[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1885 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1885 z 3557 [ Posty: 71121 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11883 1884 1885 1886 18873557 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 paź 2017, 22:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czym się teraz zajmujesz? Bo parę lat temu z elektroniką miałeś sporo wspólnego. Jako handlowiec pracowałeś?
Jeżeli Ci powie - będzie musiał potem Ciebie zabić :D

Harry już się wyspowiadał w kółku różańcowym, ale nie wiem czy chce publicznie się tym dzielić i może sam napisze jak zechce :D

Post Wysłano: 29 paź 2017, 22:13

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mb1844

Apropo kłamstw spedytorów taka historie miałem:zrzucić o 6 w Mszczonowie w hurtownie budowlana i biegiem do Pabianic załadować do belgii.Mszczonów 6.20 zrywam spedytora z wyra i tłumacze ze wozkowy zostawił 10palet bo maja jechać do klienta na budowę prawdopodobnie do wawy ale nie wie bo jego kierownik przyjdzie o 8 i zadecyduje gdzie ma jechać.spedytor mówi żebym dal wozkowego do tel.po minucie wozkowy mówi ze zrzuci i po następnych 15 odbieram papiery.
dzwoni sped:rozładowali?
Tak.
To bierz papiery i spie...i masz gazu pod noga
Czemu?
Bo powiedziałem im ze odemnie jedzie jeszcze jedno auto które bedzie właśnie na 8 i ten towar przewiezie na budowę.
Żadnego innego auta nie było.

Post Wysłano: 29 paź 2017, 23:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
A praca w komunikacji miejskiej nie jest taka zła, ma swoje plusy. Minusy też są.
Nie no, mnie to na samą myśl o jeżdżeniu po mieście aż skręca. A Ty to robisz zawodowo i dodatkowo co 500 metrów musisz się zatrzymywać. Także szacun za cierpliwość, ja po miesiącu byłbym siwy, po dwóch łysy, a na trzeci zamknęliby mnie w psychiatryku.

Jak już autobusy to turystyczne, albo chociaż jakiś wsiowy PKS.

Post Wysłano: 29 paź 2017, 23:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Rekord to przystanki co 250 metrów. Stuknęły mi 10 września dwa lata w tej firmie. Mój były już zmiennik, przepracował tu 38 czy 39 lat, także jeszcze trochę mi brakuje.

Post Wysłano: 29 paź 2017, 23:59
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Azorex, typowe zachowanie podobne do tego gdy na rozładunkach wciskaja, że trzeba puste palety od nich zabrać.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 30 paź 2017, 5:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dzisiaj dzwonił do mnie kumpel.Załatwił robotę znajomemu w swojej firmie.W nagrodę tylko wstydu się najadł.Koles pojechał w trasę kompletne nie przygotowany.Jak stwierdził myślał , że posiłki są na koszt firmy . Weekend w budzie też myślał , że będzie w Mariocie.
:lol: U nas też był koleś, który w 3-tyg trasę nie wziął śpiwora i jedzenia, bo myślał, że firma funduje hotele i restauracje. Skąd się takie drajwery biorą to nie mam pojęcia :D
Co do roboty to nie ma co się sprzeczać czy lepsza miedzynarodowka czy komin, jeżdżenie czy magazyn. Każdy robi to co mu odpowiada i co uważa za słuszne. A że niektórzy nie potrafią podejmować racjonalnych decyzji no to niestety.. Mi osobiście ciężko się wyjeżdża, choć mam trasy 4-5 dniowe, po których 2-3 dni jestem w domu, ale jakoś się jeździ. Choć jak niedługo przyjdzie na świat córcia to już wiem, że nie będzie chciało się wyjeżdżać. Ale wiem też, że będzie trzeba, bo nie chcę mieć dylematów czy dziecku kupić nowe ubranko albo kombinować co wsadzić do gara, żeby za drogo nie było. No chyba, że za obecne zarobki znajdzie się praca na miejscu, w co niestety wątpię biorąc pod uwagę mój region.

Post Wysłano: 30 paź 2017, 8:32

Użytkownik

Użytkownik

Skąd się tacy ludzie biorą? Nasłuchał się jakiegoś starego drivera, hotele obiady i 10 tysięcy co miesiąc a okazało się że spanie w budzie żarcie na własną rękę i na umowie najniższa umowa.No ale kwity zrobione więc trzeba powozić :U

Post Wysłano: 30 paź 2017, 12:34
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Jak co weekend zostawiłem uchylony szyberdach w kamionie co by po weekendzie nie waliło trollem. Dziś zachodzę a tu mi nagle banda wróbli z gruza wylatuje. Zasrały mi cały podłokietnik od strony kierowcy. :lol:

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 30 paź 2017, 13:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Czyli teraz będziesz dodatkowo zasuwał tą blachę żeby nic grubszego od powietrza nie wyleciało [emoji23]

Post Wysłano: 30 paź 2017, 13:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Po zasunięciu tej blachy cyrkulacja powietrza jest taka sobie.

Post Wysłano: 30 paź 2017, 17:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Wszystko zależy od rejonu.U nas na Sląsku można spokojnie piątkę z przodu wyłapać będąc dziennie w domu a patrząc na podkarpacie czy inne LLU takie pienądze dostaniemy za 3/1.
Znajomy przeniósł sie ze slaska na Lulkolandie (dostał tam dom) no i siła rzeczy trafił do typowego LLU przewoźnika, jeździł na Szwajcarie i po miesiacu (trasy dwutygodniowe) dostał 4500 i "szef" stwierdził ze to dobra kasa bo tutaj tyle sie zarabia a że każdy ma kury,świnki to życie jest tansze i musi to zrozumiec :D

Post Wysłano: 30 paź 2017, 18:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Klawiatura wszystko przyjmie.

Post Wysłano: 30 paź 2017, 19:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
(...) dostał 4500 i "szef" stwierdził ze to dobra kasa bo tutaj tyle sie zarabia (...)
Tydzień temu jakiś LUboss zaczepił mnie,z dumą chwalił się,że daje 6 stałej za 3/1.

Post Wysłano: 30 paź 2017, 19:35

Do mojej poprzedniej firmy do Bielska przyszedł gościu z miejscowości pod Krakowem jeździć i dojeżdzal do roboty prawie 100 km. Mówił, że tam co drugi kierowca z UA i za dwa tygodnie tulaczki, weekend w domu i znowu dwa tygodnie płacił maks 4500 zł. Ten były mój boss zadzwonil tam do tej firmy zdziwiony z ciekawości i faktycznie tak mu powiedzieli. Potem chodził dumny jak paw że u niego za ta sama robotę idzie zarobić 7 z hakiem :lol:
5500 - 6000 płacą u nas za robotę z weekendem w domu bądź zjazdem w tygodniu. Wiem, że znowu temat zarobków ale tak dla porównania regionów pisze :)

Post Wysłano: 30 paź 2017, 20:39

Każdy ma swoje racje i jak to w życiu bywa ciężko jest drugiego przegadać. Szczególnie w internecie.
Wolę więc w świecie rzeczywistym robić to co do mnie należy. Bez fanpage i YouTube rzecz jasna.
P.S czy zdarzyło Wam się pomóc komuś w trasie?
Pytam ,bo przeważnie na radyjku cisza , gdy ktoś o pomoc prosi.Ale pewnie nie dotyczy to tego zacnego grona dlatego chciałem sprawdzić czy się nie mylę.

Post Wysłano: 30 paź 2017, 21:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

9 zł oczywiście. Pomagałem w okolicach Pilzna Ukraincowi przekładać koła na napędzie bo myślałem, że polak. Nawet foty wrzuciłem bo się zastanawiałem jak tak można punktowo protektor zedrzeć :D Zdarzyło się kierowców zabrać jak jechałem. Jeśli mogę to staram się pomóc ale też bez przesady ;)

Post Wysłano: 30 paź 2017, 21:36

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Coś tam zawsze jest

Niedawno poszła w świat ode mnie pierdoła- zwykła szybkozłączka na tekalan. Chłopak założył i poleciał.Często, szczególnie w nocy pytam się stojącego na poboczu, czy aby czegoś nie potrzebuje. Jakoś to tak samo...

Post Wysłano: 30 paź 2017, 21:46

Nacja z pomocą nie ma nic wspólnego.Tez pomagałem Ukraińcowi koło zmieniać , bo chłop nawet nie wiedział gdzie lewarek podłożyć.Innym czasem dokrecalem śruby po zmianie koła , to podszedł Ruski i zapytał czy potrzebuję pomocy.

Post Wysłano: 30 paź 2017, 21:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jakiś czas temu , odpowietrzalem Belgom mercedesa osobowego ale No jednak pomoc , bo akurat stali za moja naczepa i męczyli się dwie godziny . Gadali po francusku wiec gadka żadna.

Post Wysłano: 30 paź 2017, 21:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Co do nacji to akurat zaznaczyłem bo pamiętam, że ze stacji wracałem i koło auta na "naszych" rejestracjach widziałem kulające się klucze od kół a się okazało, że to był Ukrainiec. Pomoc była czysto bezinteresowna i bez względu na to czy to polak czy nie. Za to kiedyś w nocy w Kościelcu na Orlenie w deszczu przekładałem w naczepie koło to koleś obok mnie dwa razy przechodził i nawet słowem się nie odezwał.

Strona 1885 z 3557 [ Posty: 71121 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11883 1884 1885 1886 18873557 Następna