[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Warto spróbować czy odpuścic?? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 kwie 2011, 22:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5000263

Witam. Dostałem oferte jeżdzenia w hurtowni słodyczy.Dziś byłem z kierowcą zobaczyć co i jak wygląda.Załadunek ,papiery,trasa itp.Trasa do Zawiercia,ale ogolnie caly sląsk.16miejsc rozładunku :shock: i czasem nie miła rozmowa z odbiorcami. Na koniec dnia z szefem gadka czy mi odpowiada i powiedziałem że oddzwonie.Wolałbym sie ładować w pkt"A" i rozładowywać w pkt "B" 2-3 rozładunki konkretnie a nie jak listonosz biegać po całym mieście.
Zarobek:25% tego co auto zrobi km tzn np zrobie 100km*1.4zl/km wychodzi 140zł a ja z tego dostaje 25% czyli 35zł.A czy ja to zrobie w 5 czy 15 godz moja sprawa.
A pytania jako mnie męczą to:
Czy warto sie w to pchać??
Czy jest sens robić cos z czego nie bede do końca zadowolony??
Zarabiać na początku np 50zł za caly dzień jazdy??
A może szukać coś innego??

Czekam o opinie obeznanych kierowcow :wink: Aha była by to pierwsza praca na takim stanowisku i słabe doswiadczenie mam

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 22:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Kolego prima aprilis był w piątek :shock:

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 22:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
O co z tym chodzi?? bo nie czaje :/

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 22:50

Cytuj:
Cytuj:
O co z tym chodzi?? bo nie czaje :/
Kilkanascie miejsc rozladunku, caly dzien jazdy i 50 zl za to? Wiadomo, ze lepiej robic cokolwiek niz nie robic nic, ale jakis poziom nalezy zachowac i na wyzysk nie wolno sie godzic.

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 23:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Na budowie dostaniesz z 10zł za godzine... a sezon rusza.

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 23:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja dałem taki przykład tylko.Ale zawsze jest te 25%.Dzis zrobilismy 210km wiec cos koło 75zl kierowca zarobił. A biegania, gadania a czemu tak poźno, a czemu to a tamto :/ Aha robota na 6.00 sam sprawdzam towar,ładuje na auto itp Zjechalismy o 17 co było podobno fajnym czasem :shock: A więc za 11godz roboty 75zł to chyba za skromnie nawet dla "młodego" :/ Więc chyba bd dalej się zajomał montżem okien za 8zl/h bo to za 9godz mam 70zł za dzień a biegać nie musze.Może znajdzie się cos fajnego :wink:

Ostatnio zmieniony 06 kwie 2011, 23:44 przez bacus, łącznie zmieniany 3 razy.

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 23:35

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Rudy 102

Wszystko zależy od tego czy chcesz... Ja bym poszedł w szczególności ze nie masz doświadczenia... A zawsze możesz szukać czegoś innego...

A co do jęczenia... rób swoje i się gadanie nie przejmuj...

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 23:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Cytuj:
Wszystko zależy od tego czy chcesz... Ja bym poszedł w szczególności ze nie masz doświadczenia... A zawsze możesz szukać czegoś innego...
Teraz ruscy chcą 5 ojro za godzine. :D

Tak na poważnie. Z tych postów co pisze to widać że ci ta praca nie odpowiada więc rzuć to w cholerę i szukaj czegoś innego.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 0:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

No pewnie lepiej jęczeć po 15H pracy i 15 rozładunkach.

Recykling 1 tony papieru pozwala oszczędzić 17 drzew, 26 500 litrów wody, od 2,3 m3 miejsca na składowisku śmieci, 320 litrów ropy, 24kg zanieczyszczeń odprowadzanych do atmosfery, 4200 kWh energii- jest to wystarczająca ilość energii, aby zasilić nią przeciętny dom przez 6 miesięcy !

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 1:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wrotki

Cytuj:

A potem bedzie żalił na forum i smęty pier****lił, że firma zła, że szef cwaniak ecetera...

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 12:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

czy masz wybór?
jeżeli nie to nie ma się co zastanawiać, jeżeli tak wybierz lepsze.
jeżeli jest to jedyna propozycja w zawodzie kierowcy, to gdzieś trzeba zacząć.
jeżeli się zdecydujesz, to nie traktuj tej pracy docelowo. dajesz sobie powiedzmy rok na zebranie doświadczeń i po tym czasie szukaj czegoś nowego. musisz pamiętać, żeby uniknąć "zasiedzenia". czyli rok i koniec, ani dnia więcej nawet gdybyś nie miał następnej pracy. jednak jeżeli zaczniesz szukać po 10 miesiącach pracy, to po 12 na pewno coś znajdzesz.
jak się zdecydujesz musisz wykonywać tą pracę z całą starannością i bez narzekania.
po prostu traktujesz ją jako pewien etap do celu, uciążliwy ale niezbędny.

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 14:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Właśnie i tak bym nie traktował tej pracy, jako robote na całe życie.Jednak jako początek wolałbym kręcić sie po regionie(50km od miejsca zamieszkania) jeździć 2-3pkt w jednym mieście i do nastepnego miasta, żeby poznać miasta a nie tylko jedną miejscowość i to 100km odemnie.Po roku np zmienić robote i powiekszać rejon,żeby to szlo stopniowo.Poszukam może coś bd lepszego, co Mi będzie bardziej na ręke :wink:
Dziekuje wszytkim za wypowiedzi i porady :D

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 15:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6263155
Samochód: Citroen Berlingo 2.0 HDI

Tylko kolego w dzisiejszych czasach bardzo ciężko jest znaleźć firmę która ładuje po 2-3 a nawet 6 punktów rozładunku. Teraz liczy się pieniądz nie człowiek, więc firmy ładują ile się da na ile punktów się da. Mój rekord to jedna doba i 35 klientów. Z reguły jest ok 15 do 20. Do tego awarie auta od przeładowań. I jeżdżę bo nie ma nic innego a jak na mnie drą papę, to mam to w d,.. albo się rozłączam.
W każdym bądź razie jak weźmiesz tą robotę to dużo się nauczysz i w przyszłości będziesz wiedział czego unikać. Oczywiście nie można jeździć na zerwanie, ale z tego co piszesz to dość optymalna praca.
Tylko na Twoim miejscu jeśli bym to wziął to kłóciłbym się o telefon służbowy bo dzwoniąc ze swojego będziesz dokładał do interesu.

B - 24 VIII 2004
C - 29 VIII 2009
Kurs Na Przewóz Rzeczy

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 18:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Cytuj:
Witam. Dostałem oferte jeżdzenia w hurtowni słodyczy.Dziś byłem z kierowcą zobaczyć co i jak wygląda.Załadunek ,papiery,trasa itp.Trasa do Zawiercia,ale ogolnie caly sląsk.16miejsc rozładunku :shock: i czasem nie miła rozmowa z odbiorcami. Na koniec dnia z szefem gadka czy mi odpowiada i powiedziałem że oddzwonie.Wolałbym sie ładować w pkt"A" i rozładowywać w pkt "B" 2-3 rozładunki konkretnie a nie jak listonosz biegać po całym mieście.
Ostatnio byłem w takiej sytuacji i z trasy 3 dniowej wróciłem pierwszego dnia. Taka robota to tylko ostateczność, tym bardziej, że za braki w towarze będziesz bulił.

Kolega ma rację, że lepiej pójść na budowę pracować. Kiedyś się z tego śmiałem, ale pracować w dystrybucji czy na budowie to jeden karabin. I tu i tu musisz dźwigać...

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 20:06

Użytkownik

Użytkownik

Ja jak to czytam to mnie skręca jeszce nie zaczoł a już stęka,ja zaczynałem w szybkiej paczce 60 stopów dziennie plus 200-300km ,potem raben podobnie ,powiem z perspektywy czsu że sie opłacało,dostałem ostro w d....... ..............e ale dzięki temu zdobyłem kontakty do innych firm i teraz mam własną.Wkurza mnie ze odrazu marudzisz ze za dużo punktów że za daleko ,kierowca to nie pracownik na hali gdzie pracuje w jednym miejscu,zdąbądż doświadczenie a póżniej przebieraj sobie robotę POWODZENIA ŻYCZĘ i trochę pokory na początek :/

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 20:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Cytuj:
Ja jak to czytam to mnie skręca jeszce nie zaczoł a już stęka,ja zaczynałem w szybkiej paczce 60 stopów dziennie plus 200-300km ,potem raben podobnie ,powiem z perspektywy czsu że sie opłacało,dostałem ostro w d....... ..............e ale dzięki temu zdobyłem kontakty do innych firm i teraz mam własną.Wkurza mnie ze odrazu marudzisz ze za dużo punktów że za daleko ,kierowca to nie pracownik na hali gdzie pracuje w jednym miejscu,zdąbądż doświadczenie a póżniej przebieraj sobie robotę POWODZENIA ŻYCZĘ i trochę pokory na początek :/
Sam zaczynałem w kurierce na vanie i wiem jak ta praca wygląda, wiadomo że gdy zaczyna się pracować w nowym zawodzie trzeba coś od siebie dać, szczególnie jeżeli planuje się związać na dłużej z tym zawodem, ale pieniądze o jakich pisze kolega to jest jakaś paranoja!dobrze zrobiłeś kolego że sobie odpuściłeś, jak będziesz dobrze szukał to coś znajdziesz lepszego...

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 21:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...tym bardziej, że za braki w towarze będziesz bulił...
w każdym transporcie kierowca jest odpowiedzialny za powierzony mu towar.

jednynie za czasów głębokiej komuny, gdzieś w latach '60-tych kierowcy towarzyszył konwojent lub ładowacz.

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 21:09

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Więc chyba bd dalej się zajomał montżem okien za 8zl/h bo to za 9godz mam 70zł za dzień a biegać nie musze.Może znajdzie się cos fajnego :wink:
I to ci proponuję, montaż a potem otwórz własną firmę z montażem okien - ewentualnie montuj dorywczo, zresztą sam siedzisz w tej branży. Kierownica to ostatnia deska ratunku, a ta praca o której pisałeś to jakiś koszmar i nie ma nic wspólnego z jazdą. 15 rozładunków i jeszcze narzekanie klienta, do widzenia z taką robotą. Zamienisz 9 godzin na 11-15 godzin a kasa podobna tylko brak wolnego czasu.

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 21:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Cytuj:
Tylko, że na dystrybucji tego towaru jest duuuuużo. Nie wspomnę już o wszędobylskim złodziejstwie...

Post Wysłano: 07 kwie 2011, 21:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Tylko, że na dystrybucji tego towaru jest duuuuużo. Nie wspomnę już o wszędobylskim złodziejstwie...
czyli jeżeli towaru jest dużo kierowca jest zwolniony z odpowiedzialności?
czy jak przyjmujesz kasę w kwocie 10zł liczysz dokładnie, a jeżeli w wysokości powiedzmy 100 000zł nie będziesz liczył bo za dużo?