Witam mam zamiar sprzedać auto ciągnik siodłowy, i teraz nie wiem czy viatolla oddaję kupcowi, czy muszę go wyrejestrować, wie coś ktoś na ten temat ?
Zapewne najświeższe i najbardziej rzeczowe informacje na ten temat ma pan/pani z infolinii ViaTolla.
+48 800-101-101
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Ściągasz boxa z szyby i pozostaje twój. Generalnie zapłaciłeś za niego kaucję, więc nikt Ci nic nie zrobi jeśli go nie oddasz.
Natomiast przy jego zwrocie dostaniesz wpłaconą przy zakupie kaucję. Możesz również od razu "przepisać" na inny samochód.
Pozdrawiam
Sprowadzam auto z Niemiec, na tablicach do sprowadzenia. Czy już na granicy muszę kupić ViaBoxa czy istnieje jakaś inna możliwość dla nowo zakupionego auta?
Sprowadzam auto z Niemiec, na tablicach do sprowadzenia. Czy już na granicy muszę kupić ViaBoxa czy istnieje jakaś inna możliwość dla nowo zakupionego auta?
Niestety nie ma żadnego wyjątku. Musisz wykupić ViaBoxa na aktualne numery samochodu.
Odkopię temat.
Sprawa z drugiej strony.
Chcę kupić samochód i nim przyjechać do siebie.
Czyli z tego co czytam są tylko 2 możliwości na to ?
1. Sprzedający zgadza się na jazdę na jego Viatollu a później mu go odsyłam ??
2. Kupuje auto na papierze - z papierami idę po ViaBoxa i dopiero wtedy mogę jechać autem ??
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
1. Sprzedający zgadza się na jazdę na jego Viatollu a później mu go odsyłam ??
2. Kupuje auto na papierze - z papierami idę po ViaBoxa i dopiero wtedy mogę jechać autem ??
Tylko zostają ci te dwie wersje do wyboru, lub jazda nie płatnymi drogami
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 2 gości