Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 sie 2007, 19:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Mam pytanko czy naczepy MEGA są dobre bo słyszałem rózne opinie a nie wiem które są prawdziwe lub bliższe prawdzie! :)

Tytuł:
Post Wysłano: 26 sie 2007, 19:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

bardzo trudne pytanie.
nasza firma współpracuje z Opoltransem, ale z tego co wiem Opoltrans jest dostawcą części do pojazdów ciężarowych i nie produkuje, ani nie sprzedaje pojazdów kompletnych. przynajmniej w naszym regionie.

Tytuł:
Post Wysłano: 26 sie 2007, 22:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

ale o jakie konkretnie naczepy ci chodzi?? Bo Mega produkuje zarówno wywrotki jak i sztywne naczepy firanki. jeśłi chodzi o wywrotki to mogę ci powiedzieć co nie co.
mój kolega jeździ patelnią stalową Mega już prawie dwa lata. w ogóle u nich w firmie mają 3 Megi wszystkie stalowe, a najstarsza jest właśnie ta która on jeździ. ogólnie bardzo dobre naczepy każdy sobie chwali. nic sie nie dzieje. jedeną wadą są bardzo słabe osie ich własnej produkcji (chyba opoltransu) nakrętki na piastach czesto sie odkręcają, wychodzi smar i bardzo się grzeją. co innego jest na osach Safa. wtedy wszystko jest ok. aha i jeszcze jedno serwis bardzo kiepski, a największym minusem jest to że nigdzie indziej nie ma i trzeba jechać aż do samej Nysy. a co najlepsze za serwis gwarancyjny trzeba jeszcze zapłacić i to nie małe pieniądze. a przegląd taki trwa dosłownie 5 minut i polega tylko na wpięciu komputera

Cytuj:
ale z tego co wiem Opoltrans jest dostawcą części do pojazdów ciężarowych i nie produkuje, ani nie sprzedaje pojazdów kompletnych. przynajmniej w naszym regionie.
zgadza się. Opoltrans nie prowadzi sprzedaży gotowych naczep, a jest tylko dostawcą części

Tytuł:
Post Wysłano: 27 sie 2007, 4:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

czy czasem tu nie chodziło o naczepy marki Mega, a nie typu Mega?

Tytuł:
Post Wysłano: 27 sie 2007, 13:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Chodzi mi o wszystkie naczepy zarówno wywrotki jak i sztywne i firmę Mega a nie typ naczepy :]

Tytuł:
Post Wysłano: 27 sie 2007, 16:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

My również prowadzimy współpracę z OPOLTRANS'em, która dostarcza nam każdą część do ciężarówek w maksimum 24h.

Przechodząc do naczep to sprawa wygląda następująco:
Opoltrans jest "matką" naczep które są sprzedawane pod nazwą MEGA. Produkcja odbywa się w Nysie (gdzie OPOLTRANS ma swoją główną siedzibę zaraz po Opolu). Komponenty do naczep pochodzą z renomowanych firm tj. BPW, Hella. Na życzenie można zamontować osie Daimlera lub burty wykonane ze stali HARDOX. Klientami firmy są osoby które miały wcześniej już styczność z Opoltransem i przy wyborze kolejnej naczepy również po zakup idą do "MEGI". Co do opinii to te naczepy są wytrzymałe i w porównaniu do Wielton'u są niewiele tańsze. Aktualnie znajomy zamówił 3 naczepy wywrotki które zostaną sprzęgnięte ze Scaniami R. W jego firmie już jeździ 5 naczep (wszystkie mają rok) Megi oraz 2 wieltonu (pół roku). Ale już po kolejne zakupy udał się do Megi kierując się rabatem, wytrzymałością oraz niższymi kosztami serwisu.

http://www.janik-gabaryt.go.pl

http://aleks.picturepush.com

Tytuł:
Post Wysłano: 28 sie 2007, 17:26

Użytkownik

Użytkownik

Zgadzam sie z kolega FURMAN osie maja bardzo slabe :? I serwis daleko i to prawie nic na nim nie robia. U mojego taty w robocie maja 6 wywrotek Mega i trzeba jezdzic az do Nysy :? .

Post Wysłano: 01 paź 2008, 23:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VO FH 440

No to mnie panowie pocieszyliscie :-]
bo wlasnie zamowiono w firmie wywrotke z "MEGI" na osiach mega i hamulcach
bebnowych nie wiem czy to jest dobra decyzja doradzalem im osie SAF-a ale
chyba bylo sporo doplaty wiec zobaczymy co to bedzie warte ...
i jescze jedno pytanie :
Słyszałem ze te naczepki maja wlasny komp i rejestrują ilosc przebytych km oraz..
rejestrują jesli naczepa zostala przeciazona to rowniez zostaje zapisane w tym
kompie czy to prawda!?!?!?

Nowy Sącz i okolice - Zapraszam :)
DPTacho.pl

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]