Swoją drogą, masz jakieś zdjęcia zawieszenia/filmiki? Zawsze mnie ciekawiło jak pędna oś się podnosi?
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Cóż, nie jest to nic skomplikowane. Jest przycisk w kabinie i tyle. Podnosi się od miechów.
Odnośnie zdjęć i filmików które ukazywały by moment podnoszenia lub opuszczania ostatniej osi nie posiadam. Nie nalezę do amatorów fotografowania. Ale może coś postaram się zrobić w tym temacie.
Jak podnosi się oś to wiem, chodzi o połączenie z mostem.
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
witam,
nie znam się kompletnie na truckach więc proszę o wyrozumiałość. Znajomy dostał właśnie z firmy do użytkowania FM z 2006 roku. Wszystko mu się bardzo podoba ale ma problem z komputerem pokładowym. Nie potrafi go obsługiwać. Ma może ktoś z was dostep do jakiejkolwiek instrukcji w języku polskim ??
Koledzy powiedzćie mi jak się sprawuje volvo FM 8x6 440KM w terenie i na szosie.I mam jeszcze jedno takie może nawet głupie pytanie,czy Volvo FM 8x6 440 różni się wysokością od Volva FM 8x4 400KM .
Witam pora odkopać temat Czy ktoś miał doczynienia z Volvem FM 7, pierwszej generacji, 290 KM jako solówka, Ciekawi mnie spalanie tego silnika orientacyjnie Bo reszta to żywcem wyjęte z FH a to wiem jak się spisuje DMC 18 ton. Ile pali pod obciążeniem, ile na pusto ?
Cytat z e-transport: " Nowe Volvo FM zaoferuje kierowcom zupełnie nowy poziom właściwości jezdnych oraz nowatorskie otoczenie w kabinie"
Można się spodziewać jakiś zmian wnętrza , może trochę w stronę nowego FH,
poza tym nowe silniki Euro 6 wymagają lepszego chłodzenia więc widać , że kabina jest osadzona trochę wyżej , co powinno przełożyć się na niższy tunel w środku.
Premiera na 19 marca. Trzeba czekać...
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 2 gości