Witam wszystkim.
Posiadam volvo fh 12 z 2001r i mam nastepujacy problem.
Gdy zaczne wciskać sprzegło tak jeden po drugim to zstaje sie ono twarde i zaczyna mi schodzic powietrze z siedzenia. ostatnio zauwazyłem że czasami tak sie nawet dzieje jak tylko włacze blokade, wyłącze ja i po kilku sekundach fotel zaczyna sie podnosic i sprzegło mozna normalnie wcisnąc. może mi ktos podpowiedziec co moze być tego przyczyną????
Witam.
odkreciłem dzisiaj zawór czterodrożny i z nim jest wszystko w porządku i ztego co zuwazyłem był niedawno wymieniany.
a ten filtr na rozdzielaczu powietrza nie wiem gdzie się znajduje.
pomoże mi ktoś??
Prosiłbym o szybka pomoc
Chyba trzeba wrocic do teorii Turboza, zawor 4drozny. To ze wyglada ok, nie znaczy ze jest ok.
Zalatw jakis na podmiane, albo pomierz cisnienia na wyjsciach.
ale on w srodku wygląda jak nówka żadnego brudku wnim nieznalazłem. Turboz mówił jeszcze coś otym filtrze na rozdzielaczu powietrza ale niewiem gdzie on sie znajduje i jak wyglada
Witam po lewej stronie po między błotnikiem a akumulatorami jest aluminiowa kość wielkości 10/10 cm u dołu dochodzi do niej przewód a na końcu wygląda jak końcówka z kilkoma redukcjami gwintu w środku jest filtr (raczej go nie wyczyścisz więc go wyrzuć )i powinno pomóc .Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość