[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1901 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1901 z 3557 [ Posty: 71138 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11899 1900 1901 1902 19033557 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 lis 2017, 19:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Jabs trafisz w Gądkach taką czarną Anie z takim gościem z wąsem i od razu zmienisz zdanie ;-)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 06 lis 2017, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

Dzisiejszym hitem była starsza babeczka, której przez 3 minuty warczał agregat przy przystanku i się sadziła, że głośno. Nie zdążyłem wydruku zrobić, bo wsiadła do autobusu. :lol: Coraz częściej mnie zatyka, z jakimi problemami się ludzie rzucają. Sadzić się potrafią o byle co, ale bułeczki to smakują.

Sukces? Promocja na małe lechy 0,33. - 1.20 za sztukę. Jak dobrze mieć ciocię w monopolowym :twisted:

Post Wysłano: 06 lis 2017, 20:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Cytuj:
Dzisiaj jeden z szoferów ode mnie z firmy mi tłumaczył, że na Gądkach to przewoźnicy już po 5 tys na rękę płacą za jazdę i tylko od poniedziałku do piątku jazda. W poniedziałek dopiero o 8 start i w piątek o 15 koniec i nie ma zmiłuj.
Bo tyle płacą, nie tak może że w poniedziałek start o 8 i stop w piątek o 18 bo się tak nie da pod rabenem. Ja nie wiem Jabson co tak ciężko Ci uwierzyć, może Twój hadziaj co ma niby lepszych mechaników od dafa płaci nadal 3700 stałej pensji, ale w Naszej okolicy już płacą dużo więcej. Ba, nawet na liniach tydzień dniówki, tydzień nocki są pensje 4500 stałej i codziennie w domu. ;) Więc ja Cię proszę, zejdź na ziemię. ;) A i z tym serwisem co wyczytałem w jakimś temacie to bym strasznie mocno polemizował, ale co ja tam wiem. 8)

Co do oddziałów Rabena to zależy jaki dla nich jesteś. Jak wyskakujesz z pyskiem na wstępie, to masz przeje^ane. :D Ale i tak Kalisz, Grodzisk, Piaseczno są górą. Jeszcze może Straszyn jest spoko w sumie. :>

Post Wysłano: 06 lis 2017, 23:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Cytuj:
Dzisiejszym hitem była starsza babeczka, której przez 3 minuty warczał agregat przy przystanku i się sadziła, że głośno. Nie zdążyłem wydruku zrobić, bo wsiadła do autobusu. :lol: Coraz częściej mnie zatyka, z jakimi problemami się ludzie rzucają. Sadzić się potrafią o byle co, ale bułeczki to smakują.

Sukces? Promocja na małe lechy 0,33. - 1.20 za sztukę. Jak dobrze mieć ciocię w monopolowym :twisted:
W Irlandii takie problemy ludzie już od dawna mają. I to takie czasem że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
A jak wiadomo, Polska goni zachód :lol:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 117176

Cytuj:
Cytuj:
Dzisiejszym hitem była starsza babeczka, której przez 3 minuty warczał agregat przy przystanku i się sadziła, że głośno. Nie zdążyłem wydruku zrobić, bo wsiadła do autobusu. [emoji38] Coraz częściej mnie zatyka, z jakimi problemami się ludzie rzucają. Sadzić się potrafią o byle co, ale bułeczki to smakują.

W Irlandii takie problemy ludzie już od dawna mają. I to takie czasem że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
A jak wiadomo, Polska goni zachód [emoji38]
Pamiętasz Andrzej tego Polaka z solarium co pod Tesco w Broomfield na Garde dzwonił? ;)

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Bo tyle płacą, nie tak może że w poniedziałek start o 8 i stop w piątek o 18 bo się tak nie da pod rabenem. Ja nie wiem Jabson co tak ciężko Ci uwierzyć, może Twój hadziaj co ma niby lepszych mechaników od dafa płaci nadal 3700 stałej pensji, ale w Naszej okolicy już płacą dużo więcej. A i z tym serwisem co wyczytałem w jakimś temacie to bym strasznie mocno polemizował, ale co ja tam wiem. 8
1. Nikt u nas nie ma pensji 3700 więc masz stare informacje,
2. Pokaż mi gdzie napisałem, że mamy mechaników lepszych niż w DAFie?
3. Mój hadziaj napewno ma sprzęt lepszy od Twojego poprzedniego pracodawcy który przypomnę Ci zaniedbał Twoje już byłe auto i wymieniał motor.
4. Widzę, że rok trakerki i jesteś gonzo co wszystko wie i wszędzie był. Jeśli ktoś ma zastrzeżenia do pracy serwisu firmy w której pracuję niech podjedzie i powie to szefowi a nie sieje ploty po okolicy. To, że komuś się nie spodobała cena za usługę czy czas realizacji bo się przeliczył z kosztami albo myślał, że pewne rzeczy robi się za darmo albo na zasadzie "to tylko oring do wymiany" a okazuje się grubsza robotą to już nie mój problem. Jeśli uważasz, że się znasz i umiesz lepiej, szybciej i taniej to zapraszam wytłumacz, przeszkol i zainkasuj za szkolenie. Może rzeczywiście ktoś czegos nie umie

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...
Co ma już były de facto pracodawca do tego? Mógł nawet zamienić się na taczke. Wisi mi to. Może teraz już trochę podniósł pensję jak nikt nie chciał jeździć, ogłoszenie na lmie non stop wisiało i nie ściemniaj że nowe auta dobiera. :D Tak jak mówisz, zapomniało Ci się chyba że jestem z okolic i Twoje pier*olenie po prostu czasami wola o pomstwe do nieba, zwłaszcza jak to kierowca zły bo mówi Ci że inni płacą więcej - nie pierwszy raz już to tu piszesz. Nie uważam że znam się lepiej, nie musisz mnie zapraszać bo na pewno nie skorzystam. Trochę samokrytyki, nie jesteście debesciakami w okolicy. Rajmi chyba też się już wkur*wil na Twoje pier*olenie bo dawno nic o nim nie było.

Post Wysłano: 07 lis 2017, 10:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To skąd jesteś nic nie zmienia. To co pisze to moje osobiste zdanie a nie firmy.
A Rajmiego w to nie mieszaj bo już po prostu nie pracuje. Swoje zdanie opierasz na plotkach i domysłach. Coś gdzieś usłyszałeś a teraz tworzysz z tego teorię. Nikt nikogo za rękę nie trzyma - jak coś nie odpowiada i nie można się dogadać szef nie broni ani nie robi problemu. A ogłoszenia nie wolno już wystawić? Rozumiem, że firma nie ma prawa szukać nowych pracowników? Widzę, że to tylko zawsze wina firmy, że pracownik odchodzi a to, że musi albo chce to już się nie liczy. Ot nie wiedziałem. A auta są dobrane i to sześć sztuk także nie [wycenzurowano] bo wie co przyprowadzam i co jeździ lepiej od Ciebie. I wiem ile kto zarabia, ale to już każdego indywidualny temat i myślę że nic nikomu do tego. Osobiście podkreślam osobiście uważam, że stała pensja bez limitu kilometrów jest opcją dobrą i bardziej niebezpieczną dla firmy niż kierowcy. Wielu niestety tego nadużywa a potem każdy ma pretensje.

Ostatnio zmieniony 07 lis 2017, 10:43 przez jabson, łącznie zmieniany 2 razy.

Post Wysłano: 07 lis 2017, 10:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Widzisz, zmienia to na tyle ze wiem ile placil Twoj siefo zanim Ty tu jeszcze pracowales. Więcej Ci nic nie będę mowil bo chyba jestes kierownikiem z tych "siefie siefie u Nas najlepi, a kazdy kto inaczej mysli do piachu".

Rownie dobrze mogę to samo napisać o Tobie. W dupie byłeś i g**** wiesz, a dużo szczekasz. ;) Skoro swojego czasu tutaj codziennie było sprawozdanie o Rajmim to chyba można do niego nawiązać. 8) I to co pisze to też moje osobiste zdanie, nie całego forum. :)

Post Wysłano: 07 lis 2017, 10:54

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Barlinek -> Wrocław -> Kudowa -> Praha -> Ć. Budziejowice -> Sattledt z 24 tonami na plecach - spalanie (z komputera): 40l/100 km. Temperatura 4.5 - 10 st.C, połowa trasy w deszczu :)

Mihu, może byś na takiej trasie zrobił test tego nowego DAFa 450? A nie tam liche 15 ton :)
P.S.
Ile dostaniesz rabatu na nowego Dafa za ten test? :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Widzisz, zmienia to na tyle ze wiem ile placil Twoj siefo zanim Ty tu jeszcze pracowales. Więcej Ci nic nie będę mowil bo chyba jestes kierownikiem z tych "siefie siefie u Nas najlepi, a kazdy kto inaczej mysli do piachu".

Rownie dobrze mogę to samo napisać o Tobie. W dupie byłeś i g**** wiesz, a dużo szczekasz. ;)
ale już nie pracujesz i nie wiesz.
A to jaki jestem pozwól ocenić po zebraniu większej ilości informacji. Ja nie mam nic do nikogo kto zmienia prace na inną bo każdemu wolno. Swoje zdanie mam i umiem je wyrazić nie raz. Nie ta firma żebym musiał kogoś gloryfikować samemu dostając w łeb co chwila.

Post Wysłano: 07 lis 2017, 11:24

Cytuj:
Barlinek -> Wrocław -> Kudowa -> Praha -> Ć. Budziejowice -> Sattledt z 24 tonami na plecach - spalanie (z komputera): 40l/100 km. Temperatura 4.5 - 10 st.C, połowa trasy w deszczu :)

Mihu, może byś na takiej trasie zrobił test tego nowego DAFa 450? A nie tam liche 15 ton :)
P.S.
Ile dostaniesz rabatu na nowego Dafa za ten test? :)
40? mało
Obrazek
Średnia za ostatnie 84 tysiące to 30 litrów.

Post Wysłano: 07 lis 2017, 11:37
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Ohoo to teraz się chwalimy komu wincyj spoli. :D

Ostatnie dwa tygodnie nie były sprzyjające dla kręcenia normy przez wiatry. Normalnie mieszczę się z kółka na Wels z powrotem i krajówką w 30 max 31L. Tak teraz z jednego tygodnia 36.5L a z drugiego 35.9L.

Sergiej nawięcej ropy to Ci zapewne spalił na tym objeździe od Nachodu na Jaromer bo tam non stop pedał w podłogę.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 07 lis 2017, 11:49

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Nie wiem, czy żeście słyszeli/czytali, ale celebrytyta z Gdyni czy Gdańska będzie jeździł pod Adar'em :shock:
Cytuj:
Ohoo to teraz się chwalimy komu wincyj spoli. :D
Synek, ej jo Ci dobrze radza: nie fikej :)
Cytuj:
Sergiej nawięcej ropy to Ci zapewne spalił na tym objeździe od Nachodu na Jaromer bo tam non stop pedał w podłogę.
Ten objazd tam wcale nie jest jakiś górzysty. Wg. mnie to najwięcej spalił między Wrocławiem a Jaromerem i potem za zjazdem z D1, przez Ć. Budziejowice do Linz'u.

Post Wysłano: 07 lis 2017, 11:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Adar dobra spedycja. Piękne filmy robią na fb można zobaczyć. Takie ujmujące za serce i pokazujące prawdziwą pracę kierowcy. Ciekawe tylko czy tak też jest u Nich w praktyce? Chłopakom życzyć powodzenia na swoim.

Post Wysłano: 07 lis 2017, 12:08

Ja o Adarze słyszałem dwojakie opinie.

Jedną opinie od człowieka który jest jakimś tam głównym planistą i on jako pracę w biurze sobie generalnie chwali. Cyrk jak wszędzie ale kasa konkretna.

Druga opinia od naszych kierowców (bo większość mamy z Elbląga, gdzie Adar zaczynał jako normalna firma transportowa), że generalnie przerobili całą okolicę kierowców i przeszli na system przewoźników bo nikt tam jeździć nie chciał.

Chociaż ja na moje to jest to najzwyczajniejsza reklama, żeby ściągnąć przewoźników i wizerunkową klapą dla nich będzie jak chłopaki polegną szybko. Więc pewnie na specjalnych warunkach, szybszych terminach będą robić, żeby się powiodło i żeby ściągnąć więcej takich kierowców, którzy już nie chcą na etacie robić.

A, że sytuacja jest jaka jest, pensje minimalne są wprowadzane, to przejście na system samozatrudnienia przy jednej ciężarówce to raczej kierunek w którym wszyscy pójdą. W momencie, kiedy właściciel siedzi za kółkiem to wszystkie ograniczenia odnośnie pensji minimalnych biorą w łeb i można latać i olać tematy delegacji, umów, diet i ryczałtów. Więc na moje ślepe oko to coraz większy wysyp będzie tego typu "ownerów".

Post Wysłano: 07 lis 2017, 12:19

Użytkownik

Użytkownik

A w tym wszystkim najlepsze jest to że każda Polska spedycja to dziadostwo, przewoźnicy bankrutują, jedynie czego sie idzie dorobić to długów, a jednak ktoś jezdzi pod nimi i maja komu dawać towar na pake

Post Wysłano: 07 lis 2017, 12:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No ale film zrobili ładny [emoji23].

Reklama czy tez nie . Ale w miare tak profesjonalnie . W porównaniu do hitu [emoji23].

Post Wysłano: 07 lis 2017, 12:48

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Więc pewnie na specjalnych warunkach, szybszych terminach będą robić, żeby się powiodło
I teraz się zastanawiam, czy ten ból dupy, że pajacują na jutubie był słuszny :D Bo jak na moje, zarabiać lepiej na tej samej robocie co inni, a do tego na boku dorabiać kasę na jutubie, reklamie i gimbusach, to całkiem dobry interes.

Post Wysłano: 07 lis 2017, 12:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Tez uważam że jak na kategorie guzik znaczących filmów to wyszło to naprawdę przyzwoicie :D zaraz co drugi MłodySebaTiremPoEuropie będzie na fejsie udostępniał :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Strona 1901 z 3557 [ Posty: 71138 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11899 1900 1901 1902 19033557 Następna