[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 3140 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Samochód: jakiś jest
U mnie chłopaki 2700 po kraju z wywrotka. 4 zrzutki i 4 załadunki
a tak z innej beczki. Dzisiaj dostałem info od adamosa że pierwszy możliwy termin na zrobienie kabiny w marcu 2022
Remis z hydrantami. Druga połowa ciekawsza niż pierwsza.
Mam takie techniczne pytanie.
Niektóre ciągniki siodłowe maja na tabliczce znamionowej maksymalne obciążenie 1 osi, domyślam się, że chodzi o prowadzącą 7100kg inne 7500 kg. Co to oznacza w praktyce? Ile na prowadzącej ma zestaw załadowany 24t, jeżeli na ciągnącej będzie miał 11,5t? Przypuśćmy,że mam na tabliczce 7100kg, z wagi wyjdzie,że mam np. 7350kg, co wtedy? Mandat?
_________________ Hello boss! Majkel... Uśmiech Paryża 420dci, Ferrari Stralis 450, Robur MP2 1841, JelczNL 106 460, Kania R 450, Kania NG R 450, Iveco Stralis MY16 480 ...
Samochód: jakiś jest
Cytuj:
Kiedyś tapicera umawiało się pod termin odbioru auta. Teraz odbiór auta ustawia się pod termin u tapicera.
W sumie te zapisy jak na wesela.
No dokładnie, w sumie się spodziewałem, że termin będzie dłuższy ale żeby rok a samo auto odebrane w 91, teraz czeka na drugie życie, to i wnętrze musi dostać nowe
Ostatnio zmieniony 26 mar 2021, 0:26 przez Jernej, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem smutny przypadek gdzie mimo, że osiowo się wszystko zgadzało (7,5 tony przód, 11,5 napęd) to mandat był bo DMC ciągnika to 18 ton.
Co do obciążenia przedniej osi to dużo zależy od ilości paliwa, długości ramy, umiejscowienia siodła czy naczepy. Na chłodni nie jest wielkim wyczynem mieć tam ponad 8 ton, z plandeką pewnie dużo trudniej.
E tam, grubo się zaczyna robić jak na przedniej jest prawie 9 ton
Ale generalnie to my już nawet nie tankujemy dafów do pełna (pomijam przypał konfiguracji 1500l+chłodnia) bo wiecznie było za ciężko z przodu. Raz pamiętam puścili auto z wagi z przewalonym przodem bo sami już nie mieli pomysłów jak odciążyć oś (kierowca poprzesuwał palety i z napędu zdjął wagę, z pierwszej osi nie).
Użytkownicy przeglądający to forum: Lukasz29, Semrush [Bot] i 3 gości