Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 sty 2011, 0:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam mam pytanko, zaluzmy ze mam auto 8x4, koles daje 120zl za godz jazda w regionie umowa na 4 lata w umowie 300 godz miesiecznie. czy to jest oplacalne ? jezeli mam na auto 100tys , czy da rade kupic za to auto oplacic wszystko razem z paliwem i wystartowac ??? i ewentualne utrzymanie miesieczne auta jakie jest??

Post Wysłano: 08 sty 2011, 9:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
czy to jest oplacalne ?
Klikasz na pulpicie 'Start' -> Programy -> Akcesoria -> Kalkulator
Chyba poradzisz sobie z tym?

Post Wysłano: 08 sty 2011, 9:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

1. nie wiemy jakie masz koszty własne, a to dość istotne.

2. nawet jeżeli dzisiaj jest to opłacalne, to powiedz po ile będzie paliwo za 2-3 miesiące. spekulowanie jaka będzie jego cena za rok, dwa, trzy, a w wypadku tej umowy, za cztery lata to lekkie szaleństwo. chyba że masz punkt pozwalający Ci renegocjować stawki w przypadku zmian ceny paliwa, podatku itp.

3. jeżeli jesteś pracownikiem dużej budowy i potrzebujesz czteroośki, dostajesz oferty. za tą samą cenę masz 8x4, 8x6 i 8x8, które odrzucisz na dzień dobry?

Post Wysłano: 18 sty 2011, 21:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7628437
Samochód: wywroteczki

Tak sie właczę do rozmowy..
Za wywrotke 8x4 120zł na godzine??
Jezeli nie jest to ekstremalnie cieżki teren tylko "troche" miekko to ja przy 300 godz w mcu na kilka lat podstawiam swoje auto i drugie dokupie bardzo chetnie.

Tylko z ta gwarancja 300 godz/mc przez 4 lata??? Gdzie takich gwarantów sieja? Podeslij do Warmińsko-Mazurskiego kilku. Mało realna umowa, jesli sie myle chwalmy Pana, bedzie lepiej.

Ps. Pisze z doswiadczenia, jezeli czyjs Tata tak ma, prosze niech nie komentuje mojej wypowiedzi.

Pozdrawiam.

Ps2. Stawka godzinowa jest lepsza na wywrotce, przyklad??
np. podjeżdżasz pod załadunek, a tu operator koparki poszedł "kupe" na 20 min. Nikt ci za to nie zapłaci przy stawce tonowej, kilometrowej, czy tonokilometrowej.

Przyklady mozna mnozyc w nieskonczonosc i tak znajdzie sie taki co powie, ze on pojedzie szybciej, weżmie wiecęj i wyjdzie lepiej na tonach.... ta jasne. szybciej-wiecej gazu- wiecej paliwa, wiecej-ciezej-wiecej paliwa-zmeczenie materialu-koszty eksploatacji.

Mam nadzieje, ze moja wypowiedz nie jest zbyt chaotyczna, od kilku godzin przegladam forum i szlag mnie trafia od niektórych wypowiedzi wielkich znawcow branży, nikomu nie ujmujac. Na wywrotkach jeżdze juz kilka ladnych lat i to juz drugie pokolenie w rodzinie, aut jest kilkanascie roznych od starych do nowych, od wywrotek 4x2 po zestawy, staram sie pisac to co wiem z wlasnych obserwacji i doswiadczen.

Pozdrawiam

viewtopic.php?t=25120

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]