Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 lip 2009, 20:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Przesunąć wiek uzyskiwania uprawnień C na 21 lat i po problemie.
Usunąć przepis zabraniający pracy <21-latkom i też po problemie.

Post Wysłano: 10 lip 2009, 20:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Oczywiście, tak lub inaczej. Oba rozwiązania są lepsze od tego, które mamy dziś.

Post Wysłano: 10 lip 2009, 20:56

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: AUDI A6

Cytuj:
Weź wyluzuj człowieku i nie bądź śmieszny, nie tylko Ty jeden przez to przechodziłeś, więc nie jesteś świętym męczennikiem. Takie już jest nasze prawo, że prawko i resztę papierów możesz sobie zrobić mając 18 lat, ale jeździć (prócz 7,5 tonowego wyjątku) możesz od 21. I każdy z nas cierpliwie czeka, nie zmienimy tego. Ciesz się lepiej, że zrobiłeś wszystko jeszcze na starych zasadach.

Damian Lenin. Kolego, zmień troche ton nie umiesz wypowiedziec się bez zbednego unoszenia sie to w ogole nic nie pisz.

Post Wysłano: 10 lip 2009, 23:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH 440

Ja się wcale nie unoszę... Dla mnie takie żalenie się jest po prostu śmieszne. Tak jak powiedział Cyryl, trzeba było wcześniej sprawdzić w co się pakujesz. No ale mądry polak po szkodzie. Niestety osobiście spotkałem wiele przypadków ludzi którzy robili C z myślą, że dzięki dodatkowej literce w prawku będą mieli więcej możliwości podjęcia pracy, oraz napalonych szpanerów "i będę mógł jeździć takim dużym tirem" :lol: . Ale jak się dowiadywali, że trzeba mieć 21 lat, zrobić jeszcze kurs na przewóz rzeczy i badania, to był lament "k***w ile to tego trzeba", albo dochodziło do takich sytuacji jak Twoja. I z tego co zauważyłem, nie brakuje takich jeleni starających się o C.

Post Wysłano: 10 lip 2009, 23:34

Użytkownik

Użytkownik

Niestety nie każdy nadaje się za kółko ciężarówki matołku.Ja na szczęscie mowiąc nieskromnie swietnie sobie daje rade, dostaje coraz to wiecej zlecen i wiecej zarabiam i wiem ze zal ci tylek sciska ale coz nie walczysz nie masz. Szczerze mam w du*ie przepisy i sr*m na ITD. Dziś miałem kontrole w Wabczu i gó*no mi zrobili, jedyne co to wlepili firmie mandat za brak plandeki na wywrotce którą jechałem. Gdybym się oglądał za przepisami i trzasł portkami nic bym nie mial. I nie mowcie mi o mojej nieodpowiedzialnosci. Na tym forum pelno jest tylko marzycieli ktorzy wieczorami wyobrazaja sobie siebie za kolkiem zestawu i gosci ktorzy robia z siebie wielkich driver'ow czytajacych przepisy i paragrafy ktore pozniej kopiuja na te strony robiac z siebie wielkich szoferow. Cwaniaki..

Post Wysłano: 10 lip 2009, 23:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Teraz to Ty mocno ale to mocno przesadziłeś.

Nikt Ci tu nie prawi morałów i malo nas to obchodzi czy będziesz naginał przepisy czy nie, to Twoja sprawa.

Zadales konkretne pytania o wykroczenia, dowiedziałeś sie przy okazji, ze de facto nie masz prawa jeździć i jeszcze do nas masz pretensje.

skoro srasz na ITD i tak dalej to po co wypytujesz na forum o mandaty i inne konsekwencje?

Poza tym przecież bardzo sie wkurzyłeś, że jest lipa ze masz wszyhstkie papiery a i tak...

A teraz masz do wszystkich pretensje.

Czy Ci zazdrościmy?
Raczej nie

Zazdrościć to zazdroszcze komuś kto jest starszy 2 lata ode mnie i jeździ zgodnie z prawem.

Zatrudnić sie w tej chwili niezgodnie z prawem to żadna sztuka, bo wielu pracodawców nawet nie wie o tym wieku.

Post Wysłano: 11 lip 2009, 2:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3602137

hobbyl widze,że cwaniak jestes co nie miara

Nie zycze Ci,zeby jakis lump wlazl ci pod koła...bo szybko przestałbys cwaniakowac,mimo,że zdarzenie nie z twojej winy...

Nie znajomosc przepisow,nie zwalnia z ich przestrzegania...

Jak jestes taki cwany to moze z kims sie ustawisz na stluczke ta swoja wielka ciezarowka,nie z twojej winy...

Post Wysłano: 11 lip 2009, 6:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...Gdybym się oglądał za przepisami i trzasł portkami nic bym nie mial. I nie mowcie mi o mojej nieodpowiedzialnosci...
nie lepiej zająć się złodziejstwem, w zasadzie też polega na sraniu na prawo, a zarobek łatwiejszy i szybszy?

pamiętaj też że inni mogą srać na przepisy np. Twój szef. to jest najlepsza droga aby olał: pensję minimalną, zakaz płacenia od km (lub tonokilometrów), czas pracy kierowcy oraz wszelkie obowiązkowe świadczenia wobec Ciebie.

inny kierowca też oleje przepisy i spuści Ci paliwo itp.

uczciwość jest symetryczna jak znak równości. więcej nie żądaj jej od innych.

Post Wysłano: 11 lip 2009, 8:24

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Jak jestes taki cwany to moze z kims sie ustawisz na stluczke ta swoja wielka ciezarowka,nie z twojej winy...
nie rozśmiejszaj mnie:)

Post Wysłano: 11 lip 2009, 9:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Kolego hobbyl, idź lepiej na forum etransport. :P

Post Wysłano: 11 lip 2009, 10:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Chłopaki wy się nie znacie :(

Ja mu zazdroszcze ! Trzaska kozacko kilometry, zarabia . Wspaniale !
Piniondze zarabia :( A my taki gupki tylko się napalamy w necie, kolega coś robi ! Bez wieku przeładowaną wywrotką srać na ITD ? :( KOZAK ZIOM !

v8 Bi Turbo forever !

Łączmy się w bólu.... :D

Post Wysłano: 11 lip 2009, 11:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH 440

Daruj sobie, wcale Ci nie zazdroszczę głupoty, jeżeli ktoś tu jest matołkiem, to Ty przez swoje prostackie i bezmyślne zachowanie. Myślisz że jesteś kozak, bo naginasz prawo... No i dziwić się, że Polska prowadzi w statystykach liczby wypadków, skoro po jej drogach jeżdżą takie inteligenty, które srają na przepisy. :evil: Ale rób se jak chcesz, do miłego przy najbliższej stłuczce.

Post Wysłano: 11 lip 2009, 12:15

Użytkownik

Użytkownik

GG: 175257427

Czytam, czytam i śmiać mi się chce :D ...
Najpierw koleś wielce przestraszony się żali że, szef mu każe czymś jeździć, coś ciągnąć - a on nie wie czy może ... Dostał wyczerpującą odpowiedź na swoje pytanie, przy okazji dowiedział się że, nie może jednak jeździć tym czym jeździ :(

Teraz nagle WIELKI kozak, swoją WIELKA wywrotką [pewnie z silnikiem V18 triturbo i pustym wydechem - lepiej brzmi na wiosce :D] pokazuje jak można być głupim.
Udaje się raz, udaje się drugi [w to ITD to jednak nie uwierze], aż przyjdzie trzeci raz - będzie "śmiertelny". Nikt się go nie będzie pytał czy musi na chleb zarabiać, czy ciężko na to pracował, czy szef mu kazał coś ciągnąć. Przyjdzie Pan/i prokurator i wtedy zobaczymy jaki KOZAK będzie miękki ...

Ktoś dobrze napisał że, życie jest nieprzewidywalne !!
Powodzenia na etransport - tam takich wyrzutków kochają ...

Post Wysłano: 11 lip 2009, 12:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Ciekawe czy weekenduje z ziomalami na bazie :(