GG: 1144528
Samochód: Scania
Witam Chciałem spytać czy ktoś kiedyś miał coś podobnego a Mianowice mruga mi kontrolka ze brak powietrza w układzie ale to powietrze jest na zegarach jest ponad 8 atmosfer... słychać sykniecie ze powietrze dobite zastanawiam się co jeszcze może być przyczyna... Sprawdziłem bezpieczniki są w porządku....
Może miga dlatego, że w układzie powinno być 11 - 12 atm, a jest tylko 8.
Nie wiem jaki masz zawór odcinający, ale jeśli bez elekktroniki to da się to śrubką wyregulować.
Jeśli z elektroniką to bez kompa chyba się nie obejdzie.
Choć skanio nigdy nie jeździłek, to i pewien nie jestem.
Witam! Wez sobie sprawdz koleszko zarowki które sa w kokpicie nad zegarami Chodzi mi o te abs ret moze ktoras jest spalona .Miałem taki sam problem ze pokazywało ze jest brak wiatru .a była spalona moze wchodzi w tryb awaryiny jak ktoras kontrolka nie pali .wiem ze smieszne ale prawdziwe.Pozdrawiam
GG: 0
Ja bym raczej sprawdził przewody elektryczne które idą do czujników od powietrza ,to jest częsta dolegliwość w Scanii.Często przewody masowe w miejscu gdzie dwa przechodzą w jeden na tych połączeniach robią się zielone.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości