Użytkownik
Oj oj, Cyryl , ale Ty jestes gosc. Takiej rzeczowej odpowiedzi sie nie spodziewałem.Wielkie dzieki.
Ja odkońca.
Masz racje.Jestem na ,,C'' kandydatem i nie w glowie mi sie pchac na przewoznika z moja mizerna wiedza oraz totalną bieda jaką mam(bez grosza przy duszy).Natomiast do póki mam internet i nie mam pracy to za wszelka cene chce sie douczyc , aby sobie i przyszłemu pracodawcy nie narobic klopotu.Dlatego kazde informacje sa dla mnie cenne. Po za tym mowiac brzydko ,,mozg mi sie lasuje'' jesli co dziennie czegos nowego sie nie naucze, taka moja natura.
-CMR punkt 17 zaraz sobie poczytam, raczej caly CMR.
-Mówisz , ze lepiej nie pytac, jednak pytam.Ktos mi mowil ze nawet dwa tys euro to prawda?
-O Niemczech wiem ,ze tak jest bo sam wielokrotnie roznych dziwnych sytuacji doswiadczylem (dostawczakiem).
Fakt pomylilem sie dokladnie to 19,2 tony.To ju ze mnie kierowcy nie bedzie jak to mowia gorole.
A wogole jak to jest , wszyscy macie te maty? czy jak powiecie pracodawcy , ze ich nie ma to Wam powie: jak sie nie podoba to za drzwi.Bo ja bez mat i pasow to sie nie rusze.Pozniej mnie zatrzymaja w Niemczech i bede w wiezieniu za kazdy jeden dzien splacal po 50 zl .
Ale nasuwa mi sie kolejne.Dlaczego bierzemy wartosc ,,mi'' dla np. wspomnianych pudełek 0.6 (przy matach przeciwposlizgowych)skoro moze byc ich np. 10 jeden na drugim i wartosc ,,mi'' miedzy 9 a 10 rzedem (od dołu) bedzie okolo 0,2-0,3?czyli mniejsza.W zwiazku z czym na logike po obliczeniu ilosci pasów i ,,mi'' z matą antypoś. , powinnismy policzyc ilosc pasow dla ,,mi'' miedzy pudelkami(mniejsza wartosc , a wiec wiecej pasow) z uwzglednieniem mniejszej masy o jedną dziesiata.Nie prawdaż?Bo przy luzno ukladanych np. blachach to ta roznica ilosci pasow moze byc 5-cio nawet szesciokrotnie wieksza.Bylbym gotow sie przy tym upierac.Chyba , ze jest to paczka arkuszy spieta fabrycznie to wtedy byc moze mozna to ominąc.
-Jesli chodzi o ustawe to pol roku temu jak ją pierwszy raz przeczytalem to myslalem ze to kalambury.Pozniej zrozumialem . Dzis widze , ze nalezy znow przeczytac.Ale jest nowa, tak? z 11 kwietnia?
No to tyle.
Dziekuje za odpowiedz Panie Cyryl.
Pozdrawiam Jacek