[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Praca na dwa etaty - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 kwie 2009, 14:35

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T

Witam, od razu do rzeczy :)
czy mogę pracować w taki sposób. od poniedziałku do piątku pracuje w firmie budowlanej (umowa o dzieło) a w sobotę idę do piekarni rozwieść pieczywo na umowa zlecenie??
cze jest to legalne, czy nie będzie jakiś kłopotów potem z tego ??

Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 13:35 przez Kkiler1410, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 29 kwie 2009, 15:01

Cytuj:
Witam, od razu do rzeczy :)
czy mogę pracować w taki sposób. od poniedziałku do piątku pracuje w firmie budowlanej (umowa o dzieło) a w sobotę idę do piekarni rozwieść pieczywo na umowa zlecenie??
cze jest to legalne, czy nie będzie jakiś kłopotów potem z tego ??
Wszystko zależy jakimi pojazdami będziesz jeździł. Podaj jakieś szczegóły.

Post Wysłano: 29 kwie 2009, 15:54

Użytkownik

Użytkownik

na budowie raczej niczym nie będę jeździł a w piekarni jeżdżę sprinterem

Post Wysłano: 29 kwie 2009, 16:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: volvo fm

Cytuj:
na budowie raczej niczym nie będę jeździł a w piekarni jeżdżę sprinterem

śmiało możesz tak pracować.
Tylko ile tak pociągniesz, na budowie zapewne nie leżysz.... przychodzi weekend i..... i znowu do roboty? Ja bym nie dał rady tak pracować, trzeba kiedyś odpoczywać, poza tym żyć tylko pracą? Ja w życiu bym się czegoś takiego nie podjął, nie licząc sytuacji ekstremalnych np. pusty gar i płaczące z głodu dzieci...

Post Wysłano: 29 kwie 2009, 18:42

Użytkownik

Użytkownik

:lol: nie jest to dla mnie problem

Post Wysłano: 29 kwie 2009, 20:44

Kolega ma 20 lat (bez urazy) i prawdopodobnie jeszcze nie pracował za dużo stąd jego zachłanność. Długo tak jednak nie pociągnie i szybko się przekona, że to nie tak ma być.

Post Wysłano: 30 kwie 2009, 10:50

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Kolega ma 20 lat
zgadza się, może wierze w swoje zdolności i wytrzymałość :lol: :lol: ale no coż.........
w zeszłym roku było podobnie i poszło bez problemu, najgorsze początki potem to już leciało.. jeśli nie wytrzymam to odświeżę temat :mrgreen:

Post Wysłano: 30 kwie 2009, 12:01

Użytkownik

Użytkownik

Pytanie dotyczyło kwestii prawnej: czy tak wolno. A nie tego czy Kolega wytrzyma.. nie wytrzyma.. Jest młody, czy już na emeryturze.. Ze strony prawnej oczywiście,ze ma prawo w swoim wolnym czasie robic to na co ma ochotę.Pójść na piwo, na ryby, dyskotekę, albo do innej pracy.Był kiedyś poruszany problem, czy pracownik w swoim wolnym czasie może pracować (n.p. na zlecenie) dla swojego zasadniczego pracodawcy. I był wyrok sądu (musiałbym poszukac numeru sprawy),że pracownik dowolnie dysponuje swoim wolnym czasem.I może go przeznaczyć także na pracę u głównego pracodawcy.

Post Wysłano: 30 kwie 2009, 12:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: volvo fm

Cytuj:
Pytanie dotyczyło kwestii prawnej: czy tak wolno. A nie tego czy Kolega wytrzyma.. nie wytrzyma.. Jest młody, czy już na emeryturze.. Ze strony prawnej oczywiście,ze ma prawo w swoim wolnym czasie robic to na co ma ochotę.Pójść na piwo, na ryby, dyskotekę, albo do innej pracy.Był kiedyś poruszany problem, czy pracownik w swoim wolnym czasie może pracować (n.p. na zlecenie) dla swojego zasadniczego pracodawcy. I był wyrok sądu (musiałbym poszukac numeru sprawy),że pracownik dowolnie dysponuje swoim wolnym czasem.I może go przeznaczyć także na pracę u głównego pracodawcy.

pytanie dotyczyło czy może, wiec udzieliłem Koledze odpowiedzi :wink: a że dopisałem swoją opinie na ten temat to sprawa drugorzędna jest :)

Pozdrawiam

Post Wysłano: 30 kwie 2009, 14:36

Użytkownik

Użytkownik

OK zrozumiałem wszystko dzięki :wink: . do zamknięcia

Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 13:35 przez Kkiler1410, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 30 kwie 2009, 20:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wypasione

Więc temat powinien brzmieć : Praca na dwa etaty. Ponieważ tak dajesz do zrozumienia że chcesz pracować w dwoch różnych firmach na stanowisku kierowcy :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]