Witam.
Na dniach będę tam przejeżdżał swoją solówką/do 12t DMC/-i jadąc autem osobowym widziałem na znaku,że pas ruchu dla samochodów osobowych i solówek/???/to lewy(praktycznie przejazd na wprost),a zestawy jadą w prawo,tam przez ten parking.....Dobrze to widziałem??
Tak faktycznie jest?
Samochód: orange i grafitowy
nie wiem jak jest teraz ale na wprost to zawsze jechały tylko osobówki, busy i autobusy aha jeszcze gabaryty - cała reszta pojazdów szła przez terminal czyli w prawo przez plac.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2011, 20:38 przez zzx, łącznie zmieniany 1 raz.
w piątek jak wracałem to wygląda że w końcu definitywnie sprzątną pozostałości po przejściu i nowy dywan położą od Nysy i przejazd będzie pod prąd (jednym z pasów wjazdowych do kraju) i być może na ten czas pow 3,5t pójdzie terminalem wyjazdowym
Na przejściu Niemcy robią generalny remont. Usuwają resztę po starym przejściu i zrobią 2 pasy ruchu. Więc skończą się zwężenie i ograniczenie prędkości. W Sobotę wracałem i ruch był puszczony w stronę Niemiec przez Terminal bo rozkopane było totalnie. Nie musisz się kolego nigdzie zatrzymywać jak przejeżdżasz przez terminal. Jedziesz normalnie. Tak nawiasem dobrze, że się wzięli za ten remont bo zaraz za tymi zwężeniami był długi podjazd i się człowiek bujać z 30km/h musiał...
Więc skończą się zwężenie i ograniczenie prędkości.
Oczywiście, zrobią prawdziwą granicę "europejską" tak jak w Kołbaskowie, na wyjazd z Niemiec jak doba ma 24 godziny, to 20 godzin będą blokować drogę i ściągać na terminal w celu kontroli. Witamy w Schengen.
Więc skończą się zwężenie i ograniczenie prędkości.
Oczywiście, zrobią prawdziwą granicę "europejską" tak jak w Kołbaskowie, na wyjazd z Niemiec jak doba ma 24 godziny, to 20 godzin będą blokować drogę i ściągać na terminal w celu kontroli. Witamy w Schengen.
Pożyjemy zobaczymy. Rzadko ściągają na terminal podczas wjazdu na granicę. Dużo częściej ściągają wewnątrz kraju jak jedziesz w stronę Drezna tam to ich kursuje jak psów..
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 5 gości