Cytuj:
Kurcze ja zabardzo z kiermanami nigdy nie gadałem kto ile ma za co, ale widać zróżnicowanie spore. U nas koło Oświęcimia widocznie bieda straszna jest, ostatnio z ciekawości podzwoniłem po patelniarzach o robotę codzień w domu czyli 6 rano start i finisz w okolicach 16 godziny to 3 tauzeny i nihuhu, no jak po czasie będzie szeryf zadowolony to 3500 da.

Aha jeszcze w sobotę jak się przyjdzie auta reanimować to 15 zeta na godzinę....
Zmartwiłeś mnie, bo okazuje się, że przepłacamy kierowcę

A tak serio, to nie wiem co to za firmy, ale na solówkach lepiej płacą, nawet kurierzy spod DHLi itp dostają ok 4k w naszej okolicy.
Cytuj:
W koszty nie wliczałem kredytu/leasingu, bo akurat auto miałbym za gotówę.
No, a gotówka nie "kosztuje"? Trzeba liczyć amortyzację/utratę wartości sprzętu, żebyś za parę lat mógł wymienić sprzęt na młodszy.
Z przechwałkami, jak ktoś słusznie zauważył, że mowa tylko o ostatecznym zarobku, bez informacji o tym, ile trzeba włożyć w to czasu i wysiłku. Niektórzy tutaj robią na etacie kierowcy-magazyniera i sami ładują towar. I nie ma w tym nic złego, że za dodatkową pracę dostają dodatkową kasę, ale jak tu porównywać zarobki do tych, którzy otwierają tylko drzwi w naczepie i tyle ich interesuje?
Cytuj:
Corolla. Sa wersje gazowalne, hybrydy też się nie ma co bać.
Hybrydy też się ponoć da zagazować