Witam wszystkich
W volvo fh4 wyskoczył mi błąd
Ems p019064 wiem że jest to cisnienie paliwa w listwie wtryskowej. Auto czasami ciężko pali właśnie jakby było zapowietrzone i na postoju jak dodam gazu i spadają obroty to szarpnie silnikiem. Nie zakarzdym razem się tak dzieje. Po zatym wszystko normalnie. Podpowie ktoś czy to czujnik ciśnienia listwy czy coś innego?
Filtry wymieniane 3 tyg temu. Dodam że dzień wcześniej auto miało diagnostykę komputerowa i wszystko było ok. Mechanik nie zauważył niskiego ciśnienia paliwa. Na następny dzień ciężko zapalił i Odrązu blad. Kolej ego dnia wszystko było ok zero bledow i następnego znowu blad i tak już pozostalo
Zmierz ciśnienie paliwa za pompą , jak kiedyś jeździłem kolegi Volvem to po kilu dniach takich objawów już nie chciał odpalić i okazało się ,że pompa się skończyła
Nie zatankowałeś jakiegoś "extra" paliwa? Brat miał podobnie co prawda nie w Volvo, ale w DAFie. Też już miał jechać na serwis itp., ale zatankował na innej stacji jeszcze żeby się upewnić i problem zniknął i spokój już z pół roku. Dodatkowo zaczął mu walić błędami itp, ale wiadomo, to DAF.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Semrush [Bot] i 2 gości