[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Badania lekarskie - Strona 2 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 maja 2009, 14:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4831380

Witam..
jestem z Wrocławia i właśnie wczoraj zrobiłem psychotesty i chciałem także zrobić te badania lekarskie o których mówicie... i jak się okazało w wielu miejscach bez skierowania od pracodawcy nie chcą mnie przyjąć albo krzyczą sobie 300-500zł :/ w tym momencie nie bardzo wiem co robić.. czy szukać pracy bez badań czy też płacić za nie samemu... jak dla mnie to lekka przesada bo w każdym innym zawodzie to pracodawca pokrywa koszty takich badań... no coż pewnie dowiem się jeszcze o wielu ciekawych rzeczach tego typu... tak czy inaczej dopiero zaczynam karierę kierowcy i wszystko przede mną ;)
pozdro

CE w trakcie realizacji.

Post Wysłano: 12 maja 2009, 14:43

Było o tym już wspominane w tym temacie: szukając pracy jako kierowca przyjęło się, że sam robisz sobie wszystkie niezbędne uprawnienia oraz badania. Poza tym nie wiem czy orientujesz się jak wygląda teraz rynek pracy dla kierowców, ale nie jest za różowo...

Post Wysłano: 12 maja 2009, 21:51

Użytkownik

Użytkownik

Do zrobienia badań potrzebne jest skierowanie od pracodawcy, a na dodatek od tego roku (nie pamiętam dokładnej daty) pracodawca musi mieć podpisaną umowę z konkretnym lekarzem (przychodnią) i do niego kieruje pracownika na badania. Tak jest oficjalnie, a jak to bywa w praktyce... wszyscy wiemy. Jeżeli chodzi o kasiorkę, to ja nie wiem "jak się przyjęło", ale za moje badania zapłacił pracodawca (100zł). Pomimo, że też jestem z Dolnego Śląska. :wink:

Post Wysłano: 22 maja 2011, 20:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: opel combo

Cytuj:
Cytuj:
Skoro wiesz lepiej - to pewnie i tak jest :D
Nie chodzi mi o to, że ja wiem lepiej, tylko próbuję Ci wytłumaczyć jakie są realia.
Cytuj:
Ah te moje wszystkie szefy. naiwniaki. Zasponsorowali mi badania... Ba.. nawet Poczta Polska kiedyś mi za nie zapłaciła...
Napisałem, że z reguły robi się badania samemu czyli zawsze może się znaleźć ktoś, kto za nie zapłaci, ale ma to miejsce bardzo rzadko.
Może to ja mam jakieś dziwne szczęście.
Byłem w kilku firmach, zawsze pracodawca wysyłał mnie albo do zaprzyjaźnionej placówki albo zwyczajnie dawał skierowanie i kazał przynieść fakturę na firmę po czym zwracał koszty przy pierwszej wypłacie.
Obecnie zaczynam pracę jako m.in. kierowca i sytuacja jak wyżej, faktura na firmę i obietnica zwrotu pieniędzy przy pierwszej wypłacie.