[quote="Bajzel"]Myśląc logicznie służby mundurowe to łatwiejsza FIZYCZNIE praca, ale jeśli na prawdę ciągnie Cię do jazdy, to zdrowy rozsądek ma mało do gadania...
Ja gdybym nie był ustawiony od dziecka tym torem, którym aktualnie jestem - to rzeczywiście wybrałbym wojsko lub SG
Kolego zapewniam Cie ze fizycznie to napewno nie jest latwo,a jeszcze gorzej psychicznie.Wiem ze komus kto w tym nie robi moze sie wydawac ze jest latwa robota i wogole nic sie nie robi,mozna odniesc takie wrazenie jak popatrzy sie na jezdzace sobie po terenie patrole,ale calkiem sie to zmienia jakbys pojechal na jakas interwencje z menelami i innym marginesem,a pozniej jeszcze musial siedziec w papierach po godzinach.Naprawde wierzcie mi ze robota jest przejeb...Nie mowie o tych co to tatus wepchnal na ciepla posadke i sobie siedza w swoich kancelariach nietykalni i biora nagrody za ciezka robote funkcjonariuszy pracujacych w terenie.Albo inaczej bys myslsl jakbys caly dzien lub noc w ostrym mrozie musial przejsc ze 30 km po jakims lesie i jeszcze polezec kilka godzin na sniegu na obserwacji.Nie bede pisal bo nie o to chodzi,a o wyplacie tez nie wspomne bo to zapomoga.Aha co do tych mieszkan to faktycznie jest taka mozliwosc,tylko powiedz jaki bolek dostanie mieszkanie,chyba ze masz mozliwosc z miejsca oficerem zostac,to wtedy jakas szansa jest.
Po tej zmianie prawa emerytalnego to kupa funkcjonariuszy zwinie manatki,widze co u mnie w robocie sie dzieje.Jak mam pracowac do 55 roku zycia za 80% emerytury i meczyc sie z tymi glabami to ja wole za ta sama kase robic w cywilu i miec komfort psychiczny.Jakbys mial jakies szczegolowsze pytrania to pisz na PW,nie chce pisac wszystkiego publicznie.
Ja powiem jedno,jak na dzien dzisiejszy to NIE POLECAM!