Strona 60 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 158 59 60 61 62139 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 lis 2011, 15:24

Użytkownik

Użytkownik

Możliwe że jest tak jak piszesz.Mamy tylko jedno kalectwo pod tytułem MAN.W Scaniach i Volvo bezpieczniki opisane są w instrukcji auta.Już tam pisze który bezpiecznik jest od "kogutów".

Post Wysłano: 27 lis 2011, 23:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3700046

Heniu spójrz na Iveca Ol-Transu tak mają zamontowane od nowości. Znajomy który pracuje w serwisie Iveco mówił ze mają tak fabrycznie wyciągnięta instalacje :P poza tym od tego są piloci żeby zabezpieczać transport z tyłu prawda? I nie chodziło mi o to ze koguty są zamontowane na spojlerze, ale jeżeli jest spojler na kabinie to skutecznie przysłania koguty od tyłu :P

Post Wysłano: 28 lis 2011, 8:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Jeśli z tyłu są koguty nie widoczne to powinien mieć zamontowany z tyłu pojazdu kogut, chyba logiczne czy nie?

Filmy z tras

Post Wysłano: 28 lis 2011, 14:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Nie do końca miałem to na myśli bo w tym przypadku ładunek i tak zasłania koguty z tyłu pojazdu, miałem na myśli kogut np z tyłu naczepy.
Przecież tak samo jest na pojazdach uprzywilejowanych np straż pożarna gdzie nie widać kogutów z tyłu dlatego na tyle pojazdu na dachu montuje się dodatkowy kogut

Filmy z tras

Post Wysłano: 28 lis 2011, 14:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Duży

Cytuj:
Możliwe że jest tak jak piszesz.Mamy tylko jedno kalectwo pod tytułem MAN.W Scaniach i Volvo bezpieczniki opisane są w instrukcji auta.Już tam pisze który bezpiecznik jest od "kogutów".
W instrukcjach masz wszystko opisane co gdzie i jak... Bo istrukcja nie jest pisana "pod auto z zamówienia specjalnego" tylko pod wszystkie. To popatrz sobie w byle jakim aucie gdzie nie ma zamontowanych kogutów i w instrukcji gdzie masz bezpiecznik od kogutów, a następnie sprawdź w bezpiecznikach czy taki jest zamontowany... I nie pisz ze "Takie kalectwo jak MAN", bo to jest tylko twoja opinia.
Wrocmy do tematu:)

Post Wysłano: 28 lis 2011, 15:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Lokalizacja: Niektórzy mówią, że to już Kaszuby. Czy ja wiem ?...

Cytuj:
Nie do końca miałem to na myśli bo w tym przypadku ładunek i tak zasłania koguty z tyłu pojazdu, miałem na myśli kogut np z tyłu naczepy.
Rozumiem. Ale i też nie wszystkie ładunki są na tyle duże by tak zamontowanego zasłonić. Gdy tak jest bezwarunkowo z tyłu na naczepie/ładunku.
Cytuj:
Przecież tak samo jest na pojazdach uprzywilejowanych np straż pożarna gdzie nie widać kogutów z tyłu dlatego na tyle pojazdu na dachu montuje się dodatkowy kogut
Tam ludzie "poważniej" podchodzą do tego tematu.
Chociaż i tu trafiają się "rodzynki" jak ten:

http://www.czerwonesamochody.com/detail ... e_id=13149

Choć podejrzewam tu inwencję własną i możliwości finansowe kierowcy (wydatek rzędu kilkunastu zł z żarówką o mocy "całe" 5 W!)

A w branży transportowej gdy taki przewóz "przytrafi się" przewoźnikowi bez specjalizacji to oświetlenie ostrzegawcze często jest dziełem przypadku lub minimalizacji kosztów (chińczyk za 18 zł)

FB : Pilotaż Gut Usługi Pilotowania
http://www.pilotazgut.pl

Post Wysłano: 28 lis 2011, 20:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 24782554

Cytuj:
Cytuj:
Rozumiem. Ale i też nie wszystkie ładunki są na tyle duże by tak zamontowanego zasłonić. Gdy tak jest bezwarunkowo z tyłu na naczepie/ładunku.
Cytuj:
Tam ludzie "poważniej" podchodzą do tego tematu.
Chociaż i tu trafiają się "rodzynki" jak ten:

http://www.czerwonesamochody.com/detail ... e_id=13149

Choć podejrzewam tu inwencję własną i możliwości finansowe kierowcy (wydatek rzędu kilkunastu zł z żarówką o mocy "całe" 5 W!)

A w branży transportowej gdy taki przewóz "przytrafi się" przewoźnikowi bez specjalizacji to oświetlenie ostrzegawcze często jest dziełem przypadku lub minimalizacji kosztów (chińczyk za 18 zł)
Brawo Henio niestety takich za 18 zł jest coraz więcej ! I jedzie taki pilot sobie pilotuje nie zważając na nikogo byle wypisać rachunek i kasa wpadnie.
Bezpieczeństwo wcale się nie liczy..

Post Wysłano: 30 lis 2011, 21:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: scania

http://www.youtube.com/watch?v=YNhokT2N ... ture=feedu gabaryt firmy lega 30 metrów długi

Post Wysłano: 30 lis 2011, 22:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W zasadzie o tym zleceniu nie powinno się pisać. To była "tajna" misja. Nawet nie wiem kto był zleceniodawcą. Dla utrudnienia identyfikacji przewożonego ładunku mieliśmy jechać nocą.
Gdy w Mław** (trasa też była tajemnicą) robiliśmy pauzę udało mi się przechytrzyć agentów i zrobić parę fotek.
Macie jako jedyni drodzy forumowicze okazję obejrzeć ten tajny ładunek. Wiem, ze publikacja tych zdjęć może się dla mnie skończyć nieciekawie wiec może to mój ostatni post.
Mając na względzie bezpieczeństwo pozostałych wykonawców tego przewozu mogę tylko powiedzieć, że pojazdy oznakowane były logiem MTD Skuratowicz.

Nawet nie wiem co to było? Ale jeden taki pan z czapką mówił mi w porcie, że z tego wylatuje takie coś co najpierw płynie pod woda a potem robi duże buuuuum i z reguły potem trafiony idzie na dno.

Obrazek

A to z tą rurą to robi takie puk puk puk i dziury o średnicy kilkunastu centymetrów

Obrazek

A tak te wyrzutki (czy jakoś tak to się nazywało) wyglądały z drugiej strony.

Obrazek

Jakby co to wspominajcie mnie dobrze.

P.S.

Już w trakcie pisania zauważyłem, że obok mojego domu zaparkował samochód z ciemnymi szybami. A teraz jeden pan wyszedł i udaje, że pali papierosa a cały czas obserwuje mój dom.

Ostatnio zmieniony 01 gru 2011, 10:56 przez multiheniek, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 30 lis 2011, 22:57

Użytkownik

Użytkownik

Przy takich tajnych transportach na wyposażeniu pojazdów pilotujących powinny być kałachy :wink:

Post Wysłano: 01 gru 2011, 3:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Park wiatrowy w Żurominie...

Obrazek

Obrazek

Post Wysłano: 01 gru 2011, 8:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4986125
Samochód: Renault Master BF3

Cytuj:
Przy takich tajnych transportach na wyposażeniu pojazdów pilotujących powinny być kałachy :wink:
Zawsze można pożyczyć odpowiedni pojazd pilotujący :twisted: patrz pojazdy pilotujące :mrgreen:

Post Wysłano: 01 gru 2011, 20:09

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Zawsze można pożyczyć odpowiedni pojazd pilotujący :twisted: patrz pojazdy pilotujące :mrgreen:
Na nasze drogi i nieposłusznych kierowców jak znalazł :lol:

Post Wysłano: 01 gru 2011, 23:35

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8673885

Widze że poruszyłem temat z umieszczeniem kogutów. Właśnie nie wiem jak jest z przepisami.Ale czy jest takie ważne czy widać koguty z tyłu czy nie. Bo co z tego jak będzie widać z tyłu koguty jak przed tymi kogutami z przodu jest jakiś gabaryt o długości 30-50 metrów i i można się na niego nadziać. Więc najistotniejszy jest kogut i tyłu naczepy. Wogóle najlepiej jak jest kogut w skranie wystających miejscach gabarytu.

Post Wysłano: 02 gru 2011, 14:17

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
W instrukcjach masz wszystko opisane co gdzie i jak... Bo istrukcja nie jest pisana "pod auto z zamówienia specjalnego" tylko pod wszystkie. To popatrz sobie w byle jakim aucie gdzie nie ma zamontowanych kogutów i w instrukcji gdzie masz bezpiecznik od kogutów, a następnie sprawdź w bezpiecznikach czy taki jest zamontowany... I nie pisz ze "Takie kalectwo jak MAN", bo to jest tylko twoja opinia.
Wrocmy do tematu:)
Moja opinia z autopsji.Kolegów z innych firm,jeżdżących tym zaprzeczeniem sprawnej ciężarówki.

Post Wysłano: 03 gru 2011, 11:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5792092
Samochód: VW T5

A tu pilotaż po Niemczech 3,60 szeroko.

Obrazek

Post Wysłano: 06 gru 2011, 2:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pilotaż Bednarzy, walka z pomorskimi wiatrakami...

Obrazek

Obrazek

Post Wysłano: 11 gru 2011, 8:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Może ktoś z forum leciał w piątek 9 XII ok. 21-22 z Gdańska, przez Elbląg i Mławę :?: 3 zestawy z wiatrakami :wink: Ja leciałem za pilotem cały czas, aż do Mławy, później musiałem zjechać na Lotosa na pauze :wink:
Tak czy siak, pozdrawiam kolegów, wołałem na CeBe, ale mam chyba gruszkę popsutą, i mogę jedynie sobie poodbierać info :roll:

Post Wysłano: 11 gru 2011, 18:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tego dnia to akurat była raczej "ekipa" hiszpańska (Transbiaga).
Mogli mieć dwóch, trzech polskich pilotów. Na CB pracują na kanale 13-tym.

Polska (Ol-Trans, Navigator, Bedmet, Lew Trans, Andreco) jechała 6-8.12. A także 10.12 i dzisiaj. Akurat pauzujemy na Witramowie koło naszego kolegi "Rudego"

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 18:59 przez multiheniek, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 11 gru 2011, 18:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

hmm :roll:

Chłopaki gadali na CB na 19-nastce, ale w takim razie tylko do nas i tylko piloci. Nawet pod górę jak doszedł drugi pas (ok.300m) ktoś wołał na CB do ostatniego pilota, aby zjechał na środek i nie puszczał nikogo. Ja myślałem, że to tir-men był :D

Dzięki multiheniek, teraz jak spotkam convoi-e to będę nasłuchiwał na 13-nastce :mrgreen:

Strona 60 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 158 59 60 61 62139 Następna