Cytuj:
Cytuj:
Dlaczego 3 auta? Na chwilę obecną DAF już jest uniwersalny bo podepnę i wannę i firanę.
Bo 4x4 zaczynają się od 125cm - czyli firana na samym przodzie ma około 4,15 ...
Bo do niskopodwozia powinien być koń 3 osiowy
do wywrotki 4x4
Kupisz konia 4x4 na wysokim zawieszeniu - siodło 130-140 - zależy od auta. Skoro wanne ciągasz dafem - za pewne "standardem" typowym z autostradym jak nie czymś zrobionym lowdka , nie fabryczną wersją pod wywrot - to masz wanne 115 polskiego producenta lub fliegl/czasami kempf ma takkie niskie - z siodłem 130cm sobie nie radzą ... I wymiana naczepy.
Wszystkie silniki w Manie są tak samo dobre w E6 - po 19r maj są ciut inne ale tez mają coś - co nie znaczy że jedne jak i drugie 1,2mln nie pykną bo znam e6 co 1,5 mają ... Nie ma rególy. E5 jest lepsze - ale ty chcesz "nowsze" i " uniwesalne"
Widzę, że bez dziwnych docinek i uśmieszków to nie potrafisz, ale mniejsza z tym.
Potrzebuje coś do transportu w promieniu 100/150km.
Wannę mam InterCarsa lub Wieltona.
Firana raczej będzie użyta 5razy w roku, ale jednak będzie.
Niskopodwozie potrzebne bo na obecną auto lawetę jak ładuje koparkę kołową czy większą ładowarkę to jest niestety za wysoko.
Uniwersalne muszę mieć bo nie kupię kolejnego auta żeby 5razy w roku pociągnęło firanę.
Co do samych silników w Manach wcale nie musi być nowsze skoro E5 tak bardzo przeważa nad E6. Wystarczy tylko przekonać konkretnymi argumentami. Słyszałem że E5 lepsze a E6 od 2017r. lekko poprawione, ale ile w tym prawdy?
Wracając jeszcze do 4x4, a raczej Hydrodrive a nie konkretnie stałe 4x4 to myślę o czymś bardzo zbliżonym do standardu ewentualnie ciut wyżej.
Bo ogólne mam wrażenie że są jakby 3wersje wysokości tego ale pewnie znowu się mylę?