Witam.
Mam pytanko. Kończy mi się termin "przydatności do spożycia" kart do tacho cyfrowego. Złożyłem papiery o nowa kartę, ale patrząc po terminie nie jestem przekonany że przyślą mi nową przed końcem ważności starej. Czy mogę śmigać na wydrukach jakiś czas bo przekopałem internet i są sprzeczne zdania na ten temat. Zaznaczam że nie moglem wcześniej wysłać wniosku o nowa kartę gdyż nie było mnie po prostu w kraju. I drugie pytanie to czy stara kartę odsyłam do PWPW po upływie terminu czyli jak mi przyślą nową? Czy na pamiątkę?
GG: 0
Samochód: opel
Musisz oddać "starą" kartę po 28dniach ( no, niech bedzie po 30 dniach ) od daty ukończenia jej ważności.Przed odesłaniem do pwpw musisz ją zgrać.
Karta nie jest Twoja.
Samochód: XF 105.460
Cytuj:
nie ma karty nie ma jazdy
Dokładnie nie pamiętam, ale jak się skończy ważność KK to możesz jeszcze przez bodajże max. 14 dni na wydrukach jeździć. Na 100% na ten temat to Cyryl będzie wiedział.
Musisz oddać "starą" kartę po 28dniach ( no, niech bedzie po 30 dniach ) od daty ukończenia jej ważności.Przed odesłaniem do pwpw musisz ją zgrać.
Karta nie jest Twoja.
Dziwne bo kolega ma kartę która skończyła ważność bodajże 4 lata temu i ma ją przy sobie, nigdzie jej nie odsyłał i nikt do niego nie miała o to pretensji.
Dokładnie nie pamiętam, ale jak się skończy ważność KK to możesz jeszcze przez bodajże max. 14 dni na wydrukach jeździć
a może to tylko parkingowe opowieści, ja mogę się mylić, ale moja "rada" nie niesie za soba problemów, jeżeli nie jestes pewnien w tak istotnych sprawach to nie pisz.
też czekam na nową i otrzymałem pismo że jest rozbieżność w danych pomiędzy wnioskiem a kopią PJ jak wymieniałem PJ to ktoś klepnął spacje i w miejscu urodzenia jest przerwa miedzy literami (widziałem to ale uznałem za drobiazg) jak się okazało nie dla PWPW
złożyłem reklamacje do organu który wydał PJ i czekam na nowe poprawione i też nie wiem czy zdążę ze wszystkim zanim stara karta się skończy
Cytuj:
Cytuj:
nie ma karty nie ma jazdy
Dokładnie nie pamiętam, ale jak się skończy ważność KK to możesz jeszcze przez bodajże max. 14 dni na wydrukach jeździć. Na 100% na ten temat to Cyryl będzie wiedział.
Na wydrukach można jeździć w przypadku awarii (np spalony impulsator)...
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 4 gości