[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Jak obliczyć koszty transportu dla kilku miejsc rozładunku? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam mam takie pytanie jak obliczyć koszt transportu ładunku z kilkoma miejscami rozładunku transport plandeką do 12ton(solo bądź tandem) i tak załóżmy że trasa jest następująca start z miejsca X do pierwszego miejsca
A-150km
z A do B 70km
z B do C 50km
z C do D 80km
z D do E 40km
z E do A 200km
i powrót do bazy na pusto. Mam problem jak ustalić koszty dla każdego odbiorcy osobno.
Nie jest to firma typowo transportowa a jedynie produkcyjna z transportem na własny użytek.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Wez sobie oblicz ile cie km wyniesie {oplaty drogowe + paliwo + amortyzacja} dolicz do tego pensje i wszystko juz masz

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

No właśnie nie wydaje mi się żeby to było takie proste ponieważ jak widzisz odbiorca A zapłacił by za przejechanie 150km a B tylko 70km chociaż towar jedzie jednym autem(a sytuacja w ogóle by się rozmyła gdyby odległość z do A była powiedzmy te 150km a do każdego kolejnego punktu np po 10km). Z początku myślałem że koszty można by po równo rozdzielać między odbiorców ale dochodzi jeszcze jeden czynnik jakim jest liczba towaru dostarczana do poszczególnych odbiorców. Może ktoś jeszcze będzie miał jakiś pomysł?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6451835
Samochód: Crafter

Orzeł z matmy nie jestem, a może oblicz sposobem ciucmy każdy odcinek z osobna, a potem to zsumuj i dodaj pensje?
np. A do B, to będzie opłaty, paliwo, amortyzacja i zapłata odbiorcy, później B do C to samo i tak do końca.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Policz sobie ogólnie koszt za przejechany 1 km a potem policz każdego odbiorce indywidualnie za przejechane kilometry. Chyba że to jednorazowa taka trasa to możesz wszystkie koszta policzyć a potem podzielić po równo na wszystkich
Normalnie liczysz tak
punkt A
punkt B = A+B
punkt C = A+B+C i tak dalej

Filmy z tras

Użytkownik

Użytkownik

Być może taniej wyjdzie wysłać kilka mniejszych aut, niż jedno duże (mniejszy koszt za km) jeśli są to małe ładunki. Sprawdź wysłanie autem 12 T do wszystkich punktów po kolei i z wynajęciem jeszcze jednego mniejszego.

Raczej użyłbym czegoś takiego jak tonokilometr. Wiadomo, każdy płaci za "swoje" z tym, że od całek kwoty można pomniejszyć o % udział w przestrzeni, jaką zajmuje ładunek.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]