Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 lut 2011, 19:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: MAN L2000

witam, sprawa tyczy się mana 8.174. Zapala się kontrolka EDC po czym gaśnie, od czego jest ta kontrolka. Druga sprawa spalanie, ok 20l na 100km, czy to nie za dużo? Jadąc na pusto ma problemy żeby podjechać pod małą górkę. Wiem, że ogólnie słaby silnik i trzeba nadrabiać obrotami ale ogólnie martwi mnie ta sytuacja. Podpowiedzcie co może być nie tak.

Post Wysłano: 13 lut 2011, 21:17

Użytkownik

Użytkownik

Sorry za małe zaśmiecanie, z EDC już nie aktualne, ale miło by było gdyby ktoś odpisał na pozostałą część postu:) Thx

Post Wysłano: 13 lut 2011, 21:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
witam, sprawa tyczy się mana 8.174. Zapala się kontrolka EDC po czym gaśnie, od czego jest ta kontrolka. Druga sprawa spalanie, ok 20l na 100km, czy to nie za dużo? Jadąc na pusto ma problemy żeby podjechać pod małą górkę. Wiem, że ogólnie słaby silnik i trzeba nadrabiać obrotami ale ogólnie martwi mnie ta sytuacja. Podpowiedzcie co może być nie tak.
specjalnie bym sie nie dziwił tylko bym popatrzył na przełożenie jakie jest w pojeździe to są samochody dystrybucyjne.
a gybys mógł określić co to znaczy
"Jadąc na pusto ma problemy żeby podjechać pod małą górkę"
czy chodzi o prędkość z jaką wjeźdzasz na górkę czy nie daje rady wraz z ładunkiem.

Post Wysłano: 15 lut 2011, 17:32

Użytkownik

Użytkownik

chodzi o podjazd na pusto na ostatnim 6tym biegu, w ogóle to auto strasznie wolno reaguje na gaz ale to podobno przez elektroniczną pompę, czy tak może być?? A z ładunkami dopiero będę startował więc się przekonam niedługo.

Post Wysłano: 17 mar 2011, 23:43

Użytkownik

Użytkownik

Pierwsze ładunki już za mną i niestety moje obawy się potwierdziły. Zwłaszcza na 6 biegu czuć że auto przerywa i nie rozpędza się powyżej 65 km wtedy redukcja i na 5 tym na maksa obroty. Moje wrażenie jest takie jak by nie palił wtedy na wszystkie gary. Przy porannym odpalaniu lekko zakopci ale to normalne, zastanowiło mnie to że było czuć olej napędowy. Czy może to wskazywać na lanie z wtrysków, czy to normalne? Gdzie zacząć szukać, proszę jakieś wskazówki.

Post Wysłano: 08 wrz 2011, 14:28

Użytkownik

Użytkownik

Problem rozwiązany w 90%.
Wymieniłem turbinę i od razu lepiej chociaż bez rewelacji:)
Jednak od czasu do czasu lubi zapalić się EDC

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]