Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 lut 2011, 18:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Cytuj:
Tak zostało ustalone, jest jeszcze czas na załatwienie różnych spraw.
Cytuj:
...Ja to widzę tak.... po pierwszej wyprawie na Stupiniak połowa zrezygnuje :lol: :mrgreen:
Kolega adasko to pewnie urodził się z wizą. Ty adasko pewnie znajdujesz się w tej drugiej połowie, która została. Może rozwiń swoją myśl , bo nie bardzo zrozumiałem, ty doświadczony twardziel zapewne podzieliłbyś się swoimi konstruktywnymi doświadczeniami.
Byłem, widziałem, nie polecam. Ten cały Stupiniak to jeden wielki bajzel, jak przyjdzie Ci stać 2 tygodnie czekając na wjazd na Cehy, potem tydzień czasu będą Cie trzymać pod Cehem, bez prysznica, będąc zdanym na Kafe gdzie już nie jednego Polaka zaciukali wspomnisz moje słowa(nigdy nie wierz, jak Ci powiedzą, że ładunek jest już sprzedany, że tylko zajeżdżasz i zdejmują, zawsze to bajka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością). Cała ta jazda na Rosję to jeden wielki przypał, na razie nie mam innego wyboru to jeżdżę. Mieszkam w takim regionie, że jak chcesz zarobić to wyjazdy do Łukaszenki i Putina koniecznością :/ Jak dostajesz spokojne roboty to pełen relaks, owoc to brak relaksu, ale wy macie stalą pensję, to możecie stać miesiąc w warunkach gorszych jak w koszarach....

Koledzy a czego tutaj zazdrościć? W normalnej polskiej firmie jeżdżącej z owocem nie wiele mniej się zarabia także szału nie ma. Zazdorościć wam Stupiniaka? Zazdrościć jazdy w podwójnych obsadach? Gdyby to była jazda E-PL i co tydzień w domu może i by wam zazdościli przerzutowcy jeżdżący za 3,5 koła a tak?

P.S. wiesz, że latem na Stupinaku przy +35stopniach nie możesz pokazać się w krótkich spodenkach i koszulce bez rękawków?

P.S.2 będę wypatrywał waszych aut, może się kiedyś spotkamy na szlaku i wtedy wymienimy poglądy, życzę powodzenia i jak najmniej stresów :P

Post Wysłano: 12 lut 2011, 18:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Cytuj:
P.S. wiesz, że latem na Stupinaku przy +35stopniach nie możesz pokazać się w krótkich spodenkach i koszulce bez rękawków?
Z ciekawości zapytam dlaczego ?

Post Wysłano: 12 lut 2011, 20:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Cytuj:
Tak zostało ustalone, jest jeszcze czas na załatwienie różnych spraw.
Cytuj:
...Ja to widzę tak.... po pierwszej wyprawie na Stupiniak połowa zrezygnuje :lol: :mrgreen:
Kolega adasko to pewnie urodził się z wizą. Ty adasko pewnie znajdujesz się w tej drugiej połowie, która została. Może rozwiń swoją myśl , bo nie bardzo zrozumiałem, ty doświadczony twardziel zapewne podzieliłbyś się swoimi konstruktywnymi doświadczeniami.
Byłem, widziałem, nie polecam. Ten cały Stupiniak to jeden wielki bajzel, jak przyjdzie Ci stać 2 tygodnie czekając na wjazd na Cehy, potem tydzień czasu będą Cie trzymać pod Cehem, bez prysznica, będąc zdanym na Kafe gdzie już nie jednego Polaka zaciukali wspomnisz moje słowa(nigdy nie wierz, jak Ci powiedzą, że ładunek jest już sprzedany, że tylko zajeżdżasz i zdejmują, zawsze to bajka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością). Cała ta jazda na Rosję to jeden wielki przypał, na razie nie mam innego wyboru to jeżdżę. Mieszkam w takim regionie, że jak chcesz zarobić to wyjazdy do Łukaszenki i Putina koniecznością :/ Jak dostajesz spokojne roboty to pełen relaks, owoc to brak relaksu, ale wy macie stalą pensję, to możecie stać miesiąc w warunkach gorszych jak w koszarach....

Koledzy a czego tutaj zazdrościć? W normalnej polskiej firmie jeżdżącej z owocem nie wiele mniej się zarabia także szału nie ma. Zazdorościć wam Stupiniaka? Zazdrościć jazdy w podwójnych obsadach? Gdyby to była jazda E-PL i co tydzień w domu może i by wam zazdościli przerzutowcy jeżdżący za 3,5 koła a tak?

P.S.2 będę wypatrywał waszych aut, może się kiedyś spotkamy na szlaku i wtedy wymienimy poglądy, życzę powodzenia i jak najmniej stresów :P
Wszystko zależy od klienta, To, że Ty miałeś takiego to nie znaczy, że mają wszyscy. Zobacz jak na Stupiniaka przyjeżdża Sebo czy Direx, dłużej jak 2 dni to ich nie zobaczysz.

Post Wysłano: 12 lut 2011, 22:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Nie pisze z własnych doświadczen bo tam tyle nie zabawiłem, szybciej bym na stopa wrócił do kraju niz tam tyle siedział, wystarczy porozmawiać z kierowcami...
A co do ubioru... na Stupiniaku rządzą "czarnuchy" tj. głownie ludzie pochodzący z Azerbejdżanu może Tadżykistanu czy jakiegoś innego wynalazka temu podobnego, poczytaj jaka tam jest religia i podumaj, a powitanie to nie priviet a cos w stylu "salam, salam"

Post Wysłano: 13 lut 2011, 11:35

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Rudy 102

Jeszcze trochę a tu ładna wojna wybuchnie... I po co drążyć ten temat?

Poczekajmy trochę a będzie napewno jakaś relacja z pracy... mam nadzieje że pozytywna...

Powodzonka Panowie:)

Post Wysłano: 13 lut 2011, 12:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3168594

Cytuj:
Ten cały Stupiniak to jeden wielki bajzel,
Z tego co wiem to nie będziemy tam jeździć :D

Post Wysłano: 13 lut 2011, 13:21

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Nie pisze z własnych doświadczen bo tam tyle nie zabawiłem, szybciej bym na stopa wrócił do kraju niz tam tyle siedział, wystarczy porozmawiać z kierowcami...
A co do ubioru... na Stupiniaku rządzą "czarnuchy" tj. głownie ludzie pochodzący z Azerbejdżanu może Tadżykistanu czy jakiegoś innego wynalazka temu podobnego, poczytaj jaka tam jest religia i podumaj, a powitanie to nie priviet a cos w stylu "salam, salam"
Doskonale wiem, co tam się dzieje. Wszyscy tamtejsi to Azerowie. Ale i na nich przyszedł czas, mają tam teraz takie kontrole, że głowa mała, a już jak Gerdexów zobaczą to w ukropie się ruszają. W firmie mojego dziadka jeżdżą tylko tam i dłużej jak 2 dni nie stał tam.

Post Wysłano: 13 lut 2011, 15:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Doskonale wiem, co tam się dzieje. Wszyscy tamtejsi to Azerowie. Ale i na nich przyszedł czas, mają tam teraz takie kontrole, że głowa mała, a już jak Gerdexów zobaczą to w ukropie się ruszają. W firmie mojego dziadka jeżdżą tylko tam i dłużej jak 2 dni nie stał tam.
Kontrakt?? :>

.:Rozpoczyna Się Olimpijką, Poprzez Ural, Bajkał Kończąc Na Wladyvostoku:.

Post Wysłano: 13 lut 2011, 17:44

Użytkownik

Użytkownik

adasko87 ja tu czegoś nie rozumiem, skąd wiesz gdzie będziemy jeździć, skąd masz informacje na temat jazdy na Rosję, też z opowiadań, czy z własnych doświadczeń, bo z tym ubiorem to lekko poszedłeś po bandzie, również należysz do tych"kierowców bajkopisarzy"?

Post Wysłano: 13 lut 2011, 21:46

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Rudy 102

Cytuj:
adasko87 ja tu czegoś nie rozumiem, skąd wiesz gdzie będziemy jeździć, skąd masz informacje na temat jazdy na Rosję, też z opowiadań, czy z własnych doświadczeń, bo z tym ubiorem to lekko poszedłeś po bandzie, również należysz do tych"kierowców bajkopisarzy"?
Po prostu zazdroszcza... Zamiast samemu sie wziąć do roboty... To lepiej narzekać...

Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 22:04 przez michal31, łącznie zmieniany 3 razy.

Post Wysłano: 13 lut 2011, 21:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
skąd wiesz gdzie będziemy jeździć, skąd masz informacje na temat jazdy na Rosję, też z opowiadań, czy z własnych doświadczeń,
Obrazek
On założył po prostu, że W OGÓLE będziecie GDZIEKOLWIEK i CZYMKOLWIEK jeździć...
Może się mylił. Czas pokaże...

Vide Rosji:
Cytuj:
Witam,

Obecnie poszukujemy 30 kierowcow na trasy EU-Rosja, glownie ES-Rosja.
(...)
Cytuj:
bo z tym ubiorem to lekko poszedłeś po bandzie, również należysz do tych"kierowców bajkopisarzy"?
Jeżeli jednak będziecie pracować w tej firmie, to szczerze i bezinteresownie radzę poczytać posty Adaśka i podziękować mu za cenne rady :)

Post Wysłano: 13 lut 2011, 22:09

Użytkownik

Użytkownik

A co w ogóle adasko miał za cel i sens do tego tematu? Przestrogi są wskazane, ale nie wywodzące się z mchu i paproci. Z tego co mi wiadomo to wielu jeździ na Rosję i jakoś dają sobie radę, a tu taki jeden opowiada historie zasłyszane pewnie gdzieś na parkingu.

Post Wysłano: 13 lut 2011, 22:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A co w ogóle adasko miał za cel i sens do tego tematu? Przestrogi są wskazane, ale nie wywodzące się z mchu i paproci. Z tego co mi wiadomo to wielu jeździ na Rosję i jakoś dają sobie radę, a tu taki jeden opowiada historie zasłyszane pewnie gdzieś na parkingu.
Przekaże mu, żeby przeprosił Was za te czcze pisanie....
Musisz mu kolego wybaczyć. Po prostu chłopak w du*ie był i gów*o widział...
Rosję to on tylko zna z TV, jak z Ostankino nadawali...
Ja też przepraszam...

Post Wysłano: 13 lut 2011, 22:20

Użytkownik

Użytkownik

A Ty też masz jakąś misję przed sobą?

Post Wysłano: 03 mar 2011, 0:13

Użytkownik

Użytkownik

j
Cytuj:
Cytuj:
........ale prawda jest taka, że najważniejszy jest towar i tylko to będzie się dla pracodawców liczyło...........
O to, to, to ... święte słowa.
Z dyskusji widać jak bardzo mocno Ci super pracodawcy - "namieszali" w głowach ludziom, którzy pojechali na to spotkanie.
Definitywnie widać jak zostali psychologicznie ustawieni, w wypowiedziach ich widać, ze WY wszyscy którzy nie pojechaliście to teraz żałujcie, bo Was pracodawcy okradają itd... itp.....

- Tylko nie zapominajcie , że nie wszyscy narzekają z tych którzy nie pojechali.
- Bardziej zdajemy sobie sprawę z tego, że czeka Was ciężka praca i zapi**dol.
- Praca w podwójnej obsadzie - dobra na jedną -dwie trasy, potem :( - zobaczymy.
- Nigdy tak nie było by dwóch facetów całkowicie obcych wytrzymałoby ze sobą praktycznie cały rok, z przerwami ( letnia oraz zimową ).
- Powodzenia życzę jeżeli się tak potrafią dobrać, by wszystko zagrało.

I nie piszcie mi tu głupot, jaki to szef "tłusty i brudny " ( ależ Wam " pranie mózgów " zrobili :) )
Ja na swego Szefa nie powiem złego słowa, bardzo go poważam oraz szanuję. A to ,że dba o swą Firmę to chyba jest normalne - czy mylę się ???
Jeżeli mój Szef jest w stosunku do mojej osoby OK - to dla czego z mojej strony ma być odwrotnie ??
Zawsze staram się tak by Szef był zadowolony, by wszystko było OK. Lepiej się z tym czuję.
Nie wiem jak Wy , ale ja do tej pory zawsze miałem w porządku Szefów.
Trochę już lat spędziłem "za fajerką" i ni pindolcie mi tu bzdur, bo aż we flakach się przewraca.

Faktem jest, że 2000Euro na warunki polskie, to spory pieniądz - ale ..... policzcie jakie będą Wasze koszty utrzymania. Znam to i niech mi tu Ci Wasi Hiszpano-Belgo-Luxy - kitu nie wciskają.
Troszkę już na tym świecie żyję i no comment.

Wszystko wyjdzie " w praniu" - porozmawiamy za pól roku, teraz nie piszcie bo nie ma sensu.
Zobaczymy po pól roku ilu wytrzyma tempo podwójnej obsady :)

Niemniej życzę Wam Panowie by Wasze marzenia w tej Firmie się ziściły, oraz tego że nikt Was z kasa za pól roku nie wyroluje.
By nie było niedomówień, że Wam zazdroszczę : mam dobrą pracę, dobrego Szefa i 5.... z przodu co miesiąc, i tyle mi spoko wystarcza.
sądzę kolego(koleżanko), że masz niezłą posadkę u swego szefa. zero pojęcia o pracy kierowcy, tylko z opowiadań. praca dyspozytora i pełna lojalność a przy tym robienie go w bambuko ze swoimi chłopaczkami. toż to czysty biznes. pozdrawiam

Post Wysłano: 03 mar 2011, 17:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7746268
Samochód: Scania

Ruszyliście juz panowie??:)Pozdrawiam

"Transport nie jest jak sklep spożywczy, że otwierasz i wszystko jest dobrze.Tu się może stać wszystko''

Post Wysłano: 03 mar 2011, 17:49

Użytkownik

Użytkownik

Nie, ale na dniach ruszamy, co nie znaczy, że od 1 marca leci...?

Post Wysłano: 03 mar 2011, 21:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN

Mały off top ....... ;) sorry, muszę odpisać bo kolega się obudził :( .
Cytuj:
sądzę kolego(koleżanko), że masz niezłą posadkę u swego szefa. zero pojęcia o pracy kierowcy, tylko z opowiadań. praca dyspozytora i pełna lojalność a przy tym robienie go w bambuko ze swoimi chłopaczkami. toż to czysty biznes. pozdrawiam
Tak zgadłeś, mam bardzo ciepłą posadkę, i jestem Spedytorką na imię mam Hela.Za napisany tekst bardzo mocno Ciebie przepraszam.
Nie wiem co mam pisać przykro mi, normalnie mnie zatyka więc wyrażę me upokorzenie, poniższym obrazkiem. Sorry .

Obrazek

Na dodatek jeżeli masz Excela proponuję ściągniecie pliku poniżej, i jego wypełnienie w domowym zaciszu .

POBIERZ

Uriah Heep - Sunrise

Post Wysłano: 04 mar 2011, 19:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3276657
Samochód: Volvo

Cytuj:
Kolega adasko to pewnie urodził się z wizą. Ty adasko pewnie znajdujesz się w tej drugiej połowie, która została. Może rozwiń swoją myśl , bo nie bardzo zrozumiałem, ty doświadczony twardziel zapewne podzieliłbyś się swoimi konstruktywnymi doświadczeniami.[/quote]

[/quote]

Wszystko zależy od klienta, To, że Ty miałeś takiego to nie znaczy, że mają wszyscy. Zobacz jak na Stupiniaka przyjeżdża Sebo czy Direx, dłużej jak 2 dni to ich nie zobaczysz.[/quote]
Co do Direxa to nie widzialem ich tam kupe czasu, Sebo, nie rozsmieszaj mnie, stoja dluzej niz dwa dni, czasem wyjada w pare godzin (to zdaza sie nie tylko Sebo) ale bywaja z takim gruzem ze kwitna po kilka dni. Co do Stupiniaka, pogadaj z tymi co tam jezdza troche dluzej niz 2-3 miesiace.............. oprocz tego jest kilka innych rownie ciekawych miejsc np. chlebnikowo, wszedzie kila i mogila ciapate z kaukazu traktuja cie jak smiecia, gonia, dzwonia "kuda ty" a jak juz jestes to kwitniesz bo gruz im sie nie podoba ewentualnie klient sie rozmyslil ....... odradzam kursy w te dziadoskie centra. Pozatym powiem szczerze ze nawet gdy jechalem tam pod dobry cech, z dobrym towarem to zawsze marzylem by dostac jakies Sofino czy Kurianowo, tam przynajmniej nie trzeba latac za przepustka rano, pilnowac jak idiota auta pod cechem by nikt nie zarysowal.

Post Wysłano: 06 mar 2011, 19:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To jak koledzy? Latacie już w tej firmie?