Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 14 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1618 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 mar 2010, 14:08

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Mercedes Benz Actros MPII 1844

Witam wszystkich:D Poszukuje informacji na temat tej firmy jakie zarobki i czy potrzebuja kierowców???
PIszcie co wiecie,z góry dzieki

POZDRAWIAm

Post Wysłano: 27 mar 2010, 15:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Cytuj:
[...]Poszukuje informacji na temat tej firmy [...]
Jest ich tutaj cała masa.
Miłego dnia.

Post Wysłano: 01 kwie 2010, 15:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8938203
Samochód: Magnum 460DXI

Cytuj:
Witam wszystkich:D Poszukuje informacji na temat tej firmy jakie zarobki i czy potrzebuja kierowców???

POZDRAWIAm
Podpisz umowe z michelinem i auto w leasing weź i robota w equusie pewna;] tylko słyszałem że mało roboty tam

"DIESEL kopci, DIESEL czadzi, DIESEL nigdy Cię niezdradzi"

"Nasza jazda to nie spacer po deptaku..."

"Nie jeździmy po to by się zabić, lecz po to by żyć"

Post Wysłano: 01 kwie 2010, 21:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Cytuj:
Cytuj:

POZDRAWIAm
Podpisz umowe z michelinem i auto w leasing weź i robota w equusie pewna;] tylko słyszałem że mało roboty tam
No to chyba masz stare info. Przyjmują kierowców na działalności od zaraz. Na początku roku poszukiwali też podwykonawców z samymi ciągnikami na chłodnie i firanki, ale teraz już chyba tylko na firany, bo chłodnie z tego co mi wiadomo wszystkie obstawione.

Post Wysłano: 01 kwie 2010, 21:30

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Mercedes Benz Actros MPII 1844

Dzięki koledzy za info.Powiedzcie mi jeszcze jak wygląda sprawa z podwykonastwem ??

Mam swój zestaw nie wiecie czy Equus przyjmie??A jeśli tak to ile srednio u nich na miesiąc jako podwykonawca??

POZDRAWIAM wszystkich i oczekuje na odpowiedzi:D

Post Wysłano: 01 kwie 2010, 21:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Cytuj:
Dzięki koledzy za info.Powiedzcie mi jeszcze jak wygląda sprawa z podwykonastwem ??

Mam swój zestaw nie wiecie czy Equus przyjmie??A jeśli tak to ile srednio u nich na miesiąc jako podwykonawca??

POZDRAWIAM wszystkich i oczekuje na odpowiedzi:D
Zestawu nie przyjmą, jedynie sam ciągnik. Na plandece dostajesz 2,20zł/km ładowany, dojazdy są inaczej liczone. Średnio gwarantują, jak wszyscy 8000km.

Post Wysłano: 13 sie 2010, 0:22

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4041866

Obrazek

Post Wysłano: 16 sie 2010, 8:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

to equsioki będą dziś strajkować pod Krakowem? słyszałem dziś w radiu ze takie coś ma mieć miejsce od bramek przez rondo ofiar Katynia(?) do jakiejś wiochy zaa Krakowem na 7 :roll:

edit.
to jednak oni :twisted:
Cytuj:
SPOTKANIE NADAL AKTUALNE PRZEWOZNIKÓW EQUUS!!!

Nadal aktualny zjazd Przewoźników firmy equus, nie wierzcie nikomu, przybywajcie, tak jak ustalono

poniedziałe k 16. 08. 2010 r. o godzinie 8. 00, na ostatnim parkingu ORLEN na autostradzie przed Krakowem. Zjazd zestawami na bazę w Węgrzcach k. Krakowa. W jedności siła! Prosimy o kontakt wszystkich Przewoźników poszkodowanych i oszukanych przez firmę Equus o przyjechanie zestawami ciężarowymi w wyżej wymienionym dniu i godzinie. Informacji bliższych udziela P. Zbigniew Rudnik N. S. Z. Z SOLIDARNOSC " Jedynka Wrocławska"- Tel. kontaktowy 601-580-521 Przybywajcie wszyscy ktorzy czuja sie oszukani, a nie maja juz zestawu!!!

Post Wysłano: 16 sie 2010, 21:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Daf Euro 6 SSC

Filmik z reportażu TVN "Prosto z Polski":

http://www.tvn24.pl/2366018,12690,0,0,1,wideo.html

Post Wysłano: 16 sie 2010, 22:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

dają po dupie tym biednym ludziom..;/

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 03 wrz 2010, 17:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: mercedes,polonez truck

Witam wszystkich z racji tego że na 2lata przerwałem mój związek z fajerką i szukam teraz na nowo roboty i tak na marginesie nie mogę znaleśc,bo arbo dawają żałosne pieniądzę albo jazda 4tygodnie i też śmieszne pieniądzę.
Jako pierwszy post mój napisze coś o przyjęciach do tej firmy bo była jedną z firm które miałem na liście i lista się skończyła a roboty dalej nie mam niestety:
A więc tak praca jest na chwilę obecną tylko na krajówce i tak jak kto już było napisane tylko pod tesco gliwice innej roboty dla kierowóc nie mają na chwilę obecną a pan z którym rozmawiałem nie przewiduje jakiś zmian w najbliższym czasie,a z racji tego że ja cały czas jeżdziłęm na międzynarodówce to praca "w koło komina"mnie nie interesuje,więc dalej siedze i dzwonie i jak narazie bez efektu.
Pozdrawiam jak byście coś wiedzieli o jakiejś normalnej firmie to ja chętnie posłucham :)
Pozdrawiam

Post Wysłano: 02 lis 2010, 23:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Renault Midlum 220 cdi

Cytuj:
Witam wszystkich z racji tego że na 2lata przerwałem mój związek z fajerką i szukam teraz na nowo roboty i tak na marginesie nie mogę znaleśc,bo arbo dawają żałosne pieniądzę albo jazda 4tygodnie i też śmieszne pieniądzę.
Jako pierwszy post mój napisze coś o przyjęciach do tej firmy bo była jedną z firm które miałem na liście i lista się skończyła a roboty dalej nie mam niestety:
A więc tak praca jest na chwilę obecną tylko na krajówce i tak jak kto już było napisane tylko pod tesco gliwice innej roboty dla kierowóc nie mają na chwilę obecną a pan z którym rozmawiałem nie przewiduje jakiś zmian w najbliższym czasie,a z racji tego że ja cały czas jeżdziłęm na międzynarodówce to praca "w koło komina"mnie nie interesuje,więc dalej siedze i dzwonie i jak narazie bez efektu.
Pozdrawiam jak byście coś wiedzieli o jakiejś normalnej firmie to ja chętnie posłucham :)
Pozdrawiam
A mozna wiedziec co to znaczy dla Ciebie zalosne pieniadze ? Bo z tego co czytam wszyscy by chcieli zarabiac po jakies 5 tys ? tylko napisz czy w EUR czy PLN ? bo czytajac niektorych to mozna sie pogubic.

Post Wysłano: 03 lis 2010, 17:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Eqqusie jakieś mają w Swarzędzu "bazę"?
Na ul. Poznańskiej 6 (stacja Shell) stoi zawsze po kilka zestawów albo same ciągniki, czasami tylko naczepy.

Post Wysłano: 11 lis 2010, 14:15

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Eqqusie jakieś mają w Swarzędzu "bazę"?
Na ul. Poznańskiej 6 (stacja Shell) stoi zawsze po kilka zestawów albo same ciągniki, czasami tylko naczepy.
Bo oni śmigają bodajże dla fabryki VW w Swarzędzu. Na BP i Orlenie też ich pełno...

Post Wysłano: 11 lis 2010, 21:39

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3510215
Samochód: Opel Vectra

Equus ogłasza się , zatrudnia przewoźników z chłodniami do nowego magazynu TESCO w Gliwicach.. dzwoniłem pytałem ale nikt nie zna jeszcze stawek.. zobaczymy czy to kolejna robota po 2,2 :)

Post Wysłano: 27 lis 2010, 0:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 18899868
Samochód: D.A.F

Obrazek

Post Wysłano: 27 lis 2010, 10:49

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MB Actros MP2 MS i tak MAN lepszy

Obrazek

Post Wysłano: 27 lis 2010, 20:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1849875
Samochód: MB 1317

w piątek jak przejezdzałem koło ich bazy/serwisu przy A4 w kierunku Krakowa to cały plac po brzegi był wypełniony samymi firankami,wcześniej takiej ilości naczep tam nie widziałem,to te naczepy czekaja na jakiś podwykonawców czy co??

Post Wysłano: 27 lis 2010, 22:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żubr XF 105

Cytuj:
w piątek jak przejezdzałem koło ich bazy/serwisu przy A4 w kierunku Krakowa to cały plac po brzegi był wypełniony samymi firankami,wcześniej takiej ilości naczep tam nie widziałem,to te naczepy czekaja na jakiś podwykonawców czy co??

One tam już korzenie zapuściły...

Post Wysłano: 08 gru 2010, 13:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Właśnie dostaliśmy informację, że Equus S.A. oficjalnie ogłosił upadłość...Obietnice spłaty 13 000 000 00 zł przewoźnikom i współpracownikom, angażowanie firm factoringowych..osobiście nie wierzę w podniesienie się tej firmy. Zastanawiam się tylko, kto uwierzy w słowa przedstawicieli firmy, którzy zachęcają do dalszej współpracy, do realizowania kursów dla ówczesnych kontrahentów, pod obietnicą spłaty zaległych należności i wypłaty nowych zobowiązań w terminie do 30 dni ?! Jasnym chyba jest, że zwykły, szary przewoźnik, który świadczył usługi jednym ciągnikiem np w grupie Tesco, który uwierzy w te obietnice i będzie dalej, po 3 grudnia wykonywał przewozy dla spółki Equus odrobi..a może raczej nie odrobi, a zarobi "jakieś" pieniądze na konto zadłużonej firmy. I na dobrą sprawę, z długów, które wynosiły przykładowo 20 tysięcy do 3 grudnia, czyli do momentu ogłoszenia upadłości, po 3 grudnia, czyli po nawiązaniu współpracy z firmą factoringową i dalszym świadczeniu usług dla nich, długi tego przewoźnika wzrosną o wartość kolejnych usług...Bo przecież lista spłat zadłużenia nie zaczyna się od pojedynczego przewoźnika, a od Skarbu Państwa...a potem dopiero dużych kontrahentów...

A jak Wy się na to zapatrujecie ? Jakieś pomysły, opinie, wizje ?

Strona 14 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1618 Następna