Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 lut 2011, 20:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VOLVO FH500 EEV

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, czy produkowane są jeszcze naczepy włoskiej firmy Piacenza. Jeżeli byłaby możliwość, to proszę o jakieś zdjęcia tychże naczep, trochę danych technicznych oraz ewentualnie strony internetowej, o ile jest jeszcze ich produkcja - dodam, że najmłodszą Piacenzę widziałem z 1999 roku :)
Na googlach jest mało informacji o tego producenta naczepach, więc liczę na któregoś z użytkowników, opinie jakieś itp.

Za pomoc wielkie dzięki ;)

Post Wysłano: 03 lut 2011, 21:27

Użytkownik

Użytkownik

Są produkowane ale pod nazwą Pezzaioli.

http://www.pezzaioli.it/

Post Wysłano: 03 lut 2011, 22:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Cytuj:

Piacenza dawno upadła :wink:

Post Wysłano: 04 lut 2011, 8:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:

Kiedyś Piacenza to dzisiejsze Michieletto i Pezzaioli. To trochę bardziej czytelna wersja.

Post Wysłano: 04 lut 2011, 11:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

Kiedyś Piacenza to dzisiejsze Michieletto i Pezzaioli. To trochę bardziej czytelna wersja.
Nie. Piacenza to był oddzielny zakład nigdy nie powiązany z tymi firmami.

Post Wysłano: 04 lut 2011, 16:11

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wszystko zaczęło się od tego że kiedyś Pan Michieletto miał spółkę z Panem Piacenza i produkowali oni zabudowy do żywca. Po pewnym czasie Pan Michieletto pokłócił się z Panem Piacenza i spółka uległa rozpadowi, czyli powstały dwie wiodące na rynku firmy. Firma Piacenza zmieniła nazwę na Pezzaioli i od tego czasu do dziś mamy tą firmę.
Pamiętałem, że gdzieś czytałem o tym na forum. Trochę szukania i znalazłem. To są Twoje "słowa" drogi Marcinie.

To jeśli wiesz to może opisz wszystko dokładnie. Informacji praktycznie nie ma w internecie.

Post Wysłano: 04 lut 2011, 17:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Wszystko zaczęło się od tego że kiedyś Pan Michieletto miał spółkę z Panem Piacenza i produkowali oni zabudowy do żywca. Po pewnym czasie Pan Michieletto pokłócił się z Panem Piacenza i spółka uległa rozpadowi, czyli powstały dwie wiodące na rynku firmy. Firma Piacenza zmieniła nazwę na Pezzaioli i od tego czasu do dziś mamy tą firmę.
Pamiętałem, że gdzieś czytałem o tym na forum. Trochę szukania i znalazłem. To są Twoje "słowa" drogi Marcinie.

To jeśli wiesz to może opisz wszystko dokładnie. Informacji praktycznie nie ma w internecie.
Haa, sam takie informację kiedyś posiadałem, jednak były one fałszywe. Piacenza, Pezzaioli i Michieletto to były zawsze oddzielne firmy.

Będąc ostatnio w Pezzaioli pytałem czy Piacenza jeszcze istnieje i usłyszałem odpowiedź, że upadli. Tyle wiem.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]