Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 lis 2012, 22:46

Użytkownik

Użytkownik

Witam.

Samochód: Midlum dci, 2004 (nowsze zegary, tacho w szufladzie).

Nie działa kontrolka kierunkowskazów, ani nie słychać sygnalizacji akustycznej. Wszystkie kierunkowskazy oraz kontrolka są sprawne. Początkowo problem zrzuciłem na nieoryginalne boczne kierunki (wymienione na diodowe), ze względu na zbyt mały pobór prądu przez diody. Niestety, po podłączeniu dodatkowego obciążenia (dodatkowej żarówki), problem nie ustąpił.
Gdzie szukać przyczyny problemu?

Drugie pytanie, do czego służy poniższy klawisz i co tak naprawdę uruchamia? Ze szczątkowych informacji znalezionych na necie, prawdopodobnie dotyczy on immo. O co dokładnie chodzi?
Obrazek
(ten po lewej, oczywiście)
Obrazek

Pozdrawiam.

Post Wysłano: 08 gru 2012, 16:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: midlum

ten kjawisz z autkiem jest to podanie prądu do kostki na skrzyni biegów /najczęściej/ możeszstamtąd brać prąd do urządzen dodatkowych, ja pociągłem stamdąd oświetlenie paki. jeśli chodzi o kierunki wez sprawdz z menu komp. pokładowego autotestem, dzwięk możesz też komp pokł.pogłaśniać i ściszać

Post Wysłano: 08 gru 2012, 17:01

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki za odpowiedź :)

Sprawa z dźwiękiem kierunkowskazów jest taka, że po prostu przerywacz częściowo padł. Po zmostkowaniu działa i kontrolka i dźwięk. Rozwiązanie tymczasowe, jak samochód będzie stał w zimie to się wyciągnie przerywacz i odwiedzi się elektronika.

Takie działanie pokazanego klawisza byłoby dla mnie bardzo korzystne :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]