Cytuj:
I wytlumacz mi jak wyliczyles to ze diler intercarsa sie kieruje zyskiem (u nich niezaleznie od hamulcow cena naczepy jest ta sama), i dlaczego ten z wieltona kieruje twoim dobrem a kase to ma gdzies. A propos wieltonow to to podobno smiecie jakich malo, paka peka, belki pod nia pekaja, rama peka.
Tutaj może napisałem niezbyt ściśle. Chodziło mi o to że nigdy nie kieruje się tym co mówi do mnie dealer - bo on kieruje się chęcią zysku i ma w dupie co ty będziesz z tą naczepą robił i czy nie będzie się psuła. W wieltonie mówił mi że 99% biorą naczepy w leasing, ale mnie to nie obchodzi bo wolimy za gotówkę kupić. Tak samo nie kieruję się tym co mówi dealer InterCarsa że 90% biorą na tarczach. Każdy bierze wg uznania co mu się podoba. Mogło być też tak że seryjnie InterCars wypuścił tyle naczep na tarczach że teraz muszą zachwalać ich jakość aby nie wymieniać na bębny.
Natomiast w naszej firmie użytkujemy naczepy marki Bodex, Polkon, Wielton. Jak narazie (odpukać) Wielton spisuje się najlepiej. Swego czasu była ładnie doładowana i przez kilka lat nic się nie zdarzyło. Także jak bym miał kupic nową to tylko Wielton.
Cytuj:
"jak peknie beben to w zasadzie nic sie nie dzieje" - uwazam to za mysl dnia. Tak mysli przewoznik ktory za 2 zl/km jezdzi.
Tak jest to myśl dnia. Oczywiście, znowu muszę napisać dokładniej. Jak ci bęben pęknie to możesz spokojnie zjechać z trasy na bazę i dopiero się tym zająć. Wymienisz bęben i po sprawie. Przy tarczach już jest więcej kłopotu. Natomiast za 2 zł nie jeździmy, nie mamy leasingów i wszystkie zestawy są w dobrym stanie. Firma działa od 19 lat to także o czymś świadczy.