Witam. Czy ktoś z was widział bądź ma jakieś zdjęcia jak jest zamontowa płyta czołowa np. pod pług w scani 4 ?? Chce taką płyte u siebie w scani 4 zamontować dodam że jest to ciągnik siodłowy. Pytam bo chciałbym żeby to jakoś estetycznie wygladało . Pozdrawiam
Pod dolną atrapką masz dwa zaczepy do holowania, i u dołu do osi. w większości aut tak jest.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Dla mnie dziwne, poniewaz jak jest slisko to czesto juz samym ciagnikiem ciezko ujechac z powodu nie dociazonego tylu a co dopiero z plugiem i kilkoma setkami kilogramow sniegu przed soba
Właśnie też o to chciałem zapytać. Przecież ciągnik ma bardzo lekki tył bez obciążenia i duży moment obrotowy, więc tym trudniej jeździć w dodatku ze stawiającym opór pługiem. Chociaż gdzieś widziałem chyba ciągnik siodłowy z obciążeniem zakładanym do odśnieżania. Ktoś rozwinie to ciekawe zagadnienie?
zdejmuje sie siodło i zakłada pod ramówkę, na to idzie spięta łańcuchami piaskarka która ma swój napęd dwu cylindrowy silnik diesla lub koło opierające sie o asfalt napędzające hydraulike.
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Spotkałem się z przypadkiem mocowanym do ramy (podobnie jak kontener na hakowcu) i sworzniem do siodła.
A no to ja jeszcze nie
Nie było mnie chwile na forum. Rozwine koledzy waszą wiedze. Nie chce odśnieżać i zakładać pługa do Scani. Tylko potrzebuje założyć czołownice gdyż chce zmienić przeznaczenie z ciągnika siodłowego na pojazd specjalny. A czołownica ma być tylko zamontowana po to żeby się ITD nie czepiała. Jak zmienie przeznaczenie pojazdu to będe zwolniony z podatku drogowego i będe płacić mniejsze ubezpieczenie. Hihi.
A fotki chciałem po to żeby jakoś estetycznie wykonać z blachy tą płyte czołową i oczywiście zamontować żeby miało to wygląd. Ps. Nawiązując do tego czy ciągnik siodłowy da rade odśnieżać to tak , zakłada się na siodło piaskrkę i przykręca do ramy. Tył mamy dociążony i ciągnik daje rade. Widziałem kiedyś tak mana co miał tak zamontowaną piaskarke. A w okresie letnik piaskarkę i pług sie odpina i ciągnie naczepe.
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
Nie było mnie chwile na forum. Rozwine koledzy waszą wiedze. Nie chce odśnieżać i zakładać pługa do Scani. Tylko potrzebuje założyć czołownice gdyż chce zmienić przeznaczenie z ciągnika siodłowego na pojazd specjalny. A czołownica ma być tylko zamontowana po to żeby się ITD nie czepiała. Jak zmienie przeznaczenie pojazdu to będe zwolniony z podatku drogowego i będe płacić mniejsze ubezpieczenie. Hihi.
A fotki chciałem po to żeby jakoś estetycznie wykonać z blachy tą płyte czołową i oczywiście zamontować żeby miało to wygląd. Ps. Nawiązując do tego czy ciągnik siodłowy da rade odśnieżać to tak , zakłada się na siodło piaskrkę i przykręca do ramy. Tył mamy dociążony i ciągnik daje rade. Widziałem kiedyś tak mana co miał tak zamontowaną piaskarke. A w okresie letnik piaskarkę i pług sie odpina i ciągnie naczepe.
Tylko jest jeden problem jak nie ma zimy nie możesz jeździć z głowicą do pługa...Już raz ktoś nam to skutecznie wytłumaczył za pomocą niezłego mandatu.
No to spoko, zostaje jeszcze tylko jedna kwestia, żeby nie żec problem... Sama czołownica i naczepa to już nie jest pojazd specjalny. Legalnie to możesz sobie conajwyzej tylko pustą pojechać. Reasumując dalej jesteśmy w czarnej d....
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości