[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1820 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Jakby to powiedzieć... Ostatnio (jakoś 3 tygodnie temu) moja spedycja płaciła w jedną stronę (Rzeszów-Białobrzegi) 4,00 zł/km. Żadnych wariactw, zmiany palet itp. - nikt się nie podjął tego tematu. Chcąc-nie chcąc musiałem ja pojechać, i przepadła lepsza robota. Tak, była jeszcze lepsza.
Chłopaki, dostaliście kiedyś zwrot szekli za kartę kierowcy?
W piątek przyszła mi kasa za nadpłatę za kartę kierowcy, którą wyrabiałem 2 lata temu. Było zapłacone te 172zł z groszami, a dostałem 169zł (też z groszami) zwrotu Spotkał się ktoś z takim czymś?
Ostatnio (jakoś 3 tygodnie temu) moja spedycja płaciła w jedną stronę (Rzeszów-Białobrzegi) 4,00 zł/km.
No właśnie. W jedną stronę. I to kiepską, bo w stronę Warszawy, skąd na ogół ciężko wyjechać w rozsądnych pieniądzach. Dodatkowo mamy środek sezonu, roboty od groma, budowlanka idzie na pełnej... Nie dziwi mnie, że nie znalezliscie auta na 230 kilometrową trasę po 4 zł w jedną stronę.
W czwartek szukałem na piątkowy załadunek z dostawa na sobotę auto w D5 do D2 trasa 400 km, nikt na giełdzie się nie odzywal więc sam zacząłem szukać auta. Babeczka miała wystawione auto że na Gdańsk musi wracać i próbowała mi to wbić do głowy przez chwilę rozmowy, ale wytlumaczylem jej że jest lekko, sprawnie bez żadnych kolejek i w końcu się pyta ile za to to mówię że 600 euro, a ona jeszcze czy na pewno dobre kody bo tam tylko 400 km, ledwo zdążyłem jej wkleić mapkę to już numery wysyłała i akceptowała ofertę.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ja to się tylko zastanawiam jak to jest, że z jednej strony nie brakuje firm, które jeżdżą za wspomniane 0.7 eur/km i mniej po ue, gdzie na kraju pierwsza lepsza pseudo spedycja płaci 2.7 zł/km, a z drugiej strony kierowcy co ponoć już po 10k zarabiają jedno z drugim kupy się nie trzyma.
Jak papiery w porządku, tacho zgadza i fura sprawna, to raczej nie szukają za wiele.
Mnie tylko raz sciągneli na Dartfordzie za brak winiety, ale to inna para kaloszy
Odnośnie stawek i zarobków. Teraz takie czasy, że szef to dziad, a kierowca się liczy I choć stawka za fracht niska, to 10k pln trzeba dać. I nie daj Bóg żeby trza było ładunek spinać lub samodzielnie ładować.
Tyle, że przewyższa nad nimi to, że mają bardzo krótki termin płatności.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
To tak jakby pójść na rozmowę kwalifikacyjną do pracy i szef zaproponował ci mniejszą wypłatę ale wypłacaną co dwa tygodnie a nie co miesiąc.
P.S. za 2.85 za kilometr to nawet po kraju szkoda auto podstawiać...
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Z klientami jest tak samo jak ze spedycjami.Są lepsi i są gorsi.Normalna sprawa.
Jeżeli ktoś się zgodzi na takie stawki , to wiadomo ,że druga strona tylko się cieszy z tego powodu.
Nikt nikomu na siłę nie każe brnąć w to bagno.
Ja to się tylko zastanawiam jak to jest, że z jednej strony nie brakuje firm, które jeżdżą za wspomniane 0.7 eur/km i mniej po ue, gdzie na kraju pierwsza lepsza pseudo spedycja płaci 2.7 zł/km, a z drugiej strony kierowcy co ponoć już po 10k zarabiają jedno z drugim kupy się nie trzyma.
o wlasnie dobrz powiedziane psedudo spedycja i na papierku 2,7 w realu licznikowe Ciwyjda 2,2-2,4
Jeżeli ktoś się na takie coś godzi to jego problem. Zarówno 0.7 eur na zagranicy czy 2.7pln na kraju to właściwie dopiero okolice pokrycia samych kosztów.
Terminy płatności nie powinny przekraczać 7, czasem do 30 dni. Bo ktoś robi Ci na kreche robotę dla ułatwienia, żebyś nie musiał stać z gotówką na rozładunku, a nie ty mu łaskę, że zapłacisz po 3 miesiącach.
Niektóre duże firmy potrzebują czasu na obieg dokumentów (np. dział księgowy gdzie indziej niż siedziba) i mimo to mieszczą się w 2-4 tyg., a nie gownospedycja składająca się z 2 ludzi ma problem żeby w 3 miesiące zapłacić. Jak cie nie stać na transport i zapłatę w ciągu kilku dni, to nie zawracaj dupy.
Użytkownicy przeglądający to forum: mariuszduzy i 5 gości