Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: f2000

Jakiej firmy wybrać? Aktualnie mam chińskie zamienniki nawet nie wiem jaki producent. Reflektor jest na 2x h7 bez soczewek, która jako nówka świeciła całkiem fajnie a teraz na mijania widać coś dobrze góra 20-30 m.
Aktualne wady, które nie chcę aby nie wystąpiły w nowych to:
1. pęka miejsce w którym śruba regulująca łączy się z odbłyśnikiem (jedno świeci w górę drugie przed zderzak i nie da się nic podłożyć).
2. odboje "trzymające" reflektor w zderzaku są kiepskiej jakości (prostują się) i lampa nie trzyma poziomu.

Oczywiście zaznaczam że nówki w Manie jakiś czas temu kosztowały 1600 zł netto :shock: sztuka, więc odpada.
Macie jakiegoś producenta wypróbowanego na nasze Polskie gminne drogi, które nie zostały przerobione jeszcze za kasę UE.
Czekam na sugestie.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4819725
Samochód: MAN

Powiem tak miałem chinki teraz mam soczewkowe ZKW austria więc ORi i biją chinki na głowę nawet zwykłe orginały przy soczewce się chowają :wink:
Kolega Verray kupował soczewkowe lampy z sasachmana za coś koło 300zł ma dać znać jak się sprawują :wink:

Użytkownik

Użytkownik

kup chlopie lampy Boscha, Valeo albo Magnetti Marelli i masz po problemie. Na pewno nie beda kosztowac po 1600 za sztuke no ale za przyslowiowa "stowke" tez na pewno ich nie kupisz.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
kup chlopie lampy Boscha, Valeo albo Magnetti Marelli i masz po problemie. Na pewno nie beda kosztowac po 1600 za sztuke no ale za przyslowiowa "stowke" tez na pewno ich nie kupisz.
Kolego nie ma takich lamp :mrgreen:
Są tylko Ori ZKW Austria Soczewkowe lub zwykłe lub chińskie :wink:
Są jeszcze lampy z chińskiej ciężarówki saschman jakoś tak się to pisze :wink:
Tu masz chińską po lewej a tu z chińskiego saschmana :wink:
http://www.gasgoo.com/auto-products/bod ... 01429.html

Użytkownik

Użytkownik

sorry za wprowadzenie w blad. Mialem na mysli te duze prostokatne z F90. Nie doczytalem ze to F2000. Z ciekawosci pytalem dzisiaj u dostawcy i mowili ze bylo cos takiego z Helli i kosztowalo 1200 zl. To zawsze lepiej jak 1600.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

trzeba szukać okazji na allegro ja 2 lampy soczewkowe za 300zł z przesyłką kupiłem :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Cytuj:
Kolega Verray kupował soczewkowe lampy z sasachmana za coś koło 300zł ma dać znać jak się sprawują :wink:
Poza tym ze mają fajny wygląd to nic specjalnego. Świecą bardzo słabo. Myślę żeby włożyć w nie mocniejsze żarówki i jakoś lepiej ustawić. Tutaj zdjęcia jak wyglądają na samochodzie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: f2000

Cytuj:
trzeba szukać okazji na allegro ja 2 lampy soczewkowe za 300zł z przesyłką kupiłem :wink:

Można znaleźć okazję tylko boję się żeby nie wymienić siekierki na kijek.
Kupię kota w worku i co dalej, odsyłanie koszty itd.
Chyba będzie decyzja na zkw bez soczewek.
Cytuj:
Cytuj:
Poza tym ze mają fajny wygląd to nic specjalnego. Świecą bardzo słabo. Myślę żeby włożyć w nie mocniejsze żarówki i jakoś lepiej ustawić. Tutaj zdjęcia jak wyglądają na samochodzie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Teoretycznie mocniejszych żarówek nie wolno dawać z powodu kabli i możliwość odbłyśnika, ale praktyka to weryfikuje.
Cytuj:
sorry za wprowadzenie w blad. Mialem na mysli te duze prostokatne z F90. Nie doczytalem ze to F2000. Z ciekawosci pytalem dzisiaj u dostawcy i mowili ze bylo cos takiego z Helli i kosztowalo 1200 zl. To zawsze lepiej jak 1600.
Widzisz kolego auto jeździ wokół komina i to sporo po naprawdę dziurawych i krzywych drogach. Nierzadko na pusto solówką lecieć więcej jak 60km/h równa się z głupotą a dokładnie na własne życzenie można coś rozwalić zwłaszcza że auto niemłode. Już nie raz byłem wyżej od kierownicy (takie przygody i odcinki dróg się pamięta). Tak więc po prostu szkoda wsadzić 2400 zł na same lampy które po jakimś czasie i tak się pewnie poddadzą tym asfaltom.

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wzorem przypominają lampy z dafa :wink:
Troszkę nie dobrze, że tak słabo świecą moje soczewki w porównaniu do chinśkich jakie wcześniej miałem to nieba a ziemia jak je zakładałem to założyłem lewą soczewkę a prawą lampę zostawiłem starą i zauważyłem, że soczewka świeci 3 razy dalej niż chinka do tego światło jest skupione gdy dojadą do ściany widzę gdzie kończy się i zaczyna linia światła w chińskich te światło było rozproszone i "waliło na wszystkie strony" :wink:
Tak jak pisałem za lampy dałem 300zł przesyłką upolowałem je na allegro rok produkcji 2004 Zkw austra moim zdaniem te lampy były bardzo mało używane lub wcale no poprostu jak nówka odbłyśnik i soczewka no jakby prosto z taśmy a co najlepsze komplet z żarówkami :wink:
Niestety był mały problem gdyż po zamontowaniu gdy stało się z lewej strony auta oślepiało strasznie (czyli lampy z anglika )a na wprost nie a linia załamania światła wyglądąla tak\___ \___ zamiast tak ___/ ___/ ale soczewka jest regulowana wystarczyło ja poluzować i przekręcić w lewo wskoczyła we właściwe miejsce :wink: Więc jak by ktoś miał okazję kupić lampy z anglika za dobrą kasę nich się nie zastanawia :wink:
P.s. Planuję założenie do nich xenonów na razie mam w nich założone żarówki 70wat i jest super nie wiem jakiej firmy ale świecą naprawdę pieknie :wink:

Użytkownik

Użytkownik

A ja mam nadzieje ze jak juz wlozysz te Xenony to 1 dnia zabiora ci dowod rejestracyjny.

Taka polska mentalnosc: kupic porzadne lampy to nie bo drogo, ale wlozyc jakies badziewie, samemu widziec ale nie zwazac na to ze innym oczy mozesz "zaspawac".
Czytalem ostatnio w jakims temacie na temat zaslonietych przednich dalekosieznych bo Helmuty mandaty wlepiaja bo jest niezgodnie z przepisami. Czekam na to kiedy w Polsce wladza bedzie robic dokladnie to samo za wszelkiego typu "stodolowe tjuningi" typu dalekosiezne, halogeny, xenony, diody, lampki i nie wiadomo co jeszcze. Aaaa i jeszcze za jazde na swiatlach przeciwmgielnych co w ostatnim czasie stalo sie bardzo "modne" i zauwazyem ze w moim miescie nawet niektorzy kierowcy autobusow miejskich jezdza na przeciwmgielnych. Czekam tylko kiedy RD bedzie na przeciwmgielnych jezdzic :x

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Cytuj:
A ja mam nadzieje ze jak juz wlozysz te Xenony to 1 dnia zabiora ci dowod rejestracyjny.

Taka polska mentalnosc: kupic porzadne lampy to nie bo drogo, ale wlozyc jakies badziewie, samemu widziec ale nie zwazac na to ze innym oczy mozesz "zaspawac".
Czytalem ostatnio w jakims temacie na temat zaslonietych przednich dalekosieznych bo Helmuty mandaty wlepiaja bo jest niezgodnie z przepisami. Czekam na to kiedy w Polsce wladza bedzie robic dokladnie to samo za wszelkiego typu "stodolowe tjuningi" typu dalekosiezne, halogeny, xenony, diody, lampki i nie wiadomo co jeszcze. Aaaa i jeszcze za jazde na swiatlach przeciwmgielnych co w ostatnim czasie stalo sie bardzo "modne" i zauwazyem ze w moim miescie nawet niektorzy kierowcy autobusow miejskich jezdza na przeciwmgielnych. Czekam tylko kiedy RD bedzie na przeciwmgielnych jezdzic :x

ulżyło...?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kolego weź wyluzuj i nie przesadzaj bo po pierwsze to nie widzę przeciwskazań, żeby palniki założyć. Powiedz co takiego jest w tym złego bo ja tego nie ogarniam żarniki 4200K więc temperatura światła zbliżona do naturalnego światła a nie 12000K w wejskiej becie gdzie światło wpada już w fiolet. Do tego zakładam wysokociśnieniowe spryskiwacze + regulacja wysokości.
Również wkurzają mnie ludzie którzy włączają światła mijania wraz z halogenami ja wtedy odpowiadam i oczywiście drogowymi :wink:
Tak samo jest gdy po październiku ludzie jeżdżą na dziennych też kwalifikuje się to do mandatu.
A co do dodatkowych świateł dalekosiężnych widzę że uciągasz się za armią biurokratów którzy głupimi przepisami niszczą nasz kraj i samych nas mam 4 dalekosiężne podłączone po drogowe i tego nie zmienię wolę dostać mandat za to niż potrącić lub zabić kogoś na wąskiej nie oświetlonej drodze dlatego że zamiast czterech halo mogę mieć tylko 2 a wiadomo na 4 wcześniej go zauważę.

Użytkownik

Użytkownik

jedyne przeciwskazanie to homologacja na lampie. To wystarzy

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
jedyne przeciwskazanie to homologacja na lampie. To wystarzy
No tak znów biurokracja pamiętaj wszystko jest dla ludzie jednak wystarczy że zrobisz się to z głową i nie będziesz nikomu szkodził zobacz jak świeci żarnik 4200K to jest praktycznie białe światło które nie dużo odróżnia się od zwykłej żarówki halogenowej a jak wiemy można kupić żarówki ala xenon czyli zwykłe halogenowe z niebieską bańką i barwa światła będzie taka sama jak w żarnikach 4200K :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kolego Tiger zaby w tym tygodniu będę miał kpl. reflektorów soczewkowych Ori ZKW Austria do mana f 2000 w miarę dobrej cenie jak byś był zainteresowany to pisz na gg: 4819725 :wink:

Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]