Witam.Mam taki problem,w moim mańku tga jest oryginalne radyjko tylko że na kasety jakie i jak mogę podłączyć radio z cd aby mógł nim sterować z kierownicy .Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Raczej nie dasz rady... Może ewentualnie jakiś Blaupunkt, ale wątpię w to. Raczej sterowanie w kierownicy jest kompatybilne tylko z oryginalnym radiem.
Takie firmy jak Alpine lub Blaupunkt robią radia dedykowane - jednak tylko do osobowych samochodów. Myślę, że w ASO powinieneś coś się dowiedzieć na ten temat, o ile MAN ma w wyposażeniu radia CD.
Co Cię jeszcze pocieszę to jeżeli będziesz zmuszony na zakup oryginalnego radia do ciężarówki to wiem, że jest ono droższe od zwykłego do osobówki 3-4 razy
GG: 0
Panowie w moim oryginalnym radiu jest funkcja, że może się wyłączyć samo po godzinie. Po godzinie się wyłączyło, ale włączyłem drugi raz. Pograło kolejną godzinę i znów się wyłączyło. Rano się budzę i nie mogę go włączyć. Mial ktos taki przypadek? Dodam, że przycisk włączający jak było wszystko ok migał, a teraz swieci caly czas. Prosze o szybkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
_________________ B - 03.11.2008r. C - 13.05.2010r. CE - 07.07.2010r. D - 04.04.2012r. DE - 04.04.2013r. KW - 23.11.2010r. Karta kierowcy - 26.10.2010r.
Zeby miec sterowanie w kierownicy itd, musisz kupic radio ktore ma zlacza miniISO, czyli np innego Blaupunkta, ja tak robilem w Renault wyciagnalem kaseciaka i wstawilem sobie Blaupunkta Casablanke z czytnikiem MMC i inne bajery i wszystko dziala, sterowanie przy kierownicy i wyswietlanie komunikatow z RDSu na wyswietlaczu komputera. W Manie tez oryginalnie jest dedykowany Blaupunkt wiec moim zdaniem na 90% powinno to tez dzialac.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 8 gości