[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [Iveco] Tachograf nie rysuje - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam , posiadam tachograf 125 na tarczki , od tygodnia mi nie rysuje prędkosci , tylko sam czas jazdy i postoj... czy miał ktos podobnie ? nie rysuje mi tylko predkosci jazdy ... wymieniałem akumulatory czy to moze byc tym spodowodane ? Miga mi czerwona konrolka ... prosze o odpowiedz
GG: 0
Byc moze nie uzyskuje sygnalu predkosci , czujnik lub przewody walniete .
( polemizuje ...nawet nie wiem jaki to rodzaj tacho i w jakim aucie ,ale one wszystkie podobnie dzialaja )
Kolego, gdybyś podał więcej informacji, co to za tachograf, w jakim samochodzie byłoby łatwiej.
Nie obraź się, ale Twoje pytanie jest w stylu: mam samochód, paliwo w zbiorniku jest ale nie jedzie - pomóżcie.
Stworzono też powyżej wzór, jak powinien wyglądać opis a wszystkim byłoby łatwiej.
Sory chłopaki ze tak mało napisałem ale wrociłem z trasy i nie ogarniałem rozumu ... Wiec mam Iveco Cargo 97 rok , Tachograf Analogowy na tarczki , Miesiac temu Tacho miał przegląd i na nowo jest zalegalizowany , a teraz mu odobiło i nie chce rysowac predkosci ... gdzie moge szukac tego czujnika ? gdzie mam zajrzec zeby sprobowac to naprawic ... Rysuje mi tylko dolny rysik ten od czasu jazdy ... Dzieki z gory za odpowiedzi
GG: 1
Samochód: Man TGA 18-440
Jak by nie działał impulsator lub przerwa w instalacji to objawem byłoby podskakiwanie wskazwki predkości na potoju co kilka sekund.Obstawiam problem ze skrzywionym rysikiem; jak odłączyłeś akumulatory to po podłączeniu skoczył Ci na maxa i go ręcznie zsunąłeś na dół i to mogło byc przyczyną .Jęśli tak to daj znac.
nic tam nie ruszałem , nie wiem własnie jak ten rysik ma byc bo to moj pierwszy tachograf ,,, ale wydaje mi sie ze jest dobrze ... nie wiem, ten dolny rysik sie rusza na postoju , a gdybym otworzył tacho i sie przejechał wtedy ma sie ruszac ten rysik od predkosci ? jak bedzie sie ruszal i nie bedzie malowac to moze faktycznie jest za bardzo wcisniety ?
GG: 1
Samochód: Man TGA 18-440
Jak nic ie ruszałeś to właśnie po podłączeniu aku poszedł do góry i tam został. Jak otworzysz tacho to powinieneś widziec gdzie on jest czy na dole czy u góry.
teraz nie pamietam jak to tam wyglada , ale zdaje mi sie ze jest u gory ,, czyli jak poszedl mi do gory tak jak piszecie to co mam go recznie dac na dół czy jak ?
nie mam teraz auta pod domem ... ale juz wiem o co chodzi i mam nadzieje ze obejdzie sie bez serwisu ... a Powiedzcie jak uniknac takiego problemu ? zeby na drugi raz przy zmianie Aku ... tachograf sie nie zepsuł ?
Witam , auto stało przez zimę i chciałbym wznowić ten Post ...
Nie rysuje mi Prędkości ... tylko postój , rysik po odłączeniu i podłączeniu aku.. poszedł do góry , ale gdy dotknąłem rysik dolny od postoju , to sam zjechał automatycznie na dół ten od prędkości ... ale nadal nie rysuje ... pokazuje mi prędkość jak jadę , miga czerwona kontrolka ... co może być przyczyną ? Chciałbym spróbować to naprawić bez serwisu ... proszę o podpowiedzi ... bo nie znam sie na Tacho za dożo ...
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Czy tacho pokazuje prędkość na skali? czy licznik bije kilometry czy stoi w miejscu. Jeśli wszystko inne działa a nie rysuje samej prędkości na tarczce to pozostaje się udać do serwisu z tym tachem
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 8 gości