Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 14 lip 2009, 21:01

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1791617

Ja i ci którzy mi machają mają pecha jak jadę. Robię lokalne rozwózki i albo jak ktoś macha to mam kilometr, góra dwa do rozładunku i potem lecę gdzieś w boki, taka pomoc raczej nikogo nie urządza. Albo jeszcze mam nawalone towaru pod nogi i na siedzeniu, bo tak mało w jakiś punkt, że nie ma sensu otwierać windy.
Jak będzie inna sytuacja to wezmę, kto wie co mi się jeszcze przytrafi w przyszłości.

Post Wysłano: 14 lip 2009, 23:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Wtedy dla uprzejmości aby nie zostać zrównanym z innymi pokazujesz paluszkiem w dół że jeździsz na miejscu.

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Post Wysłano: 17 lip 2009, 1:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

jakiś czas temu pracowałem w firmie w której standartem było zostawianie żelastwa po Polsce i zjazd jak się da. generalnie nigdy nie było żadnych problemów czasy przejazdów bardzo dobre, np :Świnoujście-Krapkowice poniżej 10 godzin najgorzej było od Krapkowic w stronę Raciborza, mały ruch i czasem trzeba było postać trochę. Najbardziej mnie wkurzali kierowcy autobusów liniowych Polska - Niemcy, oczywiście panowie kierowcy; koszula - krawat z nami się w żaden sposób nie identyfikują, odwracają się w drugą stronę, lepiej nie patrzyć - bo nuż się rozpozna kogoś z miasta.
najczęściej taki manewr stosowali kierowcy z firm Pinior, Bartuś i Sandra i to jest dla mnie prawdziwym chamstwem - może gdyby zamiast licencji machać 50zł to by zabrali?
sam zawsze zabierałem, no może prawie zawsze - dwa razy klienci do mnie wsiedli po czym ich po prostu wyprosiłem zgodnie z zasadą piłeś - nie jedź.
teraz nie zdarzyło mi się zabrać kogokolwiek, - nie jeżdżę do PL, nie mam CB-radia, jeżdżę tylko nocami, nie widziałem nikogo z licencją w ręce kto chciałby na stopa

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Post Wysłano: 17 lip 2009, 11:40

Użytkownik

Użytkownik

Autobus liniowy w temacie zabierania autostopowiczów różni się zasadniczo od ciężarówki.O róznicach można poczytać dlatego je tu pominę.

Post Wysłano: 17 lip 2009, 14:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2267782
Samochód: IVECO Eurostar & VOLVO V40

Mój tata zabiera (rzadko) kolesi z firmy (DSV). Czasami (może 2 razy w roku) zabierze jakiegoś tam kierowcę. Ale to sporadycznie.

Post Wysłano: 17 lip 2009, 23:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1791617

Cytuj:
Wtedy dla uprzejmości aby nie zostać zrównanym z innymi pokazujesz paluszkiem w dół że jeździsz na miejscu.
a którym paluszkiem, bo to może mieć znaczenie :wink:

Post Wysłano: 18 lip 2009, 9:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12345722

Środkowym :mrgreen:

Oczywiście, że wskazującym ;)
Logicznie - palcem wskazującym pokazujesz, że jeżdzisz na miejscu :]