[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Winietki miesięczne - problem - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Jak u was wygląda sytuacja z winietkami miesięcznymi, można je gdzieś jeszcze zdobyć czy już do 1 lipca jesteśmy skazania na dobówki albo tygodniówki jeśli ktoś ma szczęście.
Nie wiecie może czy można jeszcze gdzieś dostać winietki miesięczne? Ja sprawdzałem już pocztę, urzędy celne i stacje w Żywcu, Bielsku, Mielcu i na 4 od Krakowa do Tarnowa i wszędzie pusto. Nie wiecie czy gdzieś na 4 lub w okolicach w poniedziałek znajdę miesięczną albo chociaż tygodniówkę?
Swoją drogą to paranoja, że ściągają nie małą kasę za winiety, jeszcze większe są kary za brak, ale nikogo nie obchodzi zagwarantowanie możliwości zakupu winietek.
ACM niestety, jakaś tęga głowa wymyśliła, że stacje benzynowe zamawiając winiety musi płacić za zamówione winiety.
A gdyby ta sama tęga głowa wpadła na pomysł, żeby na koniec każdego miesiąca każdy sprzedający winietki rozliczał się ze sprzedanych i wówczas płacił to o ile mogłoby być łatwiej. A tak, to nikt nie zamówi większej ilości winiet bo Skarb Państwa nie wróci mu później kasy...
We wtorek jadąc od Świecka winietę kupiłem dopiero we.... Wrześni na poczcie. W międzyczasie zrzuciłem się w Sadach i jechałem sobie dalej "landem". Nigdzie nie było, począwszy od Świecka, przez Boczów, Torzym, Mostki, Świebodzin, Pniewy itp. Nawet w Poznaniu przy dk92 na żadnej stacji nie było winiet.
Dobówka to nie problem, Tato dostał ją ostatnio przed Jeżewem na stacji, a miesięczną kupuje w starostwie.
hmm... Ja od Zambrowa do Strykowa zatrzymywałem się co stację i nigdzie nie było... Dopiero koło Łowicza kupiłem... Miesięczna była na dwóch stacjach...
Patologia, choćby człowiek się starał jak nie wiem co to i tak winiety nie kupi...
GG: 1
Samochód: MB
Cytuj:
Cytuj:
Dobówka to nie problem, Tato dostał ją ostatnio przed Jeżewem na stacji, a miesięczną kupuje w starostwie.
hmm... Ja od Zambrowa do Strykowa zatrzymywałem się co stację i nigdzie nie było... Dopiero koło Łowicza kupiłem... Miesięczna była na dwóch stacjach...
Patologia, choćby człowiek się starał jak nie wiem co to i tak winiety nie kupi...
Dobówkę dostał w Radulach, a miesięczną tak jak już wspomniałem kupił w starostwie.
Sukces, udało się kupić winietkę miesięczną Ale piszę, ponieważ ktoś w ITD wpadł na pomysł jak rozwiązać problem i teraz przybijają pieczątki na zwykłe winiety tygodniowe i sprzedają jakie miesięczne. Więc może zniknie problem z zakupem miesięcznej.
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
Sukces, udało się kupić winietkę miesięczną Ale piszę, ponieważ ktoś w ITD wpadł na pomysł jak rozwiązać problem i teraz przybijają pieczątki na zwykłe winiety tygodniowe i sprzedają jakie miesięczne. Więc może zniknie problem z zakupem miesięcznej.
kiedyś już tak bylo z winietami papierowymi przebijali ilość osi chyba z 3 na 4 i więcej.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
GG: 1
Samochód: MB
Jakby ktoś szukał po Białymstoku, to na stacji, bodajże Wimex, ulica Zacisze 3, wjazd od 27 Lipca, miesięczna 580zł, tygodniówka nie wiem ile, chyba 160zł.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości