Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 kwie 2011, 16:30

Użytkownik

Użytkownik

Witam
Jakiś czas temu miałem wypadek samochodowy. Kierowca ciężarówki wymusił pierwszeństwo i wjechał mi w bok osobówki.
Zgłosiłem szkodę ubezpieczalni sprawcy - PTU. W wypadku obrażenia odnieśli również moi pasażerowie - 2 osoby. Jedna ma uszkodzone wnętrzności ( wątroba, śledziona, nerki, płuca), druga ma połamaną miednicę, żuchwę, szczęka, kilka kości czaszki, żebra, problemy ze wzrokiem. Czy jakiekolwiek odszkodowanie z tytułu wypadku dostaną te osoby z OC sprawcy, czy jak sprawa w tym przypadku wygląda, gdzie się udać, gdzie co załatwić? Oferowały się różne firmy, pomagające odzyskać odszkodowanie, ale nie mam do nich zaufania. Czy w ogóle gra jest warta świeczki, nie mam pojęcia jakie odszkodowanie przysługuje za takie obrażenia....

Samochód na 99% dostanie szkodę całkowitą, ale to teraz "pikuś".

Post Wysłano: 01 kwie 2011, 16:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9870144
Samochód: Scania R450

Skontaktuj się z tą firmą:
http://www.odi.pl/firmy/09/128/1221823258/

Dwóch moim znajomych korzystało z ich pomocy i udało się uzyskać należne odszkodowanie za obrażenia poniesione w wypadkach.

Post Wysłano: 01 kwie 2011, 22:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9574345

Też miałem podobną sytuację. Samochód sprawcy ubezpieczony w jakiejś lipnej ubezpieczalni. Firma pomocy drogowej, która mnie ściągała, powiedziała że może się tym zająć. Wiem, że korzystali z usług jakiegoś biura porad prawnych i się udało. Była sprawa cywilna o odszkodowanie za uszczerbek na życiu powstały w wyniku zdarzenia drogowego. Dla znajomego, który ze mną jechał skończyło się to szczęśliwie bez większych obrażeń.

Popytaj u radcy prawnego, w każdym mieście powinni tacy być z urzędu. On powienien nakierować Cię na odpowiednie instytucje.

Pozdrawiam

Sweet V8 Power

Post Wysłano: 03 kwie 2011, 19:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Z tego co się orientuje to będziesz musiał założyć sprawę cywilną tak jak koledzy pisali gdyż ubezpieczenie OC nie pokrywa kosztów leczenia, tak mi się wydaje...

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]