którzy by se chcieli wyemigrować...