[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Jazda bez zatrudnienia - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Przeszukałem internet ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytania, więc postanowiłem zapytać tutaj. A więc mój tata prowadzi firmę transportową która zajmuje się przewozem betonu. Mamy trzy betonomieszarki i na jednej z nich jeżdżę czasami ja. Posiadam kurs na przewóz rzeczy, psychotesty i prawo jazdy kat. C i mam pytanie czy żebym mógł prowadzić betonomieszarkę muszę być zatrudniony? Pytam ponieważ nie jeżdżę, zawodowo tylko po prostu pomagam tacie. Obawiam się że podczas kontroli drogowej mogę otrzymać, z jakiegoś tytułu karę. Z góry dzięki za pomoc
Tak, musisz być zatrudniony. Musisz jeszcze zrobić badania u lekarza medycyny pracy, a potem tata na podstawie tych papierów wystawi ci zaświadczenie że jesteś u niego zatrudniony.
wystawi ci zaświadczenie że jesteś u niego zatrudniony.
Które nie musi być prawdziwe.
Możesz takie zaświadczenie mieć a faktycznie nie być zatrudniony. Wiadomo nie jest to legalne, ale organ kontrolujący, na drodze nie będzie dociekał czy faktycznie jesteś zatrudniony.
O ile się nie mylę najbliższa rodzina może pomagać doraźnie (bez zatrudniania) członkowi rodziny w prowadzeniu firmy. (Żona/córka/syn). więc chyba nie ma potrzeby mięć stałego zatrudnienia.
_________________ Pozdrawiam
___________________________________________________________________________________ windykacja Firma windykacyjna Giełda wierzytelności Giełda wierzytelności na sprzedaż
Pytałem się dokładnie o to samo w tej samym dziale.
Wiem jak jest w teorii i wiem jak jest w praktyce.
Jestem zatrudniony w dużej firmie która należy do miasta w charakterze kierowcy - operatora. Jednak z uwagi na dni w ktorych pracuje dorabiam w wypożyczlani sprzętu budowlanego i aut użytkowych jako kierowca.
W pierwszej jestem zatrudniony ja umowie. Ale i tak to mało ważne ponieważ jeżdżę jedynie po terenie firmy. Natomiast w drugiej firmie pracuje na czarno. Bez umowy i niektórych innych potrzebnych świstków dla kierowców. Mam zaświadczenie od drugiego pracodawcy. I nikomu specjalnie z księgowości nie przeszkadzało że nie mam badań czy umowy.
Cóż, przykład idzie z "góry".
_________________ Gumisie, Lubisie ... lubie wszystkie misie
O ile się nie mylę najbliższa rodzina może pomagać doraźnie (bez zatrudniania) członkowi rodziny w prowadzeniu firmy. (Żona/córka/syn). więc chyba nie ma potrzeby mięć stałego zatrudnienia.
Mozna spokojnie jezdzic... Najblizsza rodzina nie musi miec zadnej umowy... Ale z niekturymi ograniczeniem... Przepisy BHP... Ale w przypadku jakiegos nieszczesci (odpukac) moze sie mały problem wyniknac...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 10 gości