Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 gru 2006, 18:34

Użytkownik

Użytkownik

W jakim wieku pierwszy raz pojechaliście w prawdziwą trasę(na fotelu pasażera)?? Opiszcie swoje wrażenia.

Ja pierwszy raz pojechałem z tatą do Niemiec w wieku 3 lat. Nie dosięgałem jeszcze z siedzenia do podłogi:) Byłem bardzo podniecony, że moge patrzeć na ludzi z góry zza szyby magnumki. To było niezapomniane przezycie :D :D :D

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 19:00

Użytkownik

Użytkownik

oj kolego chyba coś ściemniasz 8) bo nie wiem czy jest możliwe aby pamiętać coś gdy sie miało 3 latka :lol: moje pierwsze trasy Truckiem wyglądały tak że zawsze czekałem na ojca do póżnego wieczora aby zjechać z nim na baze w Białymstku 3-osiowym Kamazem :) ale mało pamiętam z tych tras ale tak zawsze muwi mi mama że nie mogłem sie doczekać :)

"Zamiast szukać winnych jak najdalej od siebie wystarczy spojrzeć w lustro i zacząć poprawę od najtrudniejszej osoby: samego siebie."-Cyryl

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 19:31

Użytkownik

Użytkownik

Takich tras jak jazda do warsztatu czy zjazd na baze miałem pełno. Oczywiście pamiętam tylko troche z tej pierwszej, a z reszta nie jestem taki stary zeby nie pamietać :mrgreen: mam 14 lat :)

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 20:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pamiętam przyjąłem się jako kierowca w firmie z Kędzierzyna-Koźla, bo z Dziadkiem i Tatą to miałem tras w brud. Ale wracamy do tematu wsiadłem w Stara 1142 i jechałem w góry do Zakopanego. Już byłem kierowca(szczyt marzeń) ruszałem o 12 w nocy, była okropna mgła na zakopianie. Gdy wróciłem miałem tej pracy po pierwszym kursie dość, ale już tak zostało, że jeżdżę.

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 20:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 508875

Ja pierwszy raz pojechałem w trase do Gorzowa Wlkp z prętami na most którym jadac od Zielonej góry skręca sie na Gdańsk.Miałem wtedy 7 lat. W trase leciałem z tatą Turbostarem.Nigdy nie zapomne tej trasy.Wcześniej gdy tato wracał z trasy( jeszcze wtedy miał Iveco MAGIRUS przed Turbostarem) brał mnie na baze to były moje pierwsze przejażdzki ciężarówką :D

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 21:15

Użytkownik

Użytkownik

Ja bardzo dobrze pamiętam swoją pierwsza trasę i większość tras w wieku dziecięcym (miałem wtedy ok 5 lat) W ogóle moja historia z tym zaczęła się kiedy mój tata kupił sobie z kolegą niebieskie Volvo F12 z naczepą wapniarką. Jako że zestaw woził wapno, był wyposażony w 2 koguty które pamiętam robiły na mnie wielkie wrażenie. Zazwyczaj Volvo kursowało na trasie Suwałki - Chełm ponieważ tam było wytwarzane wapno. To było wielkie przeżycie ale od roku 2002 praktycznie nie jeżdżę w trasy. Do roku 2002 zwiedziłem większość Europy, byłem w dalekiej Rosji oraz w krajach skandynawskich.
Jeżeli ktoś ma możliwość jeżdżenia z kimś w trasy to polecam bardzo gorąco :U

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Ja niestety nie pamiętam mojej pierwszej trasy :wink: Z opowiadań Ojca wiem tylko tyle , że miałem wtedy ok. 3 lat :D Były to traski Liazami :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 21:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja tez nie pamiętam mojej pierwszej traski wiem z opowiadań taty ze mialem wtedy 3lata i jechałem z nim do Holandi po rybę volvem F-12 a obecnie moj tata nie jezdzi już 6 lat

C+E:09.09.2010r.

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 22:12

Użytkownik

Użytkownik

moja pierwsza trasa to jak mialem 5-6 lat dziadek ezdzil wtedy w dudromie i to byla trasa najpierd wo olsztyna a puzniej do warszawy dziadek jazdzil kamazem najpier a puzniej przesiadl sie na tatre jechalismy ze zwirem fajnie bylo a ostatnia trasa to w te wakacje jechalem z wujkiem z firmy DARTOM z olsztyna do HOmburga z oponami cala naczepa zawalona oponami a z powrotem z tej samej firmy ale z gumami do opon i tez do olsztyna

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 22:48

Użytkownik

Użytkownik

Moją pierwsza zagraniczną traske odbyłem z tata kiedy miałem 8 lat.Był to 370 konny Man F90 3 osiowy.Tata ciągał wtedy chłodnie.Była to traska na Węgry do Sarvar'u(tak sie to jakoś pisze).Po ej trasce posypały sie niemcy,Holandia itp.

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 22:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 958060

Ja także nie pamiętam mojej pierwszej trasy wiem napewno że byłem bardzo mały i jechalismy całą rodzinką czyli ja, tata i mama. Jedyny epizod który zapamietałem z moich tras z ojcem to że za każdym razem zmuszałem go do zatrzymania się w McDonaldzie i że zawsze brałem ten sam zestaw, przepuściłem może kilka razy bo akurat miałem drzemke no i oczywiście zawsze byłem zdenerwowany czemu mnie nikt nie obudził. Tata nawet w żartach na mnie narzekał że to co on zarobi to traci na McDonaldach. Muszę jeszcze dodać że jeżdziliśmy poczciwym Jelczem, którego nie zapomnę do końca mojego życia to była fura :D

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 22:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Zafira 2.0 DTi

a moje pierwsze trasy to cotygodniowa jazda do Nowego sącza Mercedesem 410D. którki, niski na bliźniakach - moja pierwsza miłość ;) ale teraz zaczynam trasy z prawdziwego zdarzenia ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 01 gru 2006, 23:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Właśnie się dowiedziałem ze w pierwszą trasę pojechałem w wieku około 4 lat do Biskupic koło Olsztyna :) Mi tata zawsze mówił że, ze mną dobrze się jeździ bo daje jechac.To się potwierdzało bo jak tata wyprzedzał "ścieki" a mi się do kibelka zachcialo to wypijałem butelkę wody tam gdzie było najmniej i załtawiałem do butelki :) stare czasy.Pamiętam skolei moją ostanią trase.Do Pisza(Piszu ? ) Płyty Pilnśnowe z nas ściągali i tata byl wolny, a ja w dole :P
O moim bracie tata ma zupełnie inną opinie.Pierwsza trasa mojego brata to Gdyni-Elbląg.Pauzy co chwila bo to siku,bo to tamto :P Masakra znaczy ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2006, 9:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

JA swojej pierwszej trasy nie pamietam, ale byla to napewno trasa po okolicach bo tata jezdzil STARem 1142, rozwazac wegiel do domow (jedynie gdy Kamazy i Jelcze mialy awarie to jechal po wegiel do kopalni. Dobrze wspominam też trasy całą rodzina (Tata, Mama, Ja i Brat) do Gdańska czy Zakopanego. Mialem wtedy 5 i 6 lat, wspominam to bardzo miło.

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2006, 9:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Zafira 2.0 DTi

aha, no i zapomniałem dodać, że mój tata do dziś lubi ze mną jezdzić. Czemu ? to proste. Jak sie leci na tarczkach to trza wyjezdzić a nierobić kiedy sie chce pauzy. a moja mamusia kochana jak kiedyś tata zajechał na pompiarnie /stacje/ to matka wyjeła mu kluczyki ze stacyjki i powiedziała ze musi sie przespać! paranoja! i nie dało sie jej wmówić że dopiero co po 45 minutowej przerwie, bo ona uważała że to stanowczo za mało. I wtedy dzięki niej spoźnilismy się na avizo do almy w warszawie. i stalismy 6 godzin, zeby skonczyly sie kolejki avizowe. A z ciekawszych przygód to jak lecielismy po grupe do Bańskiej na Słowacje, bo sie autokar zepsół który wiózł tą grupe z Grecji. Tata tego dnia wrócił o 22.00 z bułgarii. o 22.30 wsiadłem ja z mamą i polecielismy na słowacje. oczywiscie tata deptał mocno bo grupa stała juz 2 godziny na powietrzu /bo w tamtym sie urwało koło/ a mamusia darła paszcze na tate ze za szybko jezdzi i ze sie rozbije.. :evil: powiesić sie idzie... !

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2006, 9:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jejku, czemu opowiadacie o trasach, których praktycznie nie pamiętacie i co myślicie, że spedzicie życie za kółkiem ciężarówki.. To będziecie tak głupi jak ja byłem miałem słuchać starszych i iść do szkoły dalej a teraz żałuje, że tak nie postąpiłem!!! Ja już mam za późno, przez kierownice straciłem dziewczynę, którą barzo kocham.. Ja jeździłem z Tatą i Dziadkiem po trasach jak byłem jeszcze niemowlakiem. Jazda z boku na miejscu pasażera to nie jest odzwierciedlenie jazdy za kierownica ciężarówki. Młodzi fascynacji ciężarówek nie mówcie bzdur a ostatnio jest ich na Wadze Ciężkiej coraz więcej. Słuchajcie czy czytajcie, co starsi maja do powiedzenia, oni znają życie wielką odrobione lepiej.

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2006, 10:05

Użytkownik

Użytkownik

kolego ciężarówka TRUCKI to jest choroba bardzo zaraźliwa i ciężka do wyleczenia także w moim przypadku ja też mam plany na przyszłość związane właśnie z kierownicą pzdr

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2006, 12:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

ciezarowka ja tez chce jeździć, ale chce skończycz szkołe,studia jak mi się uda i wtedy pojeździć.Kiedy będe miał doscy to skończe, a z papierem magistra zaden problem znaleźc dobra prace.Upiekę 2 pieczenie na 1 ogniu.Spełnie swoje marzenia i potem będe miał ułożone życie ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2006, 13:12

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Ja w swoją pierwszą trasę z tatą wybrałem sie nie pamietam dokładnie kiedy,bo zbyt duzo tego było... :mrgreen: Jezdziłem z nim STAR-em 200,Liazem,IFĄ,Jelczem 317,DAF-em 3300,DAF-em 95ATI,VOLVO FH12,Renaultem Majorem,VOLVO F12, i wieloma innymi autami...W swoja pierwszą trasę wybrałem się(oczywiście w podwójnej obsadzie) do Włoch-okolice Torino,a na powrocie mieliśmy 23,5t owoców(trochę inny swiat po jezdzie STAR-em na pusto lub z 3t ładunkiem...)...A co do wypowiedzi kolegi Ciężarówka to w pełni się pod tym podpisuje...

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Tytuł:
Post Wysłano: 02 gru 2006, 14:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Ja swoja pierwsza trase ktora pamietam odbylem w wieku 6 lat. Tata nie chcial mnie zabierac w dlugie trasy bo twierdzil ze to meczace dla dziecka. Wtedy nasza trasa wiodla do Radomia. Oprocz mnie jechala jeszcze siostra. Szczerze to wolalem jezdzic sam z tata ale po kilku trasach siostrze znudzilo sie te jezdzenie i wiecej nie jezdzila. Wtedy tata mial na stanie Iveco EuroCargo. Trzeba przyznac ze wrazania byly niesamowite. Pozniej jak pamietam musialem opowiadac kolegom jak sie jezdzi duzym samochodem.