[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool problem z rozrusznikiem - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam Mam problem z volvo FH13 2008r euro 5 rozrusznik wcale nie kręci tak jaki by nie dostawał prądu po przekręceniu kluczyka tylko słychać jak się załaczają przekażniki i nic pozatym rozrusznik sprawdzałem na krutko i kręci
Jak nie przygasają kontrolki to na rozrusznik pewnie nawet nie dochodzi prąd, więc faktycznie może to sugerować stacyjkę.
Przez te największe mrozy samochód stał tydzień nie odpalany i też rozrusznik nie chciał nawet jęknąć. Okazało się, że właśnie stacyjka (zamarzła?). Później bez problemu już poszło.
jak kolega wyzej wspomnial jak przekaznik masz sprawny to z boku rozusznika masz elektromagnes do ktorego masz przymocowany przekaznik bezpieczenstwa ( jak sie nagrzeje to rozlacza prad do elektromagnesu zapobiegajac stopieniu rozrusznika ) kabalek sie urywa przy jedym kontakcie bardzo czesto
sprawdz czy masz na luzie i zewrzyj rozrusznika na krotko jak odpali to szukaj tego kabelka urwanego
Witam ponownie teraz mam problem z tachografem w magnumce 440 etech po naprawie skrzyni zaczeło pałzę rysować grubą kreską ok 1 cm podczas jazdy wszystko jest ok impulsator był sprawdzany .
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Prawdopodobnie tacho padło, gdy odłączysz wtyczkę od impulsatora to właśnie taką grubą krechę rysuje tacho. Jeśli impulsator był odłączony przez parę dni w niektórych przypadkach siada tacho od takiego rysowania grubej krechy
Poruszaj wtyczka może coś nie styka w wtyczce
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Mnie zawsze zastanawiało na ile czasu starcza bateria w tacho szufladkowym skoro działa dalej po odłączeniu akumulatorów.
Jak się skończy bateria to trzeba od nowa ustawiać datę/godzinę?
Tacho szufladowe spotykałem sie zawsze z tym że były podłączone poza heblem więc przy wyłączeniu hebla dalej działało, a o tym że tam jest bateria w środku pierwsze słyszę.
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
To spróbuj kiedyś, ja jak miałem okazje parę razy odłączyć aku to zegarek pokazywał normalnie godzinę tylko trzeba był tarczki wyciagnąc zamknąć szufladę aby tarczki się ustawiły do aktualnej godziny gdyż migał zegarek na wyswietlaczu. Poza tym nie wiem czy można w tym typie tacha ustawiać samemu datę
W actrosie ustawiało sie zegarek w komputerze i jakoś on tam sie ustawiał w tacho.
Mialem tak w Manie po mrozach. Zdemontowalem calkiem stacyjke i blokade kierownicy. Odpalilem srubokretem od razu.
Ty nie wiesz czy masz miskę olejową. Twoja wiedza jest ograniczona więc się nie wypowiadaj w tematach o których nie masz bladego pojęcia.