Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 21 mar 2011, 20:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam.
jakiś czas temu belem sprawca delikatnej kolizji mianowicie przy zmianie pasa na lewy haczyłem osobówkę.
W aucie którym kierowałem pękł kierunek a w osobówce dwa zarysowania na błotniku i zderzaku, spisaliśmy oświadczenie i po sprawie.
Problem tkwi w tym ze szef chce mi potracić za stłuczkę mimo ze kierunek odkupiłem pytam dlaczego a on ze mu zniżka poleci z ubezp.
Jak to jest panowie jeśli firma ma około 70 aut to zniżka leci tak samo jak np prywatnej osobie która ma jedno auto????

Post Wysłano: 21 mar 2011, 20:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Witam.
jakiś czas temu belem sprawca delikatnej kolizji mianowicie przy zmianie pasa na lewy haczyłem osobówkę.
W aucie którym kierowałem pękł kierunek a w osobówce dwa zarysowania na błotniku i zderzaku, spisaliśmy oświadczenie i po sprawie.
Problem tkwi w tym ze szef chce mi potracić za stłuczkę mimo ze kierunek odkupiłem pytam dlaczego a on ze mu zniżka poleci z ubezp.
Jak to jest panowie jeśli firma ma około 70 aut to zniżka leci tak samo jak np prywatnej osobie która ma jedno auto????

Premia jest zapewne uznaniowa, więc ma prawo ci ją zabrać. Jednak niedopuszczona jest praktyka w przypadku gdy on dostanie pieniądze z ubezpieczalni na pokrycie szkody i dodatkowo np. obciąży nią ciebie.

Post Wysłano: 21 mar 2011, 21:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

1. jeżeli oczekiwałeś na nagrodę za spowodowanie wypadku, to chyba trochę bezpodstawnie.

2. zrób coś podobnego swoim autem, zobaczysz jak się zmieni składka ubezpieczenia, może wtedy zrozumiesz. jeżeli jest więcej aut, to zawiera się umowę i tam jest określona suma wypałconych odszkodowań od której zwiększa się stawka, jeżeli spowodujesz Ty wypadek i nie będzie konsekwencji, jutro zrobi to drugi, pojutrze trzeci i nie sposób zapanować nad sytuacją.

3. premia jest za staranne wykonywanie zawodu w tym wypadku zawodu kierowcy. trudno spowodowanie wypadku określić starannym wykonywaniem zawodu kierowcy.

Post Wysłano: 24 mar 2011, 17:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Generalnie popieram wypowiedź Pazdzia, odebranie premii przez pracodawcę za coś takiego to nic złego, z tego co wiem to zniżki traci się na wszystkie pojazdy, ni tylko na ten który brał udział w wypadku, natomiast na twoim miejscu nie odkupywał bym tego kierunkowskazu, tj. strata powypadkowa.

Post Wysłano: 24 mar 2011, 20:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Generalnie popieram wypowiedź Pazdzia, odebranie premii przez pracodawcę za coś takiego to nic złego, z tego co wiem to zniżki traci się na wszystkie pojazdy, ni tylko na ten który brał udział w wypadku, natomiast na twoim miejscu nie odkupywał bym tego kierunkowskazu, tj. strata powypadkowa.
W Hestii mamy osobne zniżki na każde auto, natomiast przy większej ilości samochodów kupuje się ubezpieczenie floty - wychodzi taniej od kilkuset do kilku tysięcy na każdy pojazd .

Natomiast co do autora - chłopie trochę samokrytyki. Wiesz co to jest premia? Szef ma 70 samochodów pewnie nie dlatego że rozdaje kaśę na prawo i lewo. To dla ciebie dobra nauczka - naprawdę wyjdzie ci to na dobre mimo że teraz podchodzisz do tego inaczej. W jednej firmie spotkałem się z tym że kierowca zapomniał wznowionego ubezpieczenia zabrać do dowodu i szef uciął mu od razu 50zł - do dziś pamięta o wszystkich dokumentach.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]